Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mam posledni 3 dny desny bolesti bricha, nedokazu specifikovat kde presne, ale jde mi to az do zad. Dneska jedu odpo k dr., ale stejne by me zajimalo, jestli jste nektera nemela podobny problem taky??? Je to desna bolest, nemuzu ani spat a do toho se mi udelala jeste pupecni kyla. Jsem zoufala, mam uz jedno batole doma a je to dost narocny, tak mi treba jen povzbudte ![]()
Diky moc ![]()
Simona
Simon,
to bude určitě v poho. Mě taky bolívalo břicho (spíš v podbřišku) a do zad ti může vystřelovat bolest i kvůli té kýle. Třeba zrovna tlačí na nějaký nerv. Tam dole je to plné nějakých nervových zakončení. A říká se že se páteř a svaly dávají po těhotenství do pořádku i dva roky. Tak třeba jsi to tam měla rozhozený po prvním těhu a teď se to ozývá. To výš je to teď nejvíc prokrvený, protože ještě není hotová placenta a tak mimíska zásobuje krev z okolí dělohy. Já jsem měla špatný záda vždycky, ale ty první čtyři měsíce těhu jse se ani pohnout nemohla. Pak se to hodně zlepšilo. Držím palečky, ať je všechno v poho a ozvi se co u doktora.
Iva a Viki 3 a půl měsíce.
Ahoj Ivo, tak od kyly ty bolesti nejsou, gynekologicky jsem taky v poradku
takze zbyva jen ze je to opravdu od tehu, jak pises. No, snad to brzy prejde, uz me to zmaha ![]()
Diky kazdopadne za podporu
jako jedine
![]()
Simona
Ahojte maminky…Jsem 12tt a desne me boli brisko myslela jsem ze je to z hladu a pote co jsem se najedla, tak to nepomohlo…boli me jen kdyz si lehnu nebo jako v polosedu..je to jak kdybych byla uple prejezena nebo nafoukla a pomuze mi jen pak v polosedu pokrcit nohy…nevite cim to muze byt?? je to normalni?
@Marketticka346 Jestli Tě to opravdu boli, tak si zajdi k doktorovi.
@Marketticka346 nemas zacpu??? Mne desne tlacilo bricho, kdyz sem brala zelezo
Jinak bych radsi zasla k dr
at mas klid ![]()
@Kukacka123 zacpu nemam spis premejslim jestli to nemuze byt bylinkovyma cajema…K dr.se mi zatim moc nechce neni to celodenni bolest je to vzdy chvilkova..no ale uvidim pokud se to pres vikend nezlepsi tak budu muset k dr noo…
@Marketticka346 píše:
@Kukacka123 zacpu nemam spis premejslim jestli to nemuze byt bylinkovyma cajema…K dr.se mi zatim moc nechce neni to celodenni bolest je to vzdy chvilkova..no ale uvidim pokud se to pres vikend nezlepsi tak budu muset k dr noo…
Co piješ za čaje?
Mě bolí břicho od asi 10tt pořád… Teď jsem 29tt. jednou mne chytla dokonce taková křeč, ze jsem musela na zem, do klubicka, ani dýchat jsem nemohla… byla jsem hrozně vyděšená - a vše v pořádku. To je to nejšťastnější období
ale co bychom pro ty naše cvrčky neudělaly, že ![]()
@Marketticka346 ono s tema bylinkama neni uplne dobry si v tehotenstvi zahravat, nejdriv bych si asi neco pocetla
muzou vyvopavat lrece a tak… kor ten malinovej, to se myslim pije az pred porodem ![]()
@Marketticka346 píše:
@Janli bezinkovej, šípkovej, z malinoveho listi
Tak s tím okamžitě přestaň! Maliník se používá před porodem na jeho usnadnění. Chceš předčasně porodit?
@Marketticka346 mrni na net, urcite je to nekde vypsany, jaky bylinky jo a jaky ne ![]()