Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem teď 16+5tt a poslední dva dny mě strašně bolí v zádech, když chodím nebo stojím. Bolest je v místech nad zadkem jakoby v kříži nebo v bederní části nevím jak to popsat.
Prosím vás o nějaké rady jak si od té bolesti ulevit. A zda mohu použit třeba voltaren nebo aulingel?
Děkuju moc za odpovědi.
Ja mela to same, od zacatku tehotenstvi me bolely zada tak, ze jsem neverila, ze to doklepu do konce. Stacila jedna navsteva fyzioterapie, poradili mi ani ne cviky, jako spis protahovani, a od te doby me nebolelo nic. Fakt bych zasla, vyplati se to.
P. S. dr mi tenkrat rekl, ze zada proste behem tehotenstvi boli a neda se s tim nic delat. Fyzio se to tomu pekne zasmala ![]()
@Hanulkaaa537 Koukni taky na profil Kinisi fyzioterapie na Instagramu, nedavno sdileli ve storicku, jak tehotnym opatrne promasirovavat zada v te oblasti, o ktere mluvis. A urcite bych zasla na fyzio.
To budou esíčka, já kvůli tomu pak tři týdny skoro nemohla chodit, měla jsem to zablokované. Fyzioterapeutka mi to odblokovala.
Na bolest zad se mi osvědčuje tu bolest jakoby protahovat. A zároveň uvolňovat.
Protahovat, teplé obklady (suché teplo) nějaký ten gel můžeš no ale moc nepomůžou…ne dlouhodobě..nejlépe zkusit nějakou tu fyzio…