Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Spíš bych zkusila chladit studenými obklady - já přikládala kus masa z mrazáku.
(samozřejmě v sáčku)
odstříkáváním podporuješ laktaci. Stejně tak sprchováním horkou vodou… Odstříknout bys měla pouze když už to bolí a jen do úlevy. Ale snažit se minimálně. Nepochopila jsem jestli chceš odstavit úplně, nebo se jen snížila poptávka, takže jiné rady nemám
Jestli chceš dál kojit, ale už méně, tvorba mléka se sama upraví. Ale neupraví se jestli pořád odstříkáváš
Pokud jsi měla teplotu, tak jedině na prso studené!!! Teplými podporuješ zánět!
ahoj, prý je dobrý dávat tvaroh tak to zkus a jestli to bolí už nějakej den tak radši běž k doktorovi aby to nebyl ten zánět ale nechci strašit, jen mě to napadlo. ![]()
Nejdříve odstříkat do úlevy, víc ne, podpořila bys tím laktaci. Potom ledovat. Já ledovala každou hodinu tak 10-15 min.
Pokud prso zase stvrdne, znovu odstříkat pouze do úlevy a následně ledovat.
Ahoj holky - už třetí den mě bolí prsa, teda hlavně to jedno, protože už málo kojím a mám moc mlíka. Takže odstříkávám stále a už se to zlepšilo, protože jsem měla včera i trochu teploty a dneska už nemám, ale pořád mě to ještě trochu bolí to jedno prso. Taky si je sprchuju horkou vodou. Máte ještě jiné dobré triky, co dělat, aby to úplně přešlo a nemusela jsem hned jít k doktorovi? Děkuji.