Nevytáhne všechno mléko

Anonymní
24.11.21 15:46

Nevytahne všechno mléko

Mám dvou měsíční miminko a snažím se kojit, ale.. Buď je líný a nevytahne všechno mléko, ptz kdsz prso zmacknu, jestli mlíčko je, tak je pravda že někdy výteče kapička a někdy to až vystrikne a u prsa se v tento moment vzteka a je nevrle.. Tak mi nic jiného nezbývá, než mu dát lahev, kdsz mám odstrikane svoje, snažím se plně kojit, ale trvá to hodinu, než se nakrmi a nestačí mu to, takže pořád je na prsu, někdy si říkám, jestli nebudu odsavat a dávat mu přes láhev, ptz je to opravdu dlouhé a usíná u toho.. Mam ještě 23mesicni dceru a taky se musím věnovat ji.. U holky jsem už v tento moment dokrmovala UM. Prodělala jsem zánět prsu a v tom prsu mám minimum.. Jestli vytáhne 30ml.. Kdsz na prsu není třeba půl dne, či déle, odsaju více.. Ale takhle o mléko přijdu úplně, snažím se zpět nahnat laktaci, ale bohužel.. Měla jsem i LP, ukázala jak správně se má prisat a mám i ty bylinky na laktaci, ale přijde mi, že bohužel.. Když se syn narodil, v nemocnicí jsem měla hodně nalita prsa, až to bolelo a nestíhal to vysat, jak se mi mléko hromadilo, ale teď.. Nic.. 😏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6119
24.11.21 15:52

Jak jsi přišla na to, že má syn mléka málo?

Je úplně normální, že při začátku kojení jsou prsa pocitově hodně nalitá, až k prasknutí, a v průběhu týdnů až pár měsíců se tok laktace harmonizuje a prsa jsou měkká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
24.11.21 15:54

Jinak já když si zmáčknu prso, vyteče maximálně kapka. S touhle kapkou plně kojím dobře prospívající dvojčata. Co zmáčkneš nebo odsaješ není ukazatel.

Pokud syn při plném kojení přibývá na váze a má dost počůraných plenek, všechno je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
24.11.21 15:56

To je ale normální, tvorba mléka se ustaluje a nebude se tvořit nové jen tak, pouze když se dítě bude krmit. Syn byl v tomhle věku taky na prsu skoro pořád. Nalitá prsa jak v porodnici už mit nebudeš, ale to neznamená, ze mleko není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 15:56

@SlečnaDahlia když odložím, po chvíli pláče a strká si pěst do pusinky a když už to nedám, tak mu dám láhev a tu vypije během chvilky.. Včera večer mi vypil z láhve 100ml a byl klidnější a po chvilce mi usnul

• Citovat
  • Upravit
6119
24.11.21 15:58
@Anonymní píše:
@SlečnaDahlia když odložím, po chvíli pláče a strká si pěst do pusinky a když už to nedám, tak mu dám láhev a tu vypije během chvilky.. Včera večer mi vypil z láhve 100ml a byl klidnější a po chvilce mi usnul

A saje efektivně? Má dlouhé plné tahy, nebo jen dudlá? Stálo by za to pozvat laktační ještě jednou, aby zkotrolovala přisátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 15:58

@Kriss Tina to vím, že nebudu mít, ale myslela jsem a doufala, že budu druhé dítě kojit déle, než dceru.. Když v noci nekojim delší dobu, tak se mi nalijou, i když přes den je to déle, než třeba ty tři hodiny, tak už cítím, jak mám prso trošku nalite.. Tak si trošku odsaju, či malého vzbudím..

• Citovat
  • Upravit
37145
24.11.21 16:00
@Anonymní píše:
@Kriss Tina to vím, že nebudu mít, ale myslela jsem a doufala, že budu druhé dítě kojit déle, než dceru.. Když v noci nekojim delší dobu, tak se mi nalijou, i když přes den je to déle, než třeba ty tři hodiny, tak už cítím, jak mám prso trošku nalite.. Tak si trošku odsaju, či malého vzbudím..

