Štípanec s bílou tečkou uprostřed

173
18.7.10 19:57

Štípanec s bílou tečkou uprostřed

Ahojky, snad mi někdo poradíte. Kluky před cca 4 dny něco poštípalo, teda aspoň mi to tak připadalo, měli po sobě několik jakoby štípanců, ale všechny měly malinkou vystouplou bílou tečku uprostřed. Teď, po cca 4 dnech, se jim udělaly veliké červené fleky kolem těch „štípanců“ a hrozně je to svědí. Neštovice vypadají jinak a bývá jich víc, klíšťata neměli, takže borelka to snad nebude, nabíc ty fleky mají kolem všech „štípanců“ a borelku bych čekala jen kolem toho „postiženého“… Nevíte, co by to mohlo být? Malinký je plačtivý, pořád si to škrabe, tak mu to potírám Fenistilem, ale nic moc to nezabírá. Zítra skočíme na kožní, tak snad se dozvím víc :nevim: Ale zatím - co myslíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
18.7.10 20:00

Pokud vas neco stiplo tak je to od toho komari a jina stipajici havet je v posledni dobe agresiovejsi.A Borelioza by to klidne bytmohla ale to by muselo byt na dotyk horke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
18.7.10 20:05

Moje Aňulka to měla také a také Fenistil nezabral. Několikrát jsem to potřela alpou, ale i tak se to ztrácelo víc než týden. Aňulka to měla na čele a krku na naštěstí si to neškrábala. Myslím si, že to bylo od komára. Povodně jsme tu naštěstí neměli, ale i já si myslím, že je ta havěť čím dál agresivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101828
18.7.10 20:05

Řekla bych, že to klidně může být jen reakce na komáří či jiné štípnutí, taky se nám to u některých dětí na táboře objevovalo, přijde mi že že má Kattka pravdu s tím, že jsou nějací agresivnější nebo děti přehnanější reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
18.7.10 20:06

My měli také to samé,štípanec,červené okolo a bilé uprostřed,malá si to,ale ještě neumí poškrábat,takže se nám to zahojilo,ale trvalo to asi týden.My máme psa tak tipuju blechu,ale spíš to bude komár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.7.10 20:15

Jo a jinak skocit k doktorce at napise framykoin a potirat fenistilem ale tim kulickovim ne gelem.
Mala to ma taky.
Jani: me to nekdo rikal stou agresivitou.
A dobre je nechat udelattesty na alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
18.7.10 21:16

Tipuju komára, dcerka na to taky trpí, na začátku prázdnin jsme skončili na pohotovosti, štípnul jí komár pod očičko, do rána ho měla hodně oteklé a po odpoledním spánku už neviděla vůbec. A to jsem jí to mazala Fenistilem. Na pohotovosti jsme dostali Fenistil kapky, Dithiaden a Prednison. Večer už to bylo lepší a druhý den už viděla.

Letos je ten hmyz fakt jedovatej a někteří komáři jsou infikovaní, tak už dávám velký pozor. Být tebou, dojdu k doktorovi, ať jim něco napíše. Držím palce, aby je to brzy přestalo svědit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
18.7.10 21:20

Tak my to měli na tvářičce-taky komár,ale nám to do týdne zmizelo samo.Asi je nemáme tak agresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101828
18.7.10 21:32

kattkka jojo, taky jsem to někde slyšela, ale je fakt, že tyhle hnusné fleky to dělalo jen některým dětem, tak tam bude mít vliv i reakce organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.7.10 21:33

Tak snad to bude jen od komárů. Ale je divný, že na dovolené u vody byli taky poštípaní, ale měli úplně normální štípance, který se po týdnu ztratily, a přijedeme domů, poštípají je komáři v bytě a takhle dopadnou. Zítra snad u doktorky dostaneme něco na to svědění a bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.7.10 21:36
kattkka píše:
Jo a jinak skocit k doktorce at napise framykoin a potirat fenistilem ale tim kulickovim ne gelem.
Mala to ma taky.
Jani: me to nekdo rikal stou agresivitou.
A dobre je nechat udelattesty na alergii.

Myslíš alergii na co? Co se týče hmyzu, znám jen alergii na vosí bodnutí. Se starším chodím na alergologii a zjistili „jen“ roztoče - a ono to stačí. Ještě nějakej hmyz do toho a snad mě omejou! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
18.7.10 23:58

Holky to měly tento týden taky. Ta mladší jen maličko.
Nemyslím si, že by je něco poštípalo. Spíš, jeslti to není reakce na ta vedra, co byla…
Nám zabral fenystil v kapičkách, trochu se to po nich zklidnilo, ale nezmizelo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
19.7.10 21:33

Taky me letos komari postipali, zirala jsem, co z toho pak bylo. Nekde jsem to slysela s tou agresivitou, je to jako s vosama. Loni me stipla a noha me bolela tyden. Pak psali, ze jsou vosi stipance bolestivejsi, protoze jsou vosi infikovany pekticidama atd.. Totez bude i s komary.

Me pomohlo neskrabat, ale vysvetluj to diteti :roll: Mazala jsem si to levandulovym olejickem od Hadka a to mi fakt pomohlo. Zadny jiny sarapaticky na stipance, to bylo k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
19.7.10 21:42

Malýho štípnul před 14dny komár, nejdřív jen červená tečka, pak velký tvrdý červený flek s hnisem, tak jsme to mazali framykoinem, za pár dnů dobrý a ejhle včéra koukám co to má na kolínku a ten štípanec se opět podebral, tak zas mažem framykoinem. Nemám ráda dotěrný :cert: hmyz!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
20.7.10 12:51

Malýmu se to pomalinku ztrácí, z červených fleků jsou růžové, ale svědí pořád stejně. Doktorka řekla, že je to buď agresivní hmyz nebo alergická reakce nebo borelioza - takže všechno, co tu píšete :lol: Předepsala nám mast (v lékárně ji museli připravit) a když se to do týdne neztratí, malý půjde na testy na borelku. Ale asi to vidím na ten agresivní hmyz :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí