Bolest pánve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
715
11.12.17 21:27

Ahoj holky jsem ráda že jsem našla todel povídaní mám hrozné bolesti nad zadkem a jakoby pod zadkem myslím že se tomu říká pánevní dno kdž dýl ležím na zádech nebo sedím tak pak nemůžu ani hnout nohou a jde mi to až do kyčle nevím co s tím poradíte mi něco třeba cviky nějaké na to nebo nevi když to bolí tedka co bduu dělat u porodu nevi teda jsem ve ěř měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
11.12.17 22:28

Já měla bolesti spony v 1. těhu už od 4. měsíce, skončila jsem kvůli tomu na neschopence protože jsem téměř nemohla chodit… Příšerný bolesti s každým pohybem… Začlo to pomalu přecházet až po porodu, trvalo to asi 3 týdny než to ustalo úplně (rodila jsem císařem). Teď začínám 10tt a děsím se kdy to zase přijde… Doktorka to nijak neřešila, prý je to běžné a po porodu se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655
11.12.17 23:21

@Mamina56 minuly týden mě chytla bolest jak říkáš prakticky v zadku a jakekpliv napnutí svalů vystřelování bolest do zbytku hýždě, ale už ne do nohy. Nemohla jsem ani chodit a skončila na pohotovosti a neschopence. Je to způsobeno hormony, vazy u krizokycelniho kloubu přebírají podporu místo svalů protože se zvětšováním bříška a nárůstem hmotnosti mění těžiště. Podvědomě se to snažíš vyvážit a zatezujes právě ty vazy. Napichali mi to na pohotovosti a pak prý jen ležet a suché teplo. Druhý den jsem pajdala a dneska už jsem byla plavat a cvičila těhotenské pilates. Dobré jsou prý cviky na posílení pánevního dna. Jinak z léků prý nic. Doktorka mi doporučila jen homeopatika arnika montana.
Add. Chytlo mě to v 17tt a někdo si stěžoval už v 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
12.12.17 07:16

@hospodki ty ko tak to doufam ze ja tam neskoncim me to chytlo asi pred 3 mdny ale nejak to nepolevuje vubec no :( a u nas v Usti nad Labem je super pohotovost kde jsou schopni rict ze to niv neni ze to v tehotenstvi tak byva :) a popravde necvicim prqvidelne ale koukam ze me bolest dozene tak dneska skocim.na mic a budu s prcikem cvivit at se v brisku nenudi :D a jit s tim k doktorovi se mi nechce mam doktoru plne zuby od te doby co jsem tehule tak jsem samy doktor :,( porad neco :,( a co ty jake mas tehu a co cekate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655
12.12.17 08:34

@Mamina56 no mělo by pravdu, že je to běžné. Moje obvodní je bývalá gyndarka a říkala že měla to samé a bude se to vracet a zhoršovat. Já cvičím běžně, ale ne přímo na posilování pánevního dna. Tohle je jediná komplikace co mám, jinak od začátku vůbec nic i čem by se dalo mluvit. Vše mám podle učebnic a tabulek. Říkáme mu prcek protože ještě nevíme co to hude., Ale snad příští týden v poradně doktor prozradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
24.2.18 21:23

Ahojky. Přidávám se stejným problémem. Začalo to před třema týdny (takže 27tt). Bolest jako bych jela na kole x-km. Zrovna jsem měla kontrolu, Dr mi řekla že se to v tehu děje. Pomoc není. V lékárně mi doporučili vápník. Na chvíli pomohl, ale asi jen jako placebo. Teď už mám fakt problém chodit. Hlavně když vstanu ze sedu nebo lehu. V noci se bojím pohnout nebo otočit. V prvním tehu jsem to neměla.

Měli jste alespoň jednodušší porod? Nebo nerodili jste dřív?

Mám pocit, že to ještě 10 týdnů nevydržím. Nejsem schopná fungovat. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
26.2.18 20:38

Pro další trpící tehulky které mají nebo budou mít stejný problém:

Nevím co mne osvítilo, ale nechtěla jsem se smířit s tým že budu 10tt trpět. Zkusila jsem se spojit s úžasnou fyzioterapeutkou. Chtěla jsem od ní radu, masáž nebo kouzlo. A ona předvedla kouzlo ????. Naštěstí je chřipková epidemie a udělalo se jí okno a vzala mne nečekaně už dnes.

Byla překvapená, že bych měla mít takhle rozvolněnou pánev už tak brzo. Kompletně mne vyšetřila. Zjistila zablokovanou křížovou kost, kyčel a hlavně svaly pánevního dna. I když jsem zdravotní sestra tak jsem netušila, že svaly pánevního dna nejsou jen ty svaly, které jsou kolem svěrače a rodidel. Je jich mnohem víc a právě nasedají na stydkou kost a tahají za ní. Uvolnění nebylo příjemné. Ale efekt byl okamžitej.

Nejsem úplně bez obtíží, ale je to o 90% lepší. Úplný efekt může docházet i 48hodin. Ještě mne i zatejpovala. Stydkou kost cítím, ještě bolí, ale bez problémů se postavím a chodím. Jsem nadšená.

Rozhodně se nenechte odbít, jen si najdete kvalitní fyzioterapeutku, nejlépe takovou co má zkušenosti s tehulkami. Kdyby jste byli z Pardubic a okolí tak se ozvěte. Doporučím vám tu moji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.8.18 21:26

@Tajanka Dobrý den, jsem z Pardubic.. :) mohu poprosit o kontakt na fyzioterapeutku? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.24 14:37

Mohu se zeptat jestli vás bolesti po porodu přešly? Trpím něčím podobným bolest a píchání v zadku a si kloubech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí