Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,už dva dny mě bolí břicho asi jako před silnou menstruaci.Dneska jsem 22+1tt.Vždycky to po chvilce zase přejde ale mám strach aby to nebylo něco špatného.Jsem prvorodička takže bych potřebovala poradit.Nemám radči jít k doktorce?Nechci být zase plašan.Děkuji předem za odvovědi.
Ahojky, já teda nejsem tak daleko jako ty a taky jsem těhotná poprvé, ale břicho mě taky tak bolívaá a dostala jsem na to od Dr. magnézium. Bereš ho taky? KDyžtak si raději zajdi k Dr. , tím nic nezkazíš.
Ne neberu nic.V prvním trimestru mě taky často bolelo bříško ale už tak od začátku druhého mě nebolelo vůbec.Dneska budu v klidu ležet a jestli to do zítra nepřejde tak tam zajdu.
radši si k doktorce zaběhni. je lepší několikrát plašit než něco podcenit. my takhle i jednou jeli do porodnice na pohotovost. podle mě to nejspíš nic nebude a jak si odpočineš, bude líp. on se teď i mění tlak, tak to může být tím. zkus si koupit minerálku magnesii, třeba pomůže. ale bude víkend, takže bych pro jistotu k doktorce zaběhla, a´t jsi klidná ![]()
Tak jsem volala dr. a říkala,že jestli to dneska ještě stíhám do šesti tak tam mám přijed.Pak teda napíšu jak jsem dopadla ale snad to bude ok.
Tak u dr.to dopadlo v pořádku.Předepsala mi tu magnesii a mám prý pár dní ležet.Čípek mám prý v pořádku a je uzavřený.Tak uvidíme ale jsem ráda,že jsem tam zašla.
Mě taky pobolívalo a byl z toho zánět močového měchýře. Na něj pozor. Papírkem z moči ho sestra nepozná a někdy ani nebolí tolik, jak by měl ani nemusíš běhat na záchod moc často…Ale je o prevít.
Napsal ti magnézko? Mě zabrala až druhá dávka, tedy 2tablety ráno a dvě v poledne. Ale jen mi přestalo tvrdnout břicho. Bolesti v podbříšku (močový měchýř) mám pořád. Třeba ráno to hodinu urputně píchá a bolí, pak nic celý den a večer zase půl hoďky.
Napsal, beru ho už od pátku a pořád nic?Tak snad to nic nebude
.
No, jestli to bude bolet dlouho, nezbude nic než zase jít za doktorem. Lepší trochu plašit, než aby z toho bylo něco horšího.
Jsem ve 21tt a bolesti v podbříšku mám také a to už od 9tt.Někdy tam tak moc píchne,že se nemohu ani narovnat jak moc to bolí.Dr.mi řekla že to nic není,že je vše O.k.Někdy mám také chuť zajít na pohotovost,jelikož ta bolest je dost intenzivní.Magnésium beru a nepomáhá.Co poradím akorát abys v klidu ležela.
Možná ještě trochu uklidnění. Když mě bolelo vpravo v podbříšku, řekl mi doktor, že je to normální, že dělohu drží nějaké vazy nebo svaly (už nevím), které se napínají a potom bolí - častěji prý na pravé straně než na levé. S tím se nic dělat nedá. Pokud bolí nad stydkou kostí, uprostřed podbříšku na dotek anebo všude - bývá to již zmiňovaný močák. Nebo taky úplně obyčejné rozpínání dělohy. Jenže to se pozná jedině rozborem moči.