Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Patří to k tomu, svědčí o tom, že máš plná prsa (i to po zánětu je pravděpodobně schopné kojit, množství odsátého mléka nesouvisí s tím, kolik ho vysaje miminko). Tok by se měla postupně vyladit, nicméně zánět prsu si můžete přivolat tím, že takhle bolestivé prso nevyprázdníš (kojením, odsátím)
@SlečnaDahlia děkuji. I když miminko pije z toho prsu, co jsem měla zánět, je po chvíli neklidné. A z toho druhého prsa, i když syn pije, tak stejně po chvíli cítím nepříjemnou bolest..zda se mi, že nevysaje co by měl.. Že je na to líný? Ze začátku mu to teče podle jeho představ a pak, když mlíčko nemá takový tok, tak je u prsu neklidné..
Ahojky 🙂 měla by jsem dotaz 🙂 prosím váš necelé dva týdny mě bolelo levé prso bolest taková jako by jsem spala na kamínku poslední 3 dny a přidalo se i pravé každopádně mě i malinko pálili cecky dnes bolest ustoupila ale všimla jsem si na triku malinký skvrny z cecku no tak jsem máčkla na levé a najednou zelená vodíčka zmáčka jsem na pravé a bíla kapačka No trošku větší kapička prosím holky nevíte co to je?
pen_mouth:
Dnes mě bolí dost prso, prodělala jsem zánět prsu na začátku kojení, tam jsem ztratila mléko a bohužel se nedaří nahnat zpět laktace, ani když jsem tu měla LP, beru vitamíny na podporu laktace a nic, jestli odsaju 30ml.jsem ráda, a v druhém prsu mi dnes občas tak zvláštně zaboli prso, nevím, jestli to k tomu patří, když se kouknu na prso, vytéká mi z něj mléko, občas mám takové to, brnění u obou prsu, a vytéká mlíčko, ale dneska to bolí fest, nerada bych, abych prodělala zánět u druhého prsa, tam se mi tvoří mléka poměrně dost, miminku je 9tydnu.. Měla jste to také některá? Patří to k tomu? Nebo se mi pomalu tvoří zánět 🤦♀️děkuji 😇