Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem kdo touží i netouží po miminku. Jsem tu nová,tedy už asi týden ale nedaří se mi nějak poslat příspěvky do emimina.Je mi 37 let,mám syna z prvního manželství a moc prima druhého muže,je mladší než jáa bezdětný.Takže samozřejmě by rád miminko společné ale to neznamená že by neměl rád mého syna.Ba naopak moc si spolu rozumí.Už přesrok o tom moc a moc přemýšlím ale zatím mám jen velké obavy.Aby mimi bylo zdravé i když vím že se dnes dělají různá vyšetření.
Můj první porod nebyl vůbec lehký ale na to se za nějakou dobu přeci jenom zapomíná.i když nakonec skončil císařským řezem.Rodila jsem ve Vinohradské nemocnici o které se moc dobře nemluví ale já si nemůžu stěžovat.No už budu pomalu končit.Předem díky za názory a mějte se fajn. Aki
Ahoj Aki , ve 37 jsi ještě mladé děvče a vůbec neváhej. Pokud je věk jediné, nad čím máš pochybnosti, tak zůstaň v klidu. Jsem už z generace, kdy se založením rodiny nikdo nespěchá a všechny mé kamarádky začali po třicítce. A to se jednalo o první dítě. Takže druhé popř. třetí jim vychází kolem 38 a doktor se nad tím nepozastavuje.Pa Eva-Josefka
Ahojka Aki,
kdyby byl tento příspěvek napsaný vloni touto dobou, dala bych ruku do ohně za to, že ho psala přítelkyně mého bývalého milého. Stejný věk, rodinná situace jeho i její, syn z prvního manželství… . Příští týden se jim má narodit holčička!!! Držím ti pěsti, určitě se ničeho neboj.
Radka
Radenka píše:
Ahojka Aki,
kdyby byl tento příspěvek napsaný vloni touto dobou, dala bych ruku do ohně za to, že ho psala přítelkyně mého bývalého milého. Stejný věk, rodinná situace jeho i její, syn z prvního manželství… . Příští týden se jim má narodit holčička!!! Držím ti pěsti, určitě se ničeho neboj.
Radka
To jsem moc ráda že se jste se ozvaly a moc děkuji za odpovědi. Josefko díky za povzbuzení.Obavy nemám jen z věku ale i ze ztráty zaměstnání a s tím souvisí i finance ale to je samozřejmě vedlejší.
Radenko,to je opravdu náhoda ale to vážně asi nebudu.Té přítelkyni závidím moc tu holčičku,taky by jsme ji chtěli.Pa a díky Aki
Kamarádka si pořídila další dítě ve 40 letech. Měla z prvního manželství dvě velké děti a pak si s druhým pořídila ve 40 letech třetí. Šla na plánovaného císaře, vše je OK a holčička má 1,5roku. Úplně omládla a je spokojená, hodně si to užívá. Jestli se od r. 2007 zvýší mateřská, tak to finančně nebude tak těžké jako teď. A i kdyby ne, jen o penězích to není. Já mám dvouletá dvojčata, chodím na 5h denně do práce kde si super odpočinu psychicky a odpoledne se pak už věnuju jen dětem a užívám si je. Nikdo neříká, že musíš být 3 roky doma.Určitě se toho neboj.
Ahoj
Moje máma porodila moji sestru ve 42letech. Takže se ničeho neboj, pokud si po zdravotní stránce v pořádku není co řešit.
Po mámině porodu asi 4měs, se zase nám narodila dcerka. Takže když jsou spolu, jedna jí říká mami a druhá babi.
Těhotenství mojí mámi bylo bez komplikací, dělali jí amnicentézu ajn. Jediné co jí trápilo byl vysoký krevní tlak, ale ani kvůli tomu neležela v nemocnici. Rodila spontálně a kojila do dvou a půl let. Těhotenství jí vrátilo mládí. Jediné co asi můžeš čekat je, že po porodu se ti bude hůř hubnout, ale je to asi věc indviduální. Lucka
Ahoj Aki!
