Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem. nevím, co to je, ale dneska od rána mě pobolívá v prsu. když přitlačím na prso kus pod bradavkou, tak mě to bolí, připomíná to bolest, když jsou prsa v noci plná, ale bolest je výraznější a prsa plná tak už nemám a bolí to stále. nevíte co by to mohlo být?
Úplně přesně tohle mám teď pár dní taky - bolest (nebo spíš nepříjemný tlak) a prsa jakoby nalitá. Ale mám voucher na utz kontrolu tak se tam zeptám co by to mohlo být.
Holky a nemáte spoždění MS? Mě takhle bolelo před 14 dny asi týden v levém prsu, taky ve spodní části pod bradavkou a taky jen při silnějším dotyku. Nebo při běhu. Zároveň jsem měla spoždění MS. Šla jsem raději k doktorovi, řekla jsem mu co mě trápí, on mi prsa prohmatal, řekla, že vše ok a ptal se mě právě na to případné spoždění MS. Řekla jsem mu, že mám 14 dní skluz a on teda hned odhadoval, že to asi bude cysta na vaječníku. Udělal ultrazvuk a taky že jo. Naštěstí už byla prasklá. Takže ta bolest prsu byla způsobena právě tou cystou a díky tomu hormonální nerovnováhou.
Já mám 4,5 měsíčního chlapečka, kojím a beru antikoncepci, tak???
Tak to těžko říct.
Já nejsem lékař, ale cysta může zlobit i v tomto období. Nespozdí MS, ale může působit bolest v prsu. Samozřejmě to může být něco jiného, zduřelé žlázy, nějaký zánětek, ale to bys měla to bolestivé místo červené a pravděpodobně bys měla i teplotu. Pokud snad myslíš na něco horšího, co se mi ani nechce vyslovovat, myslím, že se obáváš zbytečně. Rakovina bolí až ve velmi pokročilém stádiu a to už bys i poznala. Prs by byl na pohled jiný, mohla by být pod kůží viditelná deformace, propadlé místo a určitě bys něco cítila i pohmatem. Nějakou výraznou odlišnost od druhého prsu. Naopak cysty jsou poměrně časté, nemůsí, i když mohou působit bolest v podbřišku (mě nebolelo nic)a jakmile praskne, vše je zase OK. Raději se ale zajdi poradit k lékaři. On tě vyšetří a budeš mít jistotu, o co jde. ;o)
Já už ani nekojím ani nemám spožděnou MS, neměla jsem ani při posledním cyklu.Prsa mám normálně 00 prd, teď mám pocit že se mi trochu zvětšila a mám pocit jakoby se mi nalívala.
Pokud kojíš tak to může být nahromaděné mlíčko. Před kojením bych to prohřála a promasírovala a při kojení (pokud to půjde) tak bych to taky trochu masírovala. Jinak taky zašla k dr:)
Janeynka, kojíš, můžeš mít přicpaný jeden z kanálků a může se začít tvořit zánět, co teploty? nejsou? mimčo přilož směrem k tomu bolavému, po kojo zkus chladit, před kojením nahřát ať se to líp spustí. můžeš zkusit zábal s tvarohem-vytahuje zánět, fakt si myslím že to bude toto, nemusí to být jen při začátcích kojení ![]()
Děkuju za rady, zdá se mi že je to lepší. začala mě bolet hlava a jako bych ztrácela sílu, nevím, jestli to k tomu nějak patřilo. dala jsem si po celodenním trpění v noci půl paralenu a je dobře
Dobrý den, je to asi 14 dní, co jsem začala pociťovat bolest pod levým prsem. Po prohmatání jsem nahmatala něco jako podlouhlý váleček (né přímo kulatou bulku. Od ledna jsem co 14 dní nacchlazená, může to mít spojitost s nachlazením nebo to může být i vážnější? děkuji.
Doporučuji při těchto potížích zajít na sono prsu. Jako samoplátce bez problémů objednají a je hned jasno.Tady není prostor na dohady a kdyby, protože je to fakt risk se životem…třeba. Mluvím ze své zkušenosti. Držím palce.
Obnovuji diskusi, kojím 6 týdnů a pod jedním prsem mě začalo dost bolet. Myslela jsem, že jsem si ho třeba nějak „přeležela“ nebo že mě v tom místě nějak škrtila podprda, tak jsem ji sundala a nepřešlo to. Před dalším kojením jsem nahřála, začátek odstříkla a malou přiložila bradou směrem dolů…ale mám tu bolest skoro po celé délce spodní části prsu a bolí to i dost hluboko - na pohmat fakt dost. Teplotu nemám a zarudlé to není. Je ještě nějaká jiná „první pomoc“? Jen nepište odsátí partnerem, to mi připadá zvrácené. Díky za rady a zkušenosti!