Bolest prsou - přestávám kojit

Anonymní
28.2.12 06:54

Bolest prsou - přestávám kojit

Ahoj holky - už třetí den mě bolí prsa, teda hlavně to jedno, protože už málo kojím a mám moc mlíka. Takže odstříkávám stále a už se to zlepšilo, protože jsem měla včera i trochu teploty a dneska už nemám, ale pořád mě to ještě trochu bolí to jedno prso. Taky si je sprchuju horkou vodou. Máte ještě jiné dobré triky, co dělat, aby to úplně přešlo a nemusela jsem hned jít k doktorovi? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7240
28.2.12 07:02

Spíš bych zkusila chladit studenými obklady - já přikládala kus masa z mrazáku. :mrgreen: (samozřejmě v sáčku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.2.12 07:40

odstříkáváním podporuješ laktaci. Stejně tak sprchováním horkou vodou… Odstříknout bys měla pouze když už to bolí a jen do úlevy. Ale snažit se minimálně. Nepochopila jsem jestli chceš odstavit úplně, nebo se jen snížila poptávka, takže jiné rady nemám :nevim: Jestli chceš dál kojit, ale už méně, tvorba mléka se sama upraví. Ale neupraví se jestli pořád odstříkáváš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
28.2.12 07:57

Pokud jsi měla teplotu, tak jedině na prso studené!!! Teplými podporuješ zánět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
28.2.12 08:01

ahoj, prý je dobrý dávat tvaroh tak to zkus a jestli to bolí už nějakej den tak radši běž k doktorovi aby to nebyl ten zánět ale nechci strašit, jen mě to napadlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
28.2.12 08:16

Nejdříve odstříkat do úlevy, víc ne, podpořila bys tím laktaci. Potom ledovat. Já ledovala každou hodinu tak 10-15 min.
Pokud prso zase stvrdne, znovu odstříkat pouze do úlevy a následně ledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová