Časté kojení a zelená stolice po něm

3
18.11.21 08:23

Časté kojení a zelená stolice po něm

Dobrý den, máme 3 měsíční miminko, zhruba před dvouma týdnama se začala častěji hlásit ke kojení (po hodině/ hodině a půl/ dvou hodinách). Po nebo při každém kojení se pokaká, má zelenou stoličku (viz foto). Napadlo mě, že by to mohla mít z rýmy, na internetu jsem se dočetla, že by to mohla být hladová stolice nebo že pije jen přední mléko. Proto jsem volala laktační poradkyni, která mi řekla, že to nebude mlékem, ale spíš to vypadá na nějakou infekci, a že se mám domluvit s pediatrem na stěru stolice. Doktorka mi však po telefonu řekla, že má malá hlad a že ji mám začít dávat UM. Kojím z jednoho prsu a když nabídnu druhý tak ho nechce, nejde mi to do hlavy, kdyby měla hlad, tak přece příjme i to druhý a tak často nekaká a i po kojení pláče (což nedělá) :think:
Dnes je to druhý den, co jsme dali probiotika bio gaia, tak uvidíme jestli tu stolici upraví. Máme koupeno i UM, ale ještě jsem se ji ho neodvážila dát, když se totiž odtrhne od prsa a už nechce, tak po zmáčknutí pořád něco teče, proto si nemyslím, že by měla málo.

Nemá některá podobnou zkušenost? Jak jste to řešily Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36402
18.11.21 08:26

Ty fotky fakt nemusely být. Zkus vynechat mliko a všechno z něho. A změn doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.11.21 08:33

Hladová stolice je mýtus, um fakt nedávej. Ségra měla to samé, byla to opravdu infekce. Její lékařka byla zrovna nemocná, tak šla za zástupem a přesně, že má dát um, že má dítě hlad. Naštěstí měla povědomí o tomhle mýtu, tak počkala na svou lékařku a pak se z toho vyklubala infekce. Dávala na to pak probiotika.

• Citovat
  • Upravit
140
18.11.21 08:35

Zapáchají ty stolice víc než obvykle? mohl by to být infekční průjem, zkusila bych ty pleny vážit, pokud budou dostatečně pomočené/pokaděné tak mléka málo není ) příjem/výden by měl být minimálně 150ml/kg/den - takže pokud váží třeba 4 kg, tak by měl být výdej za celý den asi 600g… kdyby to bylo podstatně méně tak bych zašla za doktorkou, pokud by vás nezvala vaše, tak na pohotovost na nějaké dětské oddělení, kde by jsi si aspoň mohla zvážit kolik nakojíš, případně by udělali stěr stolice na bakterie a poslali i ievent. vzorek na viry ( pokud to zapáchá tak by to mohly být třeba rotaviry, noroviry, astroviry… ) hlavně hlídat že i močí, pokud nemočí tak to není dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
18.11.21 08:37

Podle fotky bych řekla alergie.
Jesli budeš kojit tak vynechat cokoliv s mléčnou bílkovinou( myšleno všechno včetně některého pečiva, sušenek a sledovat pečlivě složení všeho co jis). Po 14 dnech by měl být vidět výsledek diety, případně vynechat další potraviny. Nám vadila např. Ještě sója, hovězí a kuřecí maso a některé oleje.
Vysadila bych teď veškeré kapičky, jelikož nosný olej může být taky příčinou. Třeba bio Gaia byla pro dceru velký špatný.
Vypadá to ze začátku šílené, ale dá se eliminační dieta docela dobře vydržet.
A pokud kojit nechceš, doktorka by ti měla napsat speciální mlíčko bez bkm. Dá se koupit i bez receptu, ale je dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
18.11.21 08:39

Tzv hladová stolice existuje, ale vypadá jinak. Tohle může být buď infekce a nebo větší množství laktózy.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
18.11.21 08:46
@JanaDaR píše:
Tzv hladová stolice existuje, ale vypadá jinak. Tohle může být buď infekce a nebo větší množství laktózy.

Jo, pardon. Myslela jsem to tak, že zelená= hladová je mýtus.

• Citovat
  • Upravit
990
18.11.21 08:55

Mám půlročního syna, taky kojím, takovouhle stolici občas mívá. Když je třeba nachlazený, při rýmě, když polyká hleny. Většinou se samo upraví, koj často, hlavně nedávej UM. Kdyztak můžeš zkusit koupit probiotika, nebo omezit mléko. Já ho teda ve velkém nepiju, nedělá dobře ani mě. Ale hladová stolice to určitě není. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
18.11.21 09:56

Syn tohle mel taky kolem 3.mesice a me doktorka rekla, ze pokud to vylozene hrozne nesmrdi, tak mam byt v klidu, ze u kojenych deti se tohle stava. Pokud v tom neni krev, tak je to prej ok. Pro klid jsme k ni sli na kontrolu, syn pribiral, nic ho nebolelo, bylo to proste miminko jako vzdycky, takze jsme to nijak neresili. Doktorka taky rikala, ze to muze byt predzvest zubu a taky ze mu 1.zub vyrostl ve 4.mesici. Snazila jsem se vyhybat alergenum, ale ani to nepomohlo. Od 6.mesice jsem mu zacala davat prikrmy a tim zmizelo i zeleny kakani. UM bych nedavala, pokud normalne pribira a neni mimco nestastny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barpro
18.11.21 10:15

Měli jsme to taky, byla to nějaká bakterie, která se léčila probiotiky. Tak snad se vám to upraví. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3
18.11.21 10:33

Děkuji všem za rady a za příspěvky :)

@Mereia1990 zapáchá trošku intenzivněji. Plíny má i pomočené, zkusím je tedy vážit.

@Martina712 kojit bych chtěla. Vím, že dceři vadí mléko, proto ho nepiju. Na ostatní mléčné výrobky nijak nereagovala, ale třeba se něco změnilo, zkusím vynechat.

@Michalka84 probiotika jsme koupili předevčírem, tak snad zaberou. Mléko taky nepiju, neděla malé dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
18.11.21 10:47

Tohle je opravdu zelené hodně. Ty probiotika pomoci můžou, v případě, že je jen narušená bakteriální rovnováha ve střevě. V případě, že je to nějaký bakteriální průjem, bude asi lepší nechat si vhodné probiotika či případnou jinou léčbu napsat od doktorky aby se ta přemnožená bakterie těmi probiotiky ještě neživila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.11.21 11:02

@PastikaJatrova krev naštěstí ve stolici není. Miminko je jako před tím (usmívá se, brouká si, má zájem o okolí, pozoruje hračky, atd), jen mě znepokojuje to časté kojení a kakání po něm.
Vůbec by mě nenapadlo, že je šance, že ji rostou zuby 8o

@Barpro děkujeme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
18.11.21 11:32

U nas podobne, vyskytlo se pri nachlazeni, dle doktora ok, samo preslo, pak znovu a bylo to tak tyden po ockovani na rotaviry to zacalo, trvalo 2 tydny a samo odeznelo. Predpokladam teda, ze to ma nejaky bakterialni/virovy puvod. Maly ma 3 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
18.11.21 11:48

Tyjo, co to je za doktorku. Hned cpe UM :roll: to je řešení všeho. Zkus vynechat mléčné vyrobky. Věřím, že to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová