Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc prosím o radu,
dcerka už asi tři roky má na prstech - ukazováčku a palci puchýřek. Ale poslední tři týdny se jí na každé ruce pomnožili. Nevím z čeho. Napadlo mě, téměř každý den si hraje se stříkacími pistolemi, že by nějaké plasty? Puchýře nebolí, nesvědí. Zde jsem našla diskuze, ale byly to puchýřky na nohou a svědily, nepraskají a jí nevadí, ale nevím co s tím. Díky za reakce. Dcerka má 5,5 let
Moje dítě je poštípané od komárů na obličeji a na rukou. taky se mu nakonec udělají puchýřky, troško se to podobá puchýřku při atopu, malé vodovaté, snadno praskající.
A nesahala v posledních dnech na nějakou trávu? Některé druhy trav vylučují takovou obrannou látku, která složením připomíná vojenské bojové plyny, po kontaktu pokožky s touto trávou naskáčou obvykle puchýře…
no po trávě se valí neustále, bydlíme ve městě, ale zarážející, že to má jen na těch dvou prstech jinde ne, ty puchýřky nepraskají, dva už má tři roky a nic, bradavice ani molusky to nejsou - už jsem se ptala pediatričky
Napadlo mě, že to jsou normální puchýře z otlačení, jako v botech. Mě se někdy udělají, když slouho stříhám nůžkama. A jestli furt hmoždí ty pistolky.....