Mám jí dát Sunar?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
27.2.12 17:55

hkac- no to vážení má fakt smysl, ale nebudu se tu dohadovat ;) Jde o to, že dítě může vypít málo ikdyž saje dlouho- málo mléka atd…

Vydrž to, bude to ten spurt 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
27.2.12 17:56
Tarfinka píše:
hkac píše:
Ahoj. Nemyslím si, že by to nutně znamenalo, že má hlad. Plakat může z různého důvodu. Pokud dobře přibírá, nejspíš nehladoví, a tak bych UM nedala. To bývá nejrychlejší cesta k odstavení.

Vážení před a po jednom kojení podle mě moc neřeší, děti nepijí při každém kojení stejně. Jde o to, jestli správně přibývá, což se zjistí častějším převážením (třeba po týdnu).

Určitě bych se nejdřív poradila s doktorkou, než bych dala UM. A i přesto bych jen tak bez nějakého převažování a zjišťování příčiny pláče a protivnosti dítěte UM takhle malému dítěti nedala. Kdybys miminko nosila (v šátku atp), tak by nebylo klidnější? Řekla bych, že je to růstový spurt a možná i reakce na očkování, tak bych zkusila ještě chvíli vydržet (spurt může trvat i několik týdnů a pak se to vše zase upraví). AŤ je brzy všechno OK :kytka: .
Díky, no já šátek nemám, ale asi si ho pořídím. Stejně to mám v plánu, protože když jí nosím, tak jí to vždycky uklidní, ale nejhorší je, že nikdy taková nebyla :nevim: dokázala ležet v postýlce nebo na hrací dece a byla v klidu až teď těch pár dní vyžaduje pořád pozornost a příjde mi, že je pořád hladová :nevim: No budu se muset poradit s doktorkou..uvidíme co mi řekne :think:

Hele náš malej byl ve čtvrtek na očkování. Od tý doby je na pěst… Pokud neplače, tak je to spurtík. Na šátek bych se vyprdla. Pak se těžko odnaučují chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.2.12 17:56

Mája od 3m přestala spát celou noc a taky byla protivnější. U ní to byl určitě růstový spurt, jednu dobu to i vypadalo, že bude mlíko odmítat navždy. Ale vyhrály jsme a kojila jsem dál. Hlavně klid, stres je na laktaci hodně znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.2.12 18:00
Pesee23 píše:
Na šátek bych se vyprdla. Pak se těžko odnaučují chování

Promiň, ale na tohle musím reagovat. Je to blbost. Starší dcera do svých 5 měsíců nesnesla kočár, jinde než v šátku přes den neusnula a jen řvala. Žádnou závislost to na ní nezanechalo :think: . Některá malá miminka potřebují tělesnou blízkost maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
27.2.12 18:06

Holky díky za rady. No musím to hlavně vydržet psychicky..někdy jsem totiž hrozný nervák, ale zatím se držím..až to nepůjde, přenechám malou tatínkovi, ať si taky chvíli užije a já se půjdu odreagovat :mrgreen: Jinak já si taky myslím, že šátek je super, mě nevadí malou nosit, navíc se chystáme na dovču do Tater a tam asi těžko budu šaškovat s kočárem :mrgreen: takže mám v plánu si ho určo pořídit.

• Citovat
  • Upravit
46669
27.2.12 18:08
Tarfinka píše:
Holky díky za rady. No musím to hlavně vydržet psychicky..někdy jsem totiž hrozný nervák, ale zatím se držím..až to nepůjde, přenechám malou tatínkovi, ať si taky chvíli užije a já se půjdu odreagovat :mrgreen: Jinak já si taky myslím, že šátek je super, mě nevadí malou nosit, navíc se chystáme na dovču do Tater a tam asi těžko budu šaškovat s kočárem :mrgreen: takže mám v plánu si ho určo pořídit.

Taky jsem nervák a měla jsem tehdy štěstí, že Ondrovi stačilo pít třeba jen deset minut a měl dost. Znám holky, co jim jedno kojení trvá půl hodiny i více a při spurtu, kdy člověk kojí i co hodinu, to fakt musí být o nervy. Prakticky nedaly dítě od prsu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
27.2.12 18:11
hkac píše:
Pesee23 píše:
Promiň, ale na tohle musím reagovat. Je to blbost. Starší dcera do svých 5 měsíců nesnesla kočár, jinde než v šátku přes den neusnula a jen řvala. Žádnou závislost to na ní nezanechalo :think: . Některá malá miminka potřebují tělesnou blízkost maminek.

nezlob se,ael zase jedna chytra co nikdy nevyzkousela a odsuzuje…deti nejsou zavisle,prave naopak..a jsou klidnejsi a vyrovnané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
27.2.12 18:11
KPKristy píše:
Tarfinka píše:
Taky jsem nervák a měla jsem tehdy štěstí, že Ondrovi stačilo pít třeba jen deset minut a měl dost. Znám holky, co jim jedno kojení trvá půl hodiny i více a při spurtu, kdy člověk kojí i co hodinu, to fakt musí být o nervy. Prakticky nedaly dítě od prsu :zed:

Nám taky stačilo max. 10min a byl klid na minimálně 3 hodiny, ale až teď se to zlomilo, tak uvidíme snad to brzo přejde :roll:

• Citovat
  • Upravit
485
27.2.12 18:15

Ahojky, jestli tchýně prudí, tak jí dej na schody slupku od banánů :P
Jinak jestli už to trvá dlouho, tak bych zkusila dokrmit UM. Velice rychle tak poznáš, jestli pláče z hladu, nebo to má jiný důvod. Aby si prcek nezvykl že z lahvičky to teče snáz, tak doporučuji pořídit lahvičku Medela Calma - má podobný systém sání, jako z prsu. Já jsem malého sem tam taky dokrmila, když jsem měla pocit, že má málo. V 50% případů to ale problém neodstranilo, protože byl prostě protivnej z jiného důvodu. Jinak už má skoro půl roku a furt je plně kojenej, takže se neboj, že by se za jedno nebo dvě dokrmení odstavil… Pokud by bylo míčka málo, tak doporučuji homeopatika Ricinu Communis 5CH. Nám velice pomohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
27.2.12 18:21
Ivana1000 píše:
Ahojky, jestli tchýně prudí, tak jí dej na schody slupku od banánů :P
Jinak jestli už to trvá dlouho, tak bych zkusila dokrmit UM. Velice rychle tak poznáš, jestli pláče z hladu, nebo to má jiný důvod. Aby si prcek nezvykl že z lahvičky to teče snáz, tak doporučuji pořídit lahvičku Medela Calma - má podobný systém sání, jako z prsu. Já jsem malého sem tam taky dokrmila, když jsem měla pocit, že má málo. V 50% případů to ale problém neodstranilo, protože byl prostě protivnej z jiného důvodu. Jinak už má skoro půl roku a furt je plně kojenej, takže se neboj, že by se za jedno nebo dvě dokrmení odstavil… Pokud by bylo míčka málo, tak doporučuji homeopatika Ricinu Communis 5CH. Nám velice pomohla :palec:
No, já se nebojím jí dávat z flašky, protože to občas dostává. Moje odstříkané mlíko, když hlídá tatínek, takže z toho strach nemám. No, já se nikdy nějak o ty homeopatika nezajímala, ale asi začnu, když to každý tak chválí :D
  • Citovat
  • Upravit
Run
20807
27.2.12 18:22

Jak cvalík? - malá má ve 4 měsících 8,3 kg, ve třech měla asi o kilo míň… :mrgreen: Jinak asi moc neporadím, my kojíme v pohodě, i když dřív vydržela spát celou noc (cca. 8 hod v kuse) a teď se už zase budí i 3× a chce jíst…Sama jsem zvědavá, co mi na to Dr. příští týden řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
27.2.12 18:28
alchien píše:
hkac píše:
Pesee23 píše:
nezlob se,ael zase jedna chytra co nikdy nevyzkousela a odsuzuje…deti nejsou zavisle,prave naopak..a jsou klidnejsi a vyrovnané…

AAA omlouvám se, já zapomněla, že tady už se nesmí vyjádřit jinej než souhlasnej názor, pak jsem za vyvrhela a krkavčí matku. A bacha děti jsou až moc vyčůraný a rychle se učí a na chování a nošení si zvykaj až moc rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.2.12 18:33
Tarfinka píše:
KPKristy píše:
Tarfinka píše:
Taky jsem nervák a měla jsem tehdy štěstí, že Ondrovi stačilo pít třeba jen deset minut a měl dost. Znám holky, co jim jedno kojení trvá půl hodiny i více a při spurtu, kdy člověk kojí i co hodinu, to fakt musí být o nervy. Prakticky nedaly dítě od prsu :zed:
Nám taky stačilo max. 10min a byl klid na minimálně 3 hodiny, ale až teď se to zlomilo, tak uvidíme snad to brzo přejde :roll:

To přejde, neboj!
Já to myslela v souvislosti s tím spurtem, že pak se ty děti nehnou od prsa. Ale jestli u vás trvá kojení deset minut, tak je to pohoda, budeš mít mezi kojeníma taky třičtvrtě hodinu klidu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.2.12 18:40
Pesee23 píše:
AAA omlouvám se, já zapomněla, že tady už se nesmí vyjádřit jinej než souhlasnej názor, pak jsem za vyvrhela a krkavčí matku. A bacha děti jsou až moc vyčůraný a rychle se učí a na chování a nošení si zvykaj až moc rychle

Tvůj názor ti nikdo nebere, ale zajímalo by mě, nakolika dětech jsi to ověřila, žes to tak zobecnila. Já nosila v šátku děti dvě a ani jedno si na to nezvyklo, tak proto jsem se ozvala. Nám totiž šátek pomohl hodně, před šátkem spala dcera v kuse max 4h (vnoci, přes den vůbec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
27.2.12 18:46

za mě určitě vydrž pionýre :) měla jsem o obou dětí, byl to snad ten růstový sprut a děti nejedly ale žraly,prso by mi ukously hladem…ale musíš zatnout zuby a nedat se :mrgreen: spousta dětí takhle brzo skončí na UM protože maminy nemají trpělivost (pokud se jedná o ten sprut). Mám kolem sebe spoustu mamin,které jsou takhle ,,chytré" a dítětí rvou už na 3.měsících příkrmy s masem a jsou děsně blažené jako nejsou super. Tak vydrž! UM můžeš dát vždy. U prvního syna jsem ze zdravotních důvodů kojila pouze do 8.měsíce a druhého do 10.ti měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová