Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mě moje gynekoložka říkala, že vyšetřování pohmatem je velmi nespolehlivá metoda, protože bulku nemusíš vůbec nahmatat. Lepší je si jednou za rok si dojít na ultrazvuk prsou- a máš 100% jistotu že je vše vpořádku. ale mě zhruba asi po 3/4 po porodu také bolela prsa a i mi trochu tekla-ikdyž jsem nekojila. užívala jsem pupalku a pak se to spravilo. jestli si myslíš že to jentak nepřejde, zkus ten ultrazvuk-aspon budeš mít klid. na některých pracovištích nemusíš mít doporučenku, objednají tě a zaplatíš si to. u nás to stojí 300kč. držim ti palec ![]()
No mám vyšší prolaktin z léků a doktor se kolikrát ptal zda nemám potíže s prsy, tak se poradím i s ním. No moc teda klidná nejsem mně nikdy před nebo v době menstruace prso nebolelo, takže že by pomohl jen vitamín E se mně nezdá.
Anonymní píše:
No mám vyšší prolaktin z léků a doktor se kolikrát ptal zda nemám potíže s prsy, tak se poradím i s ním. No moc teda klidná nejsem mně nikdy před nebo v době menstruace prso nebolelo, takže že by pomohl jen vitamín E se mně nezdá.
Záleží jak a kdy tě to bolí, jestli pořád, a na pohmat tam nic není, tak to může být od zad, ačkoliv se to zdá divné, ale kolem bradavky jsou nervová zakončení a bolest zad může vystřelovat až tam, pokud jsi už kojila, tak to může být např. rozšířený mlékovod, který bolí před příchodem menstruace, nebo to může být hormonální, pokud bereš nějaké léky. Kdybych se rozhodovala nad vitamíny, tak 100% tu pupalku, tu doporučují na podobné potíže i v mamologických poradnách.
Já jsem měla stejný problém, bolest jednoho prsu asi cca 3 týdny. Byla jsem u dr., ultrazvuk OK. Doporučil mně přípravek MASTODYNON, než jsem si ho koupila tak bolest přešla. Nicméně asi po měsíci a půl se objevila znova, ale už tak neplaším. Asi to mám hormonální…
Asi po 14dnech bolest uplně odešla koupila jsem vitamín E a přešlo to, volala jsem i doktorce znova byla tam uz jen sestrička tak říkala, že nemůže to zabrat hned, at počkám jeden cyklus ms. A už neplaším po bolesti ani památky.
Jinak měla jsem to z leků prosulpin ten sám o sobě zvyšuje hodnotu prolaktinu v lednu jsem měla okolo 3000ui nebo jak se to píše. Už jen od března neberu tak doufám, že hodnota se pomalu vrací k normálu bude mne znova brat krev tak jsem napnuta.
Ahoj potřebovala bych pomoct sice je mi teprve 13. let ale sem vzhůru do teď protože mě bolí pravé prso a je to ukrutná bolest menstruace v této chvíli nemám a ani mě při nich nikdy nebolelo prosím co mám dělat už mě to bolí asi 2 hodiny prosím o radu!!
Ahoj holky, už mi z toho kojení asi hrábne, fakt.
Nejprve jsem měla problém se vůbec rozkojit, teď už pár dní bylo mlíčka dostatek, malej se krásně napapkal. Dnes v noci mě ale bodavě začalo bolet v pravém prsu, a bolí mě v něm doteď. Když jsem malého kojila, skoro jsem brečela bolestí. Nevíte co by to mohlo být? Teď jsem po nakojení ještě z tohoto prsa odsála 100ml mléka
na 5 minut se mi maličko uvolnilo, ale pak to zase začalo…
Díky za názory ![]()
Ahoj, já tohle mívám, když mám prso jakoby namožené, prostě když malá víc tahá…kojím pak víc raději z toho druhého (jednou z bolavého, 2× z druhého) Poprvé jsem myslela, že je to zánět, ale nebyl…tak snad máš něco podobného a nerozjede se to do zánětu…
Jé, no tak to jsi mě uklidnila, já už se bála, abych neletěla na pohotovost… tak snad to bude dobrý…
ahoj, já to měla taky, ale do druhého dne jsem měla vysokou horečku. pak jsem šla k doktorovi. jinak bez teploty to bude ok, neboj. a z toho prsa koj normálně.
no nesmíš mít to prso zatvrdlé nebo červené - to by byl zánět…mně v něm prostě jen píchá, třeba i když se předkloním, ale nic v něm nenahmatám ani na něm nic nevidím…
Holky, tak jsem dnes opravdu intenzivně vždy odsála mléko, co i po nakojení v prsu zůstalo a bolest je pryč
Každopádně děkuji za rady, asi to bylo vážně jen větší tvorbou mlíčka… musím to hlídat. ![]()
Chtěla bych poprosit o radu, zda můžou z podprsenky bolet prsa? Mám asi druhý týden novou podprsenku, celkem mi sedí ale včera mě trochu začala bolet prsa, jen lehce a dneska mě hrozně rozbolelo jen levé, je možné že to z toho? Nebo něco jiného? Dřív mě prsa občas bolívala ale ne tolik a obě ![]()
Tak jsem nakonec šla s bolesti prsa k doktorce. Obě prsa mně zkontrolovala kontrolovala je i v dubnu a nic nenahmatala, že tam nic není, jen myslím říkala zdruřela mléčná žláza
já jsem byla taková na nervy tak si nic nepamatuju. Ptala se mně na menstruaci a mám si nasadit bud vitamín E nebo Pupalka. Co myslíte, že je lepší?Já moc nevěřím, že to přejde. Za jak dlouho ji mám navšívit kdyby to nepřešlo?Pak říkala, že by mně poslala na ultrazvuk.