Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
hkac- no to vážení má fakt smysl, ale nebudu se tu dohadovat
Jde o to, že dítě může vypít málo ikdyž saje dlouho- málo mléka atd…
Vydrž to, bude to ten spurt ![]()
Tarfinka píše:hkac píše:Díky, no já šátek nemám, ale asi si ho pořídím. Stejně to mám v plánu, protože když jí nosím, tak jí to vždycky uklidní, ale nejhorší je, že nikdy taková nebyla
Ahoj. Nemyslím si, že by to nutně znamenalo, že má hlad. Plakat může z různého důvodu. Pokud dobře přibírá, nejspíš nehladoví, a tak bych UM nedala. To bývá nejrychlejší cesta k odstavení.Vážení před a po jednom kojení podle mě moc neřeší, děti nepijí při každém kojení stejně. Jde o to, jestli správně přibývá, což se zjistí častějším převážením (třeba po týdnu).
Určitě bych se nejdřív poradila s doktorkou, než bych dala UM. A i přesto bych jen tak bez nějakého převažování a zjišťování příčiny pláče a protivnosti dítěte UM takhle malému dítěti nedala. Kdybys miminko nosila (v šátku atp), tak by nebylo klidnější? Řekla bych, že je to růstový spurt a možná i reakce na očkování, tak bych zkusila ještě chvíli vydržet (spurt může trvat i několik týdnů a pak se to vše zase upraví). AŤ je brzy všechno OK.
dokázala ležet v postýlce nebo na hrací dece a byla v klidu až teď těch pár dní vyžaduje pořád pozornost a příjde mi, že je pořád hladová
No budu se muset poradit s doktorkou..uvidíme co mi řekne
Hele náš malej byl ve čtvrtek na očkování. Od tý doby je na pěst… Pokud neplače, tak je to spurtík. Na šátek bych se vyprdla. Pak se těžko odnaučují chování
Mája od 3m přestala spát celou noc a taky byla protivnější. U ní to byl určitě růstový spurt, jednu dobu to i vypadalo, že bude mlíko odmítat navždy. Ale vyhrály jsme a kojila jsem dál. Hlavně klid, stres je na laktaci hodně znát.
Pesee23 píše:
Na šátek bych se vyprdla. Pak se těžko odnaučují chování
Promiň, ale na tohle musím reagovat. Je to blbost. Starší dcera do svých 5 měsíců nesnesla kočár, jinde než v šátku přes den neusnula a jen řvala. Žádnou závislost to na ní nezanechalo
. Některá malá miminka potřebují tělesnou blízkost maminek.
Holky díky za rady. No musím to hlavně vydržet psychicky..někdy jsem totiž hrozný nervák, ale zatím se držím..až to nepůjde, přenechám malou tatínkovi, ať si taky chvíli užije a já se půjdu odreagovat
Jinak já si taky myslím, že šátek je super, mě nevadí malou nosit, navíc se chystáme na dovču do Tater a tam asi těžko budu šaškovat s kočárem
takže mám v plánu si ho určo pořídit.
Tarfinka píše:
Holky díky za rady. No musím to hlavně vydržet psychicky..někdy jsem totiž hrozný nervák, ale zatím se držím..až to nepůjde, přenechám malou tatínkovi, ať si taky chvíli užije a já se půjdu odreagovatJinak já si taky myslím, že šátek je super, mě nevadí malou nosit, navíc se chystáme na dovču do Tater a tam asi těžko budu šaškovat s kočárem
Taky jsem nervák a měla jsem tehdy štěstí, že Ondrovi stačilo pít třeba jen deset minut a měl dost. Znám holky, co jim jedno kojení trvá půl hodiny i více a při spurtu, kdy člověk kojí i co hodinu, to fakt musí být o nervy. Prakticky nedaly dítě od prsu ![]()
hkac píše:Pesee23 píše:Promiň, ale na tohle musím reagovat. Je to blbost. Starší dcera do svých 5 měsíců nesnesla kočár, jinde než v šátku přes den neusnula a jen řvala. Žádnou závislost to na ní nezanechalo
Na šátek bych se vyprdla. Pak se těžko odnaučují chování. Některá malá miminka potřebují tělesnou blízkost maminek.