No to je ale úplně normální, ale víc se to nalivat nebude, spíš naopak se to časem ustálí i přes noc a na delší pauzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 16:00

@SlečnaDahlia LP mi říkala, že netaha jak by měl.. Že mu mlíčko teče pomalu.. Ale přibývá ukázkove.. I plenky má dost procursne, nevazim, jen dvakrát za týden a ani to ne, abych věděla, že opravdu hlad nemá a prospívá jak má..

• Citovat
  • Upravit
6119
24.11.21 16:02
@Anonymní píše:

To, co popisuješ, je úplně normální způsob, jakým se dva měsíce po porodu tvoří a uvolňuje mléko. Nesvědčí pro jeho nedostatek. Zakopaný pes může být v tom, že malý špatně saje, popř. prostě chce lahev, protože z ní má to mléko v podstatě zadarmo. Technika sání z lahve je dost jiná, než sání z prsu. U takhle malých miminek je běžné, že potřebuji být u prsu imrvére.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
24.11.21 16:04
@Anonymní píše:
@SlečnaDahlia LP mi říkala, že netaha jak by měl.. Že mu mlíčko teče pomalu.. Ale přibývá ukázkove.. I plenky má dost procursne, nevazim, jen dvakrát za týden a ani to ne, abych věděla, že opravdu hlad nemá a prospívá jak má..

Vidíš to. Pokud prospívá, přibývá na váze, je produkce mléka úplně v pořádku.

Zkus třeba prostřídat polohy při kojení. Taková vděčná poloha pro málo savé děti je třeba fotbalista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
24.11.21 16:04

Pokud budeš dokrmovat lahví, o kojení přijdeš. Není se čemu divit, že to jde hůř a hůř. Lahev je prostě vždycky začátek konce. Sežeň si LP z Mamily. Dokrm se provádí cévkou na prsu.

Dále - je snad úplně normální, že dítě u kojení usíná. Uspávala jsem kojením i tříleté dítě. Pokud visí na prsu hodinu - i to je normální, zejména u takto maličkatých miminek. Zejména u spurtu a zejména, pokud díky zánětu a hl. té lahvi o mléko přicházíš.

Také mám dvě děti a vím, že to je náročné. Ale prostě sedět na gauči, mít mimino u prsu a u toho číst starší se přece dá. Nebo něco skládat…za chvíli to přejde. Ty první tři měsíce jsou na tohle nejhorší.

Příspěvek upraven 24.11.21 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
24.11.21 16:09

Nedávej mu láhev. Tam to totiž teče (skoro) samo a pak je líný to tahat z prsa a řve. Ani odsávat nemusíš. Pokud budeš kojit podle potřeb dítěte, tvorba mléka se ustálí a bude ho akorát. Řiď se tím, že je dostatek počůraných plen a že přibírá. Každé kojení nemusí být stejné. Dítě může pít na žízeň, kdy si jen cucne, nebo má fakt hlad a pak vypije víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 17:09

Máte holky pravdu, moc děkuji. Cevky tu mám, kdyby mléko z prsu neslo, ale uspavam ještě holku a někdy ty večery jsou dost náročné.. Holka než usne, někdy trvá i přes dvě hodiny.. A pak chlap, že tu je po večerech sám.. Chápete me🙄. A aby toho nebylo málo, dcerka chce dělat blbustky a já nemůžu, ptz syn je pořád na prsu a ona pak se vzteka, pláče.. Tak je to někdy na palici 🤦‍♀️. Moc děkuji, dali jste mi energii v tom pokračovat a nevzdávat to 😇

• Citovat
  • Upravit
4155
24.11.21 18:19

Udělejte si rituál ať uspává holku tatínek. Tobě to uleví, holka se naučí usínat a manžel nebude tak dlouho sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová