Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Raději až tak 3 hodiny po požití. 1 g paracetamolu nezabírá? Nebo 400mg ibuprofen?
@Doctus píše:
Raději až tak 3 hodiny po požití. 1 g paracetamolu nezabírá? Nebo 400mg ibuprofen?
Mohla bych se zeptat? Mně na migrénu zabírá paracetamol s kofeinem. Je to přípustná varianta, i když kojím? (zatím jsem naštěstí nemusela, co kojím, tak mi migréna nepřišla, ale spíš abych případně věděla)
@Doctus děkuji moc, bohužel ne, před otěhotněním jsem měla triptany, což se bohužel prý vylučuje úplně
@Anonymní píše:
@Doctus děkuji moc, bohužel ne, před otěhotněním jsem měla triptany, což se bohužel prý vylučuje úplně
Aha, to mě mrzí, že je vaše migréna tak svízelná.
@klamonožka
Raději paracetamol bez kofeinu, kofein se může u kojence kumulovat, rozkládá jen nepoměrně delší dobu než dospělý.
@Doctus píše:
@klamonožka
Raději paracetamol bez kofeinu, kofein se může u kojence kumulovat, rozkládá jen nepoměrně delší dobu než dospělý.
Hm, tak to mi taky nezabírá. No, budu doufat, že se mi bude migréna dál vyhýbat. Dřív jsem ji mívala tak jednou do měsíce, teď, co kojím, jako zázrakem nic, tak snad to vydrží.
(a dostatkem spánku to není)
@Doctus píše:
Ano, to je geniální. To už projde akorát tak metobolismem a dostane se v největší koncentraci do mléka, nejlepší volba ![]()
A jinak pro anonymní - omez jeho užívání na minimum. Největší koncetrace v tvé krvi bude po cca 2 hodinách, v mléce ještě o něco později. Pak začne postupně klesat. Ideál je nakojit před užitím, další kojení dát odstříkané a potom pokračovat v kojení. Záleží taky, jak časté migrény máš a jak velké je tvoje miminko. U staršího dítěte a vzácného užívání bych kojila bez omezení.
@Zluta_pastelka
Vezmu si tabletku, nakojím a další kojení bude (ideálně) minimálně s odstupem 3 hodin. Větší kojenci se zvykle nekojí po hodině.
@Doctus píše:
@Zluta_pastelka
Vezmu si tabletku, nakojím a další kojení bude (ideálně) minimálně s odstupem 3 hodin. Větší kojenci se zvykle nekojí po hodině.
Ano, ale 2-3 hodiny po užití bude mít v mléce mnohem vyšší koncentraci než kdykoliv před tím i potom.
A nevíme, jestli je to větší kojenec nebo novorozenec.
Pokud se použije rozpustná = šumivá tableta, tak maximální hladiny jsou dosaženy u některých pacientů již za 20 minut po podání, maximální hladina v mateřském mléce bude dříve než za 3 hodiny.
@Doctus píše:
@Zluta_pastelka
Když už by se chtěla vyhnout odsávavání, tak nakojit hodinu, hodinu a půl po užití a pak za 3 hodiny (tj 4 až 5 od užití). A v mezičase se najíst a hodně pít.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda náhodou nevíte, kdy lze kojit po požití 400 mg asporinu (rozpustná tableta). Je to jediné, co mi pomáhá na bolest hlavy.
Děkuji