Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.
Mám 11-ti měsíční holčičku, které byl tento měsíc diagnostikován reflux. Krom toho, že zvrací nejčastěji po jídle, začíná čím dál častěji (posledních 14 dní) zvracet, když je ve stresu. Dělá to i, když má jít večer spát a nemůže zabrat.(odpolední i dopolední spaní bývá bez problémů) Když za ní přijdu po chvilce brečení, tak se mi obvykle pozvrací a nás čeká kolotoč převlíkání atd. Když tam s ní zůstanu hned, tak jí ruším…
Máte s tím nějakou zkušenost?
Nevím, jeslti to není v posledních pár dnech způsobeno léky, které na to dostala (Loseprazol)a nebo tím, že při diagnostice UTZ bylo šero (tam to předvedla hned 2×) a teď se bojí být sama.
V úterý nás čeká kontrolní UTZ v jiné ambulanci (má těch problémů víc) a děsím se, co předvede…
Ahoj, moji holcicce byl diagnostikovan reflux v mesici zivota a mela ho hodne oslkivy, vyzvracela temer vse, co spapala…ale kolem 10 mesice se ji to zaclo lepsit, a ted ji je 15 mesicu a uz se pozvraci jen vyjimecne. Tak moc neporadim, je zvlastni, ze se to u ni ukazalo az tak pozde, ale preju hodne sil na to vsechno. Ja ten kolotoc neustaleho prevlekani, prani a zehleni mela skoro rok a je to obcas dost vysilujici.
Ahoj,
ona mi házela kačenky už cca týden po narození, ale protože pěkně přibejvala, tak jsme si mysleli, že je to přejídáním. Změnila jsem způsob krmení, navíc jsme aplikovali probiotika. Cca za měsíc se to upravilo. pozdějí neprospívala, ale už neblinkala. V 7m jí byla diagnostikována VVV, která jí omezovala mj. v jídle. Proto už tolik neblinkala a hlavně neprospívala. V tu dobu jsme byli objednáni do gastroporadny. Ale místo poradny jsme byly hospitalizovány kvůli odstranění této vady. Měsíc dva to bylo ok, ale pak se to zase rozjelo… Bohužel čekaci doba do poradny je dlouhá (dávalí jsme jí i chvíli čas, jestli se to neupraví samo, navíc i tak bylo dost lítaní po dr. Než jsem se rozhoupala uplynul další měsíc a čekací doba se protáhla… Proto ta diagnostika až tak pozdě…
Teď hlavně přemýšlím, jestli je to večerní blinkání způsobeno spíše těmi prášky, nebo stresem…
holky a jakou stravu jste dávali mimískům-MM nebo UM? a jak se diagnostikuje reflux?
Ahoj,
nase Baru ma taky reflux, od narozeni hustime, nejdrive MM, od 6tydnu uz jen AR mleka, skoro do 2let, resp. ted uz ne, ted uz to ustoji.
Zvraceni pri breceni, nebo vztekani se, je bezne, neni tam co by tomu branilo, casem az vyroste a zesili, to bude lepsi, to same s jidlem a pitim.
Kolotoc prevlikani postylky a obleceni, moc dobre znam, ale neboj vsechno pomine ![]()
Hodne trpelivosti a silu v syru ![]()
masozravka píše:
Ahoj,nase Baru ma taky reflux, od narozeni hustime, nejdrive MM, od 6tydnu uz jen AR mleka, skoro do 2let, resp. ted uz ne, ted uz to ustoji.
Zvraceni pri breceni, nebo vztekani se, je bezne, neni tam co by tomu branilo, casem az vyroste a zesili, to bude lepsi, to same s jidlem a pitim.
Kolotoc prevlikani postylky a obleceni, moc dobre znam, ale neboj vsechno pomine
Hodne trpelivosti a silu v syru
a které z těch AR mlíček byly nejlepší,nejúčinnější?
Taky blinkame uz od porodnice
Mala ma 6 mesicu a pije normalni mleko HIPP smichane s kasi Sinlac. Uz ji nemusim nekolikrat denne prevlikat,jenom obcas menim bryndak ![]()
Ahoj,
díky za reakce a za podporu, malá je pořád kojená (s flaškou nekamarádí), takže večerní kaši pravidelně zahušťuju Nutritonem, ostatní se snažím dělat dostatečně husté. S pevnou stravou je to jak kdy. někdy mi tu porci sní bez problému, jindy mi jí půlku vyplive, ale když mi naznačí blinkání, tak prostě končím…
Teď bylo alespoň fajn, že jak bylo horko, tak toho na převlíkání nebylo moc.
Na zítřek se mi nakonec podařilo udat tu starší k sousedce, tak na ni budeme s manželem 2, tak snad jim tam neohodí celou ordinaci…
![]()