Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
šla bych k dr. nebo jestli máš doma váhu tak zvážit před a po kojení. Kolik vypije, když málo tak bych zařadila UM
Nepřijde mi jako cvalík s 5,5 kg ![]()
5,5 kg ve třech a půl měsících mi nepřijde, že by byla cvalík ![]()
Já bych to viděla na růstový spurt. Jak dlouho to trvá? Má teď větší potřebu jídla, chce častěji a je jen na tobě, jestli vydržíš a budeš třeba co hodinu kojit nebo to vzdáš a dáš mlíko. Spurt obvykle trvá pár dní (a nocí), pak se upraví množství mlíčka bude to zase dobrý.
My jsme prošli všemi spurty (3. a 6. týden a 3. 6. měsíc), bylo to náročný, ale pár dní se vydržet dá…
Jinak moje díťátko vážilo ve třech měsících 7,02kg ![]()
Příspěvek upraven 27.02.12 v 17:46
Pesee23 píše:
není cvalík. Máme bez týdne 4 měsíce a skoro 6kg
Náš měl ve 4m. 7,1 kg ![]()
verenika píše:Pesee23 píše:Náš měl ve 4m. 7,1 kg
tak my byli oři porodu prcací. 47cm a 2,87kg
Pesee23 píše:verenika píše:tak my byli oři porodu prcací. 47cm a 2,87kgPesee23 píše:Náš měl ve 4m. 7,1 kg
My 2,9kg, to je tím že byl na UM ![]()
Ahoj. Nemyslím si, že by to nutně znamenalo, že má hlad. Plakat může z různého důvodu. Pokud dobře přibírá, nejspíš nehladoví, a tak bych UM nedala. To bývá nejrychlejší cesta k odstavení.
Vážení před a po jednom kojení podle mě moc neřeší, děti nepijí při každém kojení stejně. Jde o to, jestli správně přibývá, což se zjistí častějším převážením (třeba po týdnu).
Určitě bych se nejdřív poradila s doktorkou, než bych dala UM. A i přesto bych jen tak bez nějakého převažování a zjišťování příčiny pláče a protivnosti dítěte UM takhle malému dítěti nedala. Kdybys miminko nosila (v šátku atp), tak by nebylo klidnější? Řekla bych, že je to růstový spurt a možná i reakce na očkování, tak bych zkusila ještě chvíli vydržet (spurt může trvat i několik týdnů a pak se to vše zase upraví). AŤ je brzy všechno OK
.
Díky holky. No já to samozdřejmě zkusím vydržet. Chci jí kojit co nejdéle a taky mi nepříjde, že je cvalík, když porodní váha byla 3,8 kg, ale dokud to nepřejde budu se tchýni výhýbat..víte jak to je..ony ví vždycky všechno nejlíp ![]()
Pesee23 píše:
Hele a brečí po nakojení??
Nene..po kojení nepláče
Moje dcra měla ve 3m 4,8kg, starší 5,4 kg (obě jen kojené a s průměrnými porodními hmotnostmi cca 3,5 kg).
hkac píše:
Ahoj. Nemyslím si, že by to nutně znamenalo, že má hlad. Plakat může z různého důvodu. Pokud dobře přibírá, nejspíš nehladoví, a tak bych UM nedala. To bývá nejrychlejší cesta k odstavení.Vážení před a po jednom kojení podle mě moc neřeší, děti nepijí při každém kojení stejně. Jde o to, jestli správně přibývá, což se zjistí častějším převážením (třeba po týdnu).
Určitě bych se nejdřív poradila s doktorkou, než bych dala UM. A i přesto bych jen tak bez nějakého převažování a zjišťování příčiny pláče a protivnosti dítěte UM takhle malému dítěti nedala. Kdybys miminko nosila (v šátku atp), tak by nebylo klidnější? Řekla bych, že je to růstový spurt a možná i reakce na očkování, tak bych zkusila ještě chvíli vydržet (spurt může trvat i několik týdnů a pak se to vše zase upraví). AŤ je brzy všechno OK.
Díky, no já šátek nemám, ale asi si ho pořídím. Stejně to mám v plánu, protože když jí nosím, tak jí to vždycky uklidní, ale nejhorší je, že nikdy taková nebyla
dokázala ležet v postýlce nebo na hrací dece a byla v klidu až teď těch pár dní vyžaduje pořád pozornost a příjde mi, že je pořád hladová
No budu se muset poradit s doktorkou..uvidíme co mi řekne ![]()
Tarfinka píše:
Díky holky. No já to samozdřejmě zkusím vydržet. Chci jí kojit co nejdéle a taky mi nepříjde, že je cvalík, když porodní váha byla 3,8 kg, ale dokud to nepřejde budu se tchýni výhýbat..víte jak to je..ony ví vždycky všechno nejlíp
Nejen tchyně
. Moje mamka mi zas neustále říkala, že mám slabé mlíko, protože nic nejím. Tak jsem jí ukázala odstáté odstříkané mlíko, ve kterém byl skoro cenťák smetánky (v malé skleničce). Od té doby byl klid (aspoň co se týká slabého mlíka
).
Vydrž, žádné UM nedávej.Vždy když nastala taková situace, když byl malej, prostě jsem jen přikládala a přikládala do aleluja a prcek kojen do teď. ![]()
Prosím poraďte. Máme holčičku 3 a půl měsíce. Před 5-ti dny jsme byly na očkování a od té doby je hrozně protivná (nevím, jestli to s očkováním souvisí) má věčně hlad. Nakojím jí a třeba po půl hodině chce zase. Budí se už i častěji v noci. Pořád je protivná. Vím, že se může jednat i o růstový sprut, ale já už jsem z toho vážně na nervy
Navíc to přítel dneska řekl tchýni a ta říkala, že už jí kojení asi nestačí, že je pěkný cvalík (má 5 a půl kila), no to mě vytočilo ještě víc 

Co myslíte? Mám jí dál plně kojit? Přejde to a nebo zkusit dát na noc nějaké mlíčko?