Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja jsem byla na MR v cervnu. dali mi zpravu a CD pro neurologa.
Zkus se preobednat na driv.
Muzu se zeptat co Ti je?
Ja jsem mela vyhrezlou plotynku, operaci v prosinci 2010.bohuzel to se mnou spatne dopadlo.
Já bylo postupně s oběma dcerama a vždy dali hned zprávu. Naposledy i CD.
My vždy na výsledky čekali, nikdy to nebylo hned tak asi záleží jak kde. Ted jsme měli taky obavy z jedné hnusné nemoci ale naštěstí se to nepotvrdilo!! Ne vždy to je tak hrozné jak to podle příznaků vypadá tak držím palce ![]()
Zpravu z MR hned do ruky? Tak to slysim prvne. Ono pomerne dlouho trva, nez se to popise, neni to nalez na dva radky. Takze ja spis pochybuju, ze to bude hned. Nejdriv druhy den. Ale taky hodne zalezi na jake presne vysetreni jdete, byva to ruzne narocne na popis.
A preobjendta na driv pujde tezko, terminy byvaji dost dlouhe.
Přeobjednat nelze
prostě čekačka 3 týdny
jen kdyby mě hospitalizovali tak by to prý šlo dřív ![]()
@barique tak co mi je?
bolí mě levá strana hlavy, až do ucha, to celé je otupělé, i koutek pusy, levá ruka mi asi ochrnuje, bolí jako čert, necítím tři prsty
mám to necitlivé(od včera se přidává i pravá ruka)
asi 3× se mi stalo, že jsem nedokázala přečíst písmenka, a když už se mi to podařilo tak jsem nedala do kupy slovo. Minulý týden jsem myslela že je po mě, bolela ta ruka, hlava, až mi bylo na zvracení z bolesti, přidala se malátnost a točení se jakoby na tu necitlivou stranu
neomdlela jsem jen silou vůle, nebo mě fakt někdo nahoře hlídal, byla jsem doma sama jen s prckem, takže ta představa že tu je chudák až do večera s mrtvolou, mě vybičovala zavolat si rychlou
doma mě vyšetřili, napíchali kanyli a jelo se, ve špitále mě dali kapačku, ale řešili spíš mé nervy, protože ta představa že tu ležím mě vystresla
dali mi do toho koktejlu i něco na bolest
bylo to dobrý, byla jsem tak zmagořená
ale domů mi nedali
mám brát magnesko a B12, na bolest ibáč, toť vše
když to dokapalo poslali mě domů, a to jsme prosím vyhlášená nemocnice
Na mR jsem byla v dubnu.taky jsem dostala do ruky zpravu i s CD.Ale mně tam objednavala přimo neuroložka tak k ni jsem šla hned po vyšetření.
@Dana26 píše:
Na mR jsem byla v dubnu.taky jsem dostala do ruky zpravu i s CD.Ale mně tam objednavala přimo neuroložka tak k ni jsem šla hned po vyšetření.
mě taky neuroložka, ke které chodím aby zjistila co mi jéé
no asi nic
![]()
Řekla bych že mají podezření na tetanii proto to magnezko, nebo už ho dávají všem, u nás už to bere pomalu celá rodina
. NO jinak ty problémy nezní moc hezky asi bych chtěla tu MR pro jistotu hned i za cenu hospitalizace, ale já jsem dost plašan
. Ted jsem tu manžela taky plašila kdo ví s čím a nakonec fakt jen tetanie.
@Anonymní píše: Řekla bych že mají podezření na tetanii proto to magnezko, nebo už ho dávají všem, u nás už to bere pomalu celá rodina. NO jinak ty problémy nezní moc hezky asi bych chtěla tu MR pro jistotu hned i za cenu hospitalizace, ale já jsem dost plašan
. Ted jsem tu manžela taky plašila kdo ví s čím a nakonec fakt jen tetanie.
nj, ale jim hospitalizace přijde zbytečná
to víš že už jsem si určila pár diagnoz
nádor na mozku, rozstrošená skleroza, mrtvice, tetanie mě nenapadla.
Jojo to znám, tohle určování diagnoz ale držím palce ať je to jen ta tetanie a nic jiného!!! Jinak manžel měl příznaky jako brnění nohou až celého těla, tlak v hlavě a za okem, podlamování nohou, blbla mu paměť. Nohy mu brněly měsíc v kuse, taky nám tu MR nikdo neudělal hned, přitom kdyby to byla Ataka RS tak tam se má zahájit léčba co nejdřív. Naštěstí to dopadlo dobře. ![]()
U mě bylo přesně tohle tetanie!!opravdu si dávej koňské dávky magnezia, to je jediné, co na to zabere, klidně 6 denně. Je to ataka, často spojená s panickou poruchou. Super je kombinovat s B12, léky na to nejsou, pokud ti třeba najdou epileptické ložisko, pak asi něco dostaneš, jinak nic. Jo a pomáhají homeopatika, koenzy q10 a lecitin.
Do ruky podle mě nic určitě nedostaneš, ale můžeš si požádat, že si to vyzvedneš sama..většinou to je do 2-3 dnů popsané.
Hezký den
Mám problém, jsem objednaná na MR, už mám termín ale na KO na neurologii jdu až měsíc po vyšetření
to nevím jak zvládnu, vydržet. Slyšela jsem, že si mohu nechat hned po vyšetření vytisknout zprávu
ale nevím co je na tom pravdy.
protože mě v docela hnusném stavu nechávají a nic se, mnou nikdo nedělá, ani když mě minulý týden odvezla rychlá 
Máte někdo zkušenost? docela by mi to pomohlo, kdyby mi ji dali. Už teď jsem na nervy, co mi je, jestli umírám nebo co
Děkuji za odpovědi.