Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Říká se, že dítě pak necítí pach matky, ale parfém. Nevím ale co je na tom pravda. ![]()
Tomu nějak nerozumím. Jakože by se to počas koupele vstřebalo kůží a pak přešlo do mléka? To si myslím, že fakt ne. U kojení nevím o žádném omezení v kosmetice. V těhotenství jo, nesmí se retinoidy, kyselina salicylová, benzoylperoxid a určitě něco dalšího.
Je to jedno, akorát když budeš mít něco hodně parfemovaného, tak to muze dítěti vadit ve smyslu, že cítí tu vůni a ne tebe.
Do mléka ti nic neprejde. Ale miminko to může dráždit až ke kašli. Vnímání vůně matky má vliv i na kojení, pokud byste s tím měli problémy, může se to zhoršit. A mně osobně se pricilo, že mi miminko voní po kosmetice a ne miminkem.
@ProfZav to mi vadilo u tchýně
stačilo aby si miminko vzala naparfémovaná k sobě a vždy pak vonělo po tchýni ![]()
@Anonymní píše:
@ProfZav to mi vadilo u tchýněstačilo aby si miminko vzala naparfémovaná k sobě a vždy pak vonělo po tchýni
Právě. Ještě se mi příčí představa, že miminko při kojení olizuje rezidua kosmetiky.
A nevíte jak je to tedy s krémy v těhu plus při kojení? Jestli se můžou používat bez omezení nebo to miminku taky nějak škodí ![]()
Jak je to prosím vás s kosmetikou jako sůl do koupele, pěna, sprchový gel u kojení. Musím si dávat tolik pozor v čem se koupu? Babička se mi snaží vymluvit třeba pěnu do koupele s arganovým olejem kvůli tomu, že dítě mi bude sát mlíko, tak se ptám jak moc to je. A v těhotenství neví někdo jestli je tam nějaké omezení?