Bolest prsou při kojení

134
31.7.11 12:56

bolest prsou při kojení

Ahoj maminky
Chci se zeptat jestli vás také kojení také tak hodně bolelo a jak dlouho to trvalo :nevim: ? Prckovi budou tři týdny a ta bolest je pořád stejná… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7250
31.7.11 13:03

Ahojky,nevím o jakou bolest se jedná,ale kojení by tě bolet nemělo,pokud je správná technika kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
31.7.11 13:03

To tě bolí jen bradavky, nebo celé prso? A po celou dobu kojení?

Mě boleli vždycky jen v určitou chvíli, kdy se začlo spouštět mlíko. To jsem měla pocit, že mi snad prsa explodují nebo upadnou. Stejná bolest proběhla i ve chvíli, kdy si tělo vzpomnělo, že je čas kojení. A jak dlouho to trvalo? Asi po celou dobu kojení (takže rok a půl), ale pak už to nebylo tak intenzivní a hlavně jsem nekojila tak často. A asi jsem si na to i zvykla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.7.11 13:11

Mě bolí bradavky při spouštěcím reflexu, teď u druhého ještě víc jak u prvního. Ale teď jsem si navíc odkroutila celkem obstojnou moučnivku, bradavky boleli, pálili, začli praskat, zespoda jsem je měla rozžužlané (ta kůže s kvasinkami je mnohem křehčí), to jsem fakt brečela bolestí, naštěstí pomohlo mazání bepanthenem, lanolinem a nějakou vodičkou z lékárny (ne fialovou, ale bílou). A taky neustálé větrání, pořád jsem chodila nahoře bez, žádná podprda.
A samozřejmě boleli hodně nalitá prsa, než se ustálila tvorba mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
31.7.11 13:11

No techniku máme ukázkovou podle laktacni poradkyně. Bolest je ze začátku asi minutu fakt šílená a pak pozvolna ustupuje , bolí jen bradavky které ještě po kojení hodinu i déle pálí. Na bradavkách neni od pohledu žádná známka poškození :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.7.11 13:13

Tak to pálení bych připsala kvasince. Na bradavkách to nebylo vidět vůbec, syn měl trošku bílé v pusině, ale taky moc ne a bradavky pálili jak sviňa. Chce to větrat, to je základ, vložky do podprdy jsou úplně nehorší, přestala jsem je nosit, jen si na kojení vždycky strčím plínu přes to prso, ze kterého nekojím, aby pode mnou nebyla louže.
Vodičku na moučnivku nám předepsala dr, když jsem řekla, že fialku nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
31.7.11 13:14
Petusii píše:
No techniku máme ukázkovou podle laktacni poradkyně. Bolest je ze začátku asi minutu fakt šílená a pak pozvolna ustupuje , bolí jen bradavky které ještě po kojení hodinu i déle pálí. Na bradavkách neni od pohledu žádná známka poškození :nevim:

mazes si je bradavky po kojeni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
31.7.11 13:20
Sarisek1 píše:
Petusii píše:
No techniku máme ukázkovou podle laktacni poradkyně. Bolest je ze začátku asi minutu fakt šílená a pak pozvolna ustupuje , bolí jen bradavky které ještě po kojení hodinu i déle pálí. Na bradavkách neni od pohledu žádná známka poškození :nevim:
mazes si je bradavky po kojeni???

Pokaždé Bepanthenem a nechávám volně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
31.7.11 13:22

me ten vubec nepomohl :nevim: ja mazu essential care je to takova zelena pasta pomohla mi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
31.7.11 13:31

Taky mě první 2 měsíce kojení šíleně bolelo. Vždy jen tak na začátku po přisátí(kolikrát jsem se až rozbrečela bolestí), pak to po pár minutách povolilo. Paní na kojeni.net mi napsala, že se u mě zřejmě jedná o syndrom bělavé bradavky :-? všechny příznaky tomu nasvědčovaly :-? Bohužel s tím se nedá nic udělat, jen vydržet, trvá to přibližně ty 2 měsíce. Mně se to pak vrátilo kolem 8-9m ale už to nebylo tak šílené.
Držím palečky, ať ti to co nejdřív přejde a můžete si s miminkem kojení užívat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
31.7.11 13:35

me to bolelo 14dni, ze me uplne vyhrkly slzy po tom mazani mi to ustalo a hodne vetram..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
31.7.11 13:36

Mě se tedy při každém přisátí kroutily palce u nohou, technika správná, taky jsem měla požehnání LP :wink: Trvalo to cca tři měsíce, nikdy žádný zánět ani kvasinky :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
31.7.11 13:37

Ahoj, taky mě strašně bolela prsa při kojení … a pak jsem měla úplně „malinově rudé“ bradavky a malá moučnivku :-( Takže nějaký kvasinky, či co to bylo. Taky jsme měli bílou vodu z lékárny. Ale jsou prý fajn hydrogely, ale to jsme nezkoušeli, to mám jen z doslechu. Tak ať to brzy přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
31.7.11 14:42

ahoj Petusii! Kojení mě nebolelo,ale myslím si,že to bude v technice kojení je fakt,že si na sebe zvykáte a někdy je to nepříjemné,ale vydrž vše se zlepší.Zkus si prsa před kojením nahřát a uvidíš. Trpělivost a měj se krásně Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
31.7.11 17:41

tak to jsem měla taky. Šla jsem k laktační poradkyni, protože jsem si myslela, že máme špatnou techniku. Neměli jsme. Doporučila mi mazat si na prsa Purelan, docela to pomáhalo k hojení… ale stejně to pořád bolelo jako prase. Někdy skoro ne a někdy to bylo k nevydržení (to bylo bohužel častější)… pak jsem nějakou dobu používala klobouček ke kojení a cca když bylo malýmu něco přes 3 měsíce, tak jsem postupně klobouček začala vynechávat a prsa už mě tolik nebolely, až to přešlo úplně… ale vim, že někoho to přešlo třeba po měsíci… ono je to individuální, jak kdo ty prsa má citlivý…
zkus ten klobouček anebo vydrž!!! :lol:

Petusii píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová