Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
dostihl nás nejspíš zánět spojivek
. Markétka ho má na levém očičku. Začalo to dnes ráno, lehce jí slzelo očičko, ale teď už jí z toho teče hustý zelenožlutý hlen. Každou chvilku jí to musím utírat. Bělmo má lehce načervenalé a okolo očička je to trochu načervenalé. V lékárně nám na to dali Ophtalmo-Setonex, tak kapem. Napadá vás, čím dalším bychom tomu mohli pomoct? Myslíte, že můžem počkat do pondělí a pak jít ke své doktorce nebo je lepší jít s tím na pohotovost? Nechci být zbytečně plašanka
.
Díky, díky
!
No, ja myslim, ze to do pondeli vydrzi…Kamaradka to zrovna nedavno taky tak resila… Nas taky jednou dostihl v patek odpoledne, ale nastesti jsem doma mela Ophtalmoframykoin mast, tak jsem mazala a kapala Ophtalmoseptonex a v pondeli jsme dostali kapky Tobrex.
Taky bych to nechala az na pondeli, kdyz mas ten oft. septonex.
Zkuste vydržet do pondělí. Mně na očním radili spíš Ocuflash (je to dražší, ale přírodní a prý účinnější). Anežka na to trpí odmalička. Pomáhá nám vytřít čistým růžkem mokré plíny a masírovat - lehce mačkat těsně vedle oka u kořene nosu. A nejvíc to zhoršuje sluníčko, vítr a prach.
Jo, jeste me napada, kdybys nahodou kojila, mne dr, jako prvni pomoc radila kapat MM. Na hnisavy zanet spojivek to asi stacit nebude, ale bude to fungovat asi tak stejne jako ten Ophtalmoseptonex…u nas vyzkouseno…
Díky za rady
.
mroe Bohužel už nekojím, MM by bylo první, co bych jí tam nakapala… Tak snad to do pondělka přežijem i s O-S. Vím, že je to infekční, budem dávat bacha.
bublino Díky!
hkac Zkusíme masírovat a kapat, uvidíme, co to udělá.
ahojki, právě si zánět spojivek prožívám já, nejsem pravda 10měsíční dítě
Začalo mi to ve čtvrtek, oko červené a teklo, kapala jsem O-S, v pátek oko nateklé a začalo téct druhé oko, tak jsem šla k Dr. a dostala jsem antibiotikové kapky, dokonce chtěla psát neschopenku, tu jsem odmítla, s tím, že vyčkáme jak to dopadne přes víkend.
Na příbalovém letáku O-S je psáno, že nestačí na věci, kde jsou potřeba ATB, což na zánět jsou,,, tak nevím jestli jste nezaváhali, že jste si pro ně v pátek nezašli… i když vlastně ono to začalo až dneska, promiň.
Každopádně přeju, ať to přes víkend vydržíte, Dr. mi poradila chladné obklady, rozhodně to neumývat teplou vodou, jak jsem to dělala v noci ze čt na pá já
A nechodit na sluníčko. Pokud by se to ale zhoršilo, oko nějak výrazně nateklo, asi bych s pohotovostí moc neváhala,,,, ono to dost bolí a jsou tam různě divné tlaky, mně to nebylo vůbec příjemné, natož malému prckovi.
Přeju ať je brzo líp.
A.
Anik Díky. Ono to právě začalo až dnes. Kdyby to bylo v pátek, tak určitě zajdem k doktorce hned. Zajímavý je, že Markétka je naprosto v pohodě. Oko si netře, je klidná… Ale taky to vidím na ty antibiotika. Do pondělka nějak přežijem.
Ještě je dobrý, když máš Opthalmoseptonex kapky tak dělají i mast stejného názvu a ta se dává na noc.
my jsme si to také prodělali,Ophtalmo-Setonex nám doporučil doktor,museli jsme kapat do obou očí,protože se nám to dostalo i do druhého očička,trvalo asi týden,než to zmizelo,museli jsme se vyhýbat průvanu a větru,protože jsme to čapli při otevřeném okně v autě
Ještě jednou všem děkuju za rady! Dnes už to má Markétka mnohem lepší. Z očička jí už vůbec nic neteče, jen je má lehce zarudlý
. Možná ani k té doktorce nebudem muset jít.