Je mi momentálně 36 let, takže rodit už budu taky v 37 letech. A to bude moje první. Je fakt, že mám taky obavy, aby všechny testy proběhly v pořádku a mimčo bylo zdravé, na druhou stranu, jak mi říká manžel, je tolik ženských, které rodily ještě později, tak proč se nervovat.
Navíc zatím mi doktorka říká, že všechno je jak podle tabulek, a že bych prý strčila i kdejakou dvacítku do kapsy. Ono to asi není ani tak věkem, jako tím, jak ty se sama cítíš. A očividně se cítíš dobře, protože jinak bys asi o dalším dítěti neuvažovala ![]()
TAk už moc neváhejte a jděte do toho!
Maminka mojí kamarádky si pořídila druhé dítko, když té kamarádce bylo 22, mamince 42. No a legrační na tom je, že ta kamarádka v tu dobu porodila taky mimčo, takže ta paní má teď vnučku stejně starou jako druhou dceru
.
Milá Aki,
já jsem nejlepším důkazem, že to jde.Je mi 38 a před třemi a půl měsíci jsem porodila čtvrtou holčičku.Můj nový manžel, spolužák ještě z gymplu, žádné dítko neměl a toužil po svém.Všechny ty obavy o zdraví svoje, o zdraví miminka, o ztrátu zaměstnání, to dobře znám.Ale vyřešila jsem to jako vždy - prostě jsem do toho šla.A moc si to užívám a mám doma nejšťastnějšího chlapa pod sluncem, no, někdy je těch bab na mě trochu moc,ale klape to, už i ta moje puberťačka podlehla kouzlu usmívajícího se miminka.A práce? Uvidíme, moc nerada bych o své místo přišla,ale i kdyby jo, věřím, že najdu jiné, že to dopadne dobře a už se s tím nestresuji.
Hodně štěstí !!!
Ivíku, kdyby náhodou moje skoro dvacetiletá dcera měla dítě, byly bychom na tom stejně jako Tvoje známé......babička i maminka zároveň. ![]()
Ahoj,
rozhodně do toho jdi. Nemluvím teda z vlastní zkušenosti, ale moje mamka rodila své 3. dítě ve 41 letech. Teď je mému bráškovi už 12 let a ona je šťastná , že ho má, nevím, co by si bez něj počala. Už tenkrát jí nabízeli amniocentézu , ale ze strachu odmítla a mimčo bylo úplně OK.
IVULE+TOBI
Všem moc děkuji za milé a povzbuzující odpovědi. ![]()
Myslím že takovou povzbuzující sílu jsem potřebovala.Už se moc těším až uvidím ty //.Dám Vám vědět až to bude.Metelko,tebe jsem sledovala snad už od května a moc ti fandila, hodně stěstí celé vaší rodince.Malá je nádherná. Papa Aki
PS: Jak jste psali, že miminkem ženská omládne, tak to není jen žádná slovní hříčka nebo pocit. Dneska jsme na to narazili s doktorem a s naprostým klidem mi vysvětlil, že těhotenské hormony (ať už způsobují cokoli jiného k tomu) dělají skutečně budoucí maminku mladší. Prý něco jako když omládne krev a oživý orgány. Já si teda připadám jak troska
ale kdo ví, co se všechno děje uvnitř ![]()
Jé, Aki, tak to jsi mne potěšila, díky za to fandění, stejně si říkám, že při mně stáli všichni andělé!!! Dej pak vědět, jak si dopadla, ju?Ať Ti to držení palců můžu oplatit!!!
Josefko, já si teda taky nepřipadám nějaká omládlá…ale ani stará, když se vyspím, což je teď čím dál lepší, připadám si fajn.
Jééé Aki, vždyť si ještě mladá holka. V dnešní době je to úplně normální věk na miminko. Držim palečky a ať co nejdříve přispíváš do nějakého těhulkovského deníčku. A manžílkovi i tobě přeju ten nejkrásnější dáreček k Vánocům 2006.
Radka