Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Mám ještě jednu otázku.
Asi před 4dny jsem zjistila že mě bolí třísla,neni to veliká bolest cítim jí třeba když lezu z vany,nebo se otáčím v posteli.
21.7 jsem byla u doktora a ten tvrdí,že je vše v naprostém pořádku.Jsem těhotná poprve a jsem dosti vyjukaná.Chci vás poprosit pokud máte někdo zkušenosti,je to normální na začátku 26tt?Děkuji a přeji hezký den.
Tynka, neboj, měla jsem to taky při druhým těhu od 20 týdne.
Teda žádná slast, dost se to zhoršovalo, později mě bolest z třísel vystřelovala do stehen, tak 10× za den.
Ale dalo se to vydržet ![]()
Abaja
Ahoj,tak to se mám na co těšit.Alespoň že je to normální,myslela jsem hned na nejhorší děkuji. ![]()
Je to normalne … a ku koncu ta uz bude boliet uuuplne vsetko … ![]()
TYNKA já si na tyhle bolesti stěžovala od půlky těhu, šmatlala jsem kvůli tomu jak nemocná kobyla, píchalo mě ukrutně v tříslech a podle dr. to bylo vždy- to je normální…přešlo mě to až tak 14 dní před porodem…
Takže to máš za chvílu.....
vydržať !!! ![]()
Neboj neboj, třeba tě to přejde. Já to možné měla taky proto, že jsem měla dost slušnej zápřah se starším. Když si ho vzala babička na víkend a já mohla odpočívat, tak to nebolelo. ![]()
Abaja
Tak to se už porodu nemůžu dočkat,celkově si to pěkně užívám v těchto vedrech a ještě tohle k tomu paráda.
Z námahy to určitě není já se v těch vedrech opravdu nepředřu.Poslední dobou nemám sílu na nic.Jinak děkuji jsem zas o něco klidnější.
Je to normální, mně taky bolely třísla, prostě tělo pracuje, vazy se uvolňují pánev roztahuje, mě ještě potom dost bolely kyčle, zvlášť když jsem ležela a chtěla se otočit, tak to byl výkon ![]()
Nic se neboj!!!
Přeji příjemný zbytek těhu ať tě toho už moc nebolí a hlavně zdravé miminko!!!
Danny
Tynko - jak píšou holky, mě většinu těhotenství bolí třísla jak sviňa
. Můžu tě uklidnit, že bolest kyčlí je horší (což se mi teď určitě povedlo
). Jenom se ještě můžeš zkusit zeptat na gynekologii, jestli se ti tam nedělají křečové žíly, protože to se někdy může stát, jak ta děloha tlačí
. (Mmch - je ti velké horko? Vyměníme břicho? … No to radši ne, ty bys porodila a já bych si přidělala plno týdnů
.)
Teda, Lentilko, Ty nejsi vtipná jen u nás, ale i v cizích diskuzích
, že se nestydíš!!!
![]()
Tynko, mě se teď ke všemu přidali i bolesti stydké kosti, to je chuťovka ![]()
Ahoj Tynko, taky se přidávám k těm co si prošli bolestí v tříslech. Mě to postupně bolelo tak, že jsem nemohla ani spát, přetočit se na posteli byl výkon, řešením bylo dát si velký polštář mezi nohy, aby na sebe nedoléhaly nebo jak to říct, prostě mě to připadalo jako by se mi o sebe třely kosti. Dost nepříjemný. Doktor mi taky řekl, že se s tím nedá nic dělat, že měl paní, která dokonce musela chodit o berlích! a že to většinou krátce před porodem zmizí. Fakt to tak bylo, najednou se to vytratilo ani nevím jak a… bylo to. ;o) Tak vydrž, nemusí se to vůbec zhoršovat, asi to je nutný zlo, ale stojí za to.
Příjemný zbytek těhulkovství.
Holkyyyy, to zní dobře
Jak krátce - mně už to totiž zmizlo, tak můžu se těšit
???
PS: Monaliso - pche, ale řeknu ti - tobě stačí ke štěstí málo
.
Holky obnovuji diskuzi a chci se zeptat…
Zítra začínám 25tt a už asi 14dní mě bolí levé tříslo, ale docela fest - při obouvání, zvednutí nohy a zapojení svalů celkově. Bolest mi nekdy vystřeluje na levou stranu stydké kosti (jako dkyž se zařezávají silonky) - bolest je intenzivní, ostrá a velmi nepříjemná. Chcíli jsem se bála, aby to nebyly příznaky nějakého upání žíly, ale trvá to dlouho, noha je prkrvená a nic jiného mě netrápí. Jen mě to v noci i sem tam při převalování probudí. Je fakt, že mě poslední dobou i hodně bolí kyčle, takže se asi už rozjíždím do stran a tak to tam všechno pracuje… Za týden jdu na kontrolu, tak se poptám…
Ale asi nemusím plašit, že? ![]()
Nechci plasit ale kvůli téhle bolesti ležím v nemocnici. Zánět třísla do toho i trombóza ale doplerem mi zjistili i ten zanet
@chs.jasmin Mě na tyto bolesti připravuje můj doktor, všechno kvůli posouvání kostrče…v druhém trimestru se ti kostrč posouvá o hodně dozadu (já ji měla zlomenou, tak mě trápí maličko víc)…a ten posun se projevuje vystřelující bolestí do třísel, stehen a klidně až do kolen, kvůli nervům, které se na kostrč upínají.