nezlob se,ael zase jedna chytra co nikdy nevyzkousela a odsuzuje…deti nejsou zavisle,prave naopak..a jsou klidnejsi a vyrovnané…
KPKristy píše:Tarfinka píše:Taky jsem nervák a měla jsem tehdy štěstí, že Ondrovi stačilo pít třeba jen deset minut a měl dost. Znám holky, co jim jedno kojení trvá půl hodiny i více a při spurtu, kdy člověk kojí i co hodinu, to fakt musí být o nervy. Prakticky nedaly dítě od prsu
Holky díky za rady. No musím to hlavně vydržet psychicky..někdy jsem totiž hrozný nervák, ale zatím se držím..až to nepůjde, přenechám malou tatínkovi, ať si taky chvíli užije a já se půjdu odreagovatJinak já si taky myslím, že šátek je super, mě nevadí malou nosit, navíc se chystáme na dovču do Tater a tam asi těžko budu šaškovat s kočárem
Nám taky stačilo max. 10min a byl klid na minimálně 3 hodiny, ale až teď se to zlomilo, tak uvidíme snad to brzo přejde ![]()
Ahojky, jestli tchýně prudí, tak jí dej na schody slupku od banánů ![]()
Jinak jestli už to trvá dlouho, tak bych zkusila dokrmit UM. Velice rychle tak poznáš, jestli pláče z hladu, nebo to má jiný důvod. Aby si prcek nezvykl že z lahvičky to teče snáz, tak doporučuji pořídit lahvičku Medela Calma - má podobný systém sání, jako z prsu. Já jsem malého sem tam taky dokrmila, když jsem měla pocit, že má málo. V 50% případů to ale problém neodstranilo, protože byl prostě protivnej z jiného důvodu. Jinak už má skoro půl roku a furt je plně kojenej, takže se neboj, že by se za jedno nebo dvě dokrmení odstavil… Pokud by bylo míčka málo, tak doporučuji homeopatika Ricinu Communis 5CH. Nám velice pomohla ![]()
Ivana1000 píše:No, já se nebojím jí dávat z flašky, protože to občas dostává. Moje odstříkané mlíko, když hlídá tatínek, takže z toho strach nemám. No, já se nikdy nějak o ty homeopatika nezajímala, ale asi začnu, když to každý tak chválí
Ahojky, jestli tchýně prudí, tak jí dej na schody slupku od banánů
Jinak jestli už to trvá dlouho, tak bych zkusila dokrmit UM. Velice rychle tak poznáš, jestli pláče z hladu, nebo to má jiný důvod. Aby si prcek nezvykl že z lahvičky to teče snáz, tak doporučuji pořídit lahvičku Medela Calma - má podobný systém sání, jako z prsu. Já jsem malého sem tam taky dokrmila, když jsem měla pocit, že má málo. V 50% případů to ale problém neodstranilo, protože byl prostě protivnej z jiného důvodu. Jinak už má skoro půl roku a furt je plně kojenej, takže se neboj, že by se za jedno nebo dvě dokrmení odstavil… Pokud by bylo míčka málo, tak doporučuji homeopatika Ricinu Communis 5CH. Nám velice pomohla
Jak cvalík? - malá má ve 4 měsících 8,3 kg, ve třech měla asi o kilo míň…
Jinak asi moc neporadím, my kojíme v pohodě, i když dřív vydržela spát celou noc (cca. 8 hod v kuse) a teď se už zase budí i 3× a chce jíst…Sama jsem zvědavá, co mi na to Dr. příští týden řekne…
alchien píše:hkac píše:nezlob se,ael zase jedna chytra co nikdy nevyzkousela a odsuzuje…deti nejsou zavisle,prave naopak..a jsou klidnejsi a vyrovnané…Pesee23 píše:Promiň, ale na tohle musím reagovat. Je to blbost. Starší dcera do svých 5 měsíců nesnesla kočár, jinde než v šátku přes den neusnula a jen řvala. Žádnou závislost to na ní nezanechalo
Na šátek bych se vyprdla. Pak se těžko odnaučují chování. Některá malá miminka potřebují tělesnou blízkost maminek.
AAA omlouvám se, já zapomněla, že tady už se nesmí vyjádřit jinej než souhlasnej názor, pak jsem za vyvrhela a krkavčí matku. A bacha děti jsou až moc vyčůraný a rychle se učí a na chování a nošení si zvykaj až moc rychle
Tarfinka píše:KPKristy píše:Nám taky stačilo max. 10min a byl klid na minimálně 3 hodiny, ale až teď se to zlomilo, tak uvidíme snad to brzo přejdeTarfinka píše:Taky jsem nervák a měla jsem tehdy štěstí, že Ondrovi stačilo pít třeba jen deset minut a měl dost. Znám holky, co jim jedno kojení trvá půl hodiny i více a při spurtu, kdy člověk kojí i co hodinu, to fakt musí být o nervy. Prakticky nedaly dítě od prsu
To přejde, neboj!
Já to myslela v souvislosti s tím spurtem, že pak se ty děti nehnou od prsa. Ale jestli u vás trvá kojení deset minut, tak je to pohoda, budeš mít mezi kojeníma taky třičtvrtě hodinu klidu ![]()
Pesee23 píše:
AAA omlouvám se, já zapomněla, že tady už se nesmí vyjádřit jinej než souhlasnej názor, pak jsem za vyvrhela a krkavčí matku. A bacha děti jsou až moc vyčůraný a rychle se učí a na chování a nošení si zvykaj až moc rychle
Tvůj názor ti nikdo nebere, ale zajímalo by mě, nakolika dětech jsi to ověřila, žes to tak zobecnila. Já nosila v šátku děti dvě a ani jedno si na to nezvyklo, tak proto jsem se ozvala. Nám totiž šátek pomohl hodně, před šátkem spala dcera v kuse max 4h (vnoci, přes den vůbec).
za mě určitě vydrž pionýre
měla jsem o obou dětí, byl to snad ten růstový sprut a děti nejedly ale žraly,prso by mi ukously hladem…ale musíš zatnout zuby a nedat se
spousta dětí takhle brzo skončí na UM protože maminy nemají trpělivost (pokud se jedná o ten sprut). Mám kolem sebe spoustu mamin,které jsou takhle ,,chytré" a dítětí rvou už na 3.měsících příkrmy s masem a jsou děsně blažené jako nejsou super. Tak vydrž! UM můžeš dát vždy. U prvního syna jsem ze zdravotních důvodů kojila pouze do 8.měsíce a druhého do 10.ti měsíců