Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@LaRieve píše: Více
Tak asi i v zahraničí bude nějaký zubař, takže navštívit toho, třeba se tam udělal zánět a jsou potřeba antibiotika
Najdi si suché lůžko. Jestli to není ono. Taky tam může být infekce a to pak chce ATB. Od bolesti vzít jeden paralen a jeden ibalgin dohromady, to je nejúčinnější. Jinak koupit něco jako herbadent a jemně převalovat v puse, aby se nevytvořilo suché lůžko a aby se potlačoval zánět. Stejně myslím, že by to měl vidět lékař.
A ty jsi někde mimo civilizaci?
Budeš muset najít zubaře v místě, kde jsi …
Tak si zajeď do nemocnice ne? Budou potřeba zřejmě antibiotika.
A kde jsi v zahraničí? to chce fakt zubaře. Bude to chtít atb, možná vyčistit.
Já bych tedy po trhaní zubu se šitím vůbec nikam nejezdila.. no to je ti už ale k ničemu.
@KKK85 V Německu. Všichni mi tvrdili, že za tři dny klidně můžu odjet, že to nic není
Teď trpím jak zvíře.
Tak tam to bude se zubařem na pohodu. Já měla zánět po trhání taky a to byla šestka…obden na výměnu drénu jsem chodila.
Určitě k zubařovi a nechci strašit, tohle vypadá na suché lůžko…a sice zánět chce to vyčistit a atb…
Tak kolem mě mají v Německu volný nejbližší termín příští týden, takže jsem stejně nahraná
@Anonymní píše: Více
To právě byl termín na pohotovosti. Kolegové mi říkali, že je to zde běžné a také mi kartička z pojišťovny bude k ničemu
chápu…tak pokud seš v Německu, tak jedině „odskočit si“ zpátky do ČR… ![]()
@izabe píše: Více
Jsem u hranic s Francií, letenka by mě vyšla tak na 300 eur a zpáteční další. Nejsem tu rekreačně.
Ahoj všem. Šestý den po trhání osmičky mám stávající bolesti, které vystřelují do spánku. Zub byl šitý, ale vidím v dásni otvor. K mojí smůle jsem v zahraničí a ke svému zubaři se další tři týdny nedostanu. Jak se to dá „léčit doma“? Děkuji. Ty bolesti jsou vážně šílené.