Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem cca v 5 tt a zajímalo by mě zda je normální, že mě poslední 2 dny nic nebolí?
Nechci zbytečně vyšilovat, jen by me zajimalo, jestli je to normální, přece jen jsem ještě v ranné fázi a mimčo by mělo růst a tělo by mělo tvořit hormony.
Většinou mě bolí v kříži a sem tam mě bolí podbřišek
Všem předem děkuji za odpovědi, je to mé první, tak nevím vůbec co čekat 😁
Ahoj, ja chapu, ze ses na dite moc tesila a je prvni, tak jsi vyplasena…,ale tady je asi milion diskuzi na tema 5tt a vys a zadne priznaky..stacilo by si procist…ne, opravdu te nic bolet nemusi..dite ted roste v milimetrech, nejake roztshovani delohy zacina mnohem pozdeji a kazdyho to taky neboli…res to naopak, jestli zacnes mit nejake velke bolesti a krvacet, naopak je to ok. Preji hezke tehotenstvi
Hele, taky jsem plasila. Vymodlene mimco, sledovala jsem vsechno stokrat denne. Bolela prsa, bradavky, bricho.. klasika. A bylo to tak, ze klidne dva dny prsa a bricho, pak den nic, pak pul den prsa, odpoledne nic, ale zase chvili bricho, jednou prujem, pak zase nic. Stridalo se to jak na bezicim pase, klidne z hodiny na hodinu. Jednoho dne to vsechno utlo. Samozrejme jsem se osahavala a pankarila… dopadlo to dobre
)
V klidu. To, že jsi těhotná neznamená, že tě bude každý den něco bolet. ![]()
V 5.tt jsem krome vynechane MS nemela zadne priznaky. Pockej, teprve to prijde
nebo taky ne, a i to je v poradku.
První těhotenství je strašně vtipné období, kdy ženská netuší, jaká bolest/problém na ni v daném týdnu (ne)bafne, neví jak se k tomu všemu postavit a je z toho nervózní.
Doporučuju to tolik neprožívat a nesledovat každé píchnutí, protože to je opravdu furt něco - buď moc, nebo málo a tak podobně, jako na houpačce. Řiď se tím, že pokud nemáš silné bolesti a nejde z tebe krev, tak je to dobrý. A najdi si něco, čím zaměstnáš hlavu ať si zbytečně nevymýšlíš problémy.
V 5tt mi spíš skončily takové ty pre-menstruační bolesti. Ta pravá sranda teprve začne ![]()
Když jsem čekala první a druhy dítě, nebyly internety a byl klid. I já jsem byla v klidu. Teď je to mor.
@LilyJane mně teď v 5tt přestala bolet prsa, už nejsou tak nalitá a typické PMS příznaky spojené s podbřiškem taky ustávají, TT mám pozitivní testovací čárka je výraznější než kontrolní, ale ze dne na den, jako by mi nic nebylo (ta prsa a podbřišek). Zatím se nedostavily ani nevolnosti, nic… Takže opravdu to může být jako u tebe, že spíš v 5tt ustaly PMS příznaky? 1. vyšetření mám až 12.5. a teď bohužel neřeším nic jiného než obavy, že zamlklo ![]()
@Mnoukavka Těhotenství je neskutečně individuální. Jak jsem psala, bolesti se objevují, mizí, intenzivní, slábnou… někdy to neznamená vůbec nic, někdy to znamená hodně.
Ale obecně bych řekla, že se tělo srovnalo s tím, že MS nakonec nespustí, takže přešly všechny ty typické problémy MS provázející. Pak je chvíle klidu a pak kolem 8tt udeří nevolnosti (ne teda u všech, ale většinou to tak je.)
Je lepší nad tím moc neuvažovat, protože i kdyby těhotenství zamlklo, tak s tím absolutně nic neuděláš. Opravdu pomůže si zaměstnat hlavu, protože čím víc nad tím budeš přemýšlet, tím víc se budeš nervovat a stres opravdu ničemu nepomůže.
@LilyJane děkuji za tvoji zkušenost, doufám, že to tak bude i u mě a bude vše v pořádku
Na příznacích vůbec nezáleží. Já teda v 5tt krom vynechané menstruace a pozitivního testu ani nevěděla, že jsem těhotná a v podstatě to vydrželo. Jsem 32tt a těhotenství zatím úplně bez problému (klep klep) a malé se daří.
Kamarádka zvracela, měla snad všechny příznaky, na které si vzpomeneš a těhu zamlklo v 8tt. Příznaky měla i po revizi, než se srovnaly hormony…
Poradím ti jediné, fakt se tak nezkoumej nebo se z toho zblázníš! A stresem si něco špatnýho leda tak přivoláš. Hodně štěstí!
@Suelinda děkuji za podporu.
Tobě přeji, ať je vše v pořádku a malá ať ti dělá jenom radost