Bolest v krku u 6letého dítěte – nic nepomáhá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
19.7.10 13:15

Bolest v krku

Prosím maminky s dcerkou 6 jsem se v vrátili z lázní včera. již tam ji začalo bolet v krku dostala ibalgin 3× denně, kloktání hypermangan a zábaly. Teplotu nemá. Ale krk stále nepřešel. Dnes jsem šla k lékařce která také řekla že v krku skoro nic není, koupit cucavé bonbony a nechat tak.
Teď opět říká že ji to bolí..vždy po Ibalginu to přejde ale přece nemůže být nevím kolik dní na tabletkách od bolesti? Neporadíte mi nějakou babskou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21470
19.7.10 13:26

pokud zvládá kloktat, tak bych zkusila šalvěj. akorát se nelekni, bude pak mít žlutý jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
19.7.10 13:33

Ahoj, mně na bolest v krku vždycky zabírá sprej bioparox (je to lokální antibiotikum, takže ničí i případné bakterie), je volně prodejný, ale nevím, jestli ho smí užívat i malé děti, to by ses musela zeptat v lékárně nebo najít někde na netu bližší informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
19.7.10 13:40

Já bych doporučila šalvějové pastilky od dr.Muller. Jsou pro děti od 3 let, chutné..Zatím mi vždy pomohly.U dětí nemám vyzkoušeno, protože když staršího bolelo v krku, měl vždy hnisavou anginu jak vyšitou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
21.7.10 06:57

Tak stále cucáme ale moc to není OK. Včera měla trošku zvýšenou teplotu jen 37,2 ale nechce jíst a v tom krku prý bolí trošku. Tak jsem z toho jelen fakt..jestli mám zas běžet k doktorce nebo ještě čekat ale pobolívá ji od pátku a dnes je středa. No ale prý tam má jen malé puchýřky a nic víc..fakt nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.17 19:16

Hezký večer,
omluva za anonym, ale je tu i rodina a známí a má situace je v rodině tak „profláknutá“, že bych byla lehce k poznání.
Mám takovou zkušenost, že když jsem ve stresu, bolí mě v krku. Pro mě už nic zvláštního, vždy to odezní.
Ale teď byl ten strest fakt „fest“…

• 26.4. tragicky zemřel kamarádky přítel
  • 9.5. samovolný potrat 9+2tt (dítko zprvu nechtěné, ale rozhodli jsme se, že si ho necháme)
  • noc z 15. na 16.5. mi v křečích umíral domácí mazlíček (do dnes se mi o něm noc co noc zdá, bylo to nečekané a rychlé, prostě to najednou přišlo :,( )
  • 19.5. jsem (od)maturovala (a to se musím pochlubit, že po tom všem s vyznamenáním :) )

Po maturitě v podstatě stres odezněl. Čěkají mě ještě přijímačky na VŠ a jediný „stresor“, který přetrvává, je práce. Do té ale pravidelně docházím už od konce listopadu, takže žádná změna.
A teď k problému: od rána mě strašně bolí v krku. Přišlo to z ničeho nic jako při každém stresu, krk je lehce zarudlý jako vždy, prostě všechno vypadá jako moje klasická reakce na stres. Co je ale zvláštní, je, že je bolest daleko silnější a přišla až po nějaké době.
Můj dotaz tedy zní: může se stres projevit až po takové době? Nebo se mám připravit na nějakou fajn angínu? :D

Děkuji, T.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
28.5.17 19:34

Jistě - po velkém či dlouhodobém stresu se naopak dostaví reakce až když je klid, když už tělo ví, že už může.

Ale taky klidně to může být viroza, to se ukáže za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.17 22:17

@Ou Mně to právě přišlo divné, v podstatě až po více než týdnu. Tak uvidíme, co z toho vyleze :) Děkuji.
 T.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí