Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky teprve dnes jsem objevila vaši diskusi o bolestech hlavy. Já už těh.nejsem mám ted´pětiměsíčního chlapečka ale trpím na migrény a během těh to bylo nestesitelné. Dr. mi dala Paralen tak ten trochu zabral ,jinak obklady na čelo a ležet. Trpím na mig.pořád,předtím mi zabíral jen Ibalgin,ted Ńalgesin ,už mě ty bolesti štvou,tak ted´skouším bylinky-piju kopřivu-zatím dobrý.Nechci pořád do sebe ládovat prášky,tak uvidíme. Máte jinak někdo skušenosti s bylinkami na bolesti hlavy?Je fakt k tomu se přiznávám ,že málo piju,až když mám pocit žízně. Jinak pokud tě bolí žaludek a chce se ti zvracet,vyzkoušej Panadol,je šetrnější k žaludku. Jinak mě hlava bolela celé těh. A jako Lexi,jsem ke konci měla těh. preeklampsii a šla jsem rodit dřív-malý je nar. třicetšest plus čtyři,je úplně v pořádku. Lexi jsi první od koho slyším že to měl taky ,já když to někde řeknu tak na mě koukají jak na výra. Prosímtě opakuje se to i v dalších těh.
JInak přeji těh bez bolestí hl. a krásné mimi. Pa Kiki
Kikino a ostatní holky bolehlavky,
migréna je moje kamarádka uz od detství. Rodice me cpaly sladkym,acylpirinem a kafem…
Kdyz ke me priklusal muj vlastni rozum, koumala jsem vsude mozne.
Migrena prichazi casteji pri:
Nepomaha mi Paralen, Ibalgin. Obcas zabere castecne homeopaticky Cephyl a riskla jsem jednou i specialni lék ZOMIG.
Ten utne i rozjetou migrenu, ale je to neprijemny. Asi pul hodiny po Zomigu se bolest zcentrovala dozadu do hlavy a krku a citila jsem tam sileny tlak. Pak to skoncilo. Byla jsem sice takova otupela, ale bolest tytam. Druhy den ovsem spolehlive prikvacila migrena dodelat svoji praci a bolest byla stopr znovu… To jsem vyzkousela 3× a pokazde se stejnym prubehem.
Mala rada: MIgrena se mi opravdu hodne zlepsila, kdyz jsem pila procistovaci caje (kopriva) a hlavne HODNE omezit sladkosti - bíly cukr !
Nemela jsem tu voli vymytit cukr ze sveho zivota (coz pri navstevach temer nejde, ze?), ale i tak se to hodne zlepsilo. A pozor na zbytecny konzervanty a umely pri:,–(y. Trosku zdrave vyzivy dela divy holky !
U me platilo, ze jedna tycinka Deli byla vstupenkou pro migrenu !
Na rozbehnuty zachvat plati jen lehnout do chladna, temna a ticha…a spat a spat a spat......
Ted jsem tehulka a zatim na me moje kamoska zapomina. Doufam, ze ji to vydrzi, o to vic se na ni netesim po porodu
![]()
NiKina