Pupeční kýla

92
28.7.04 09:50

Pupeční kýla

Ahoj, ráda, bych vás poprosila o radu… Náš šestitýdenní chlapeček má kýlu. Doktorka říkala, že je jen maličká a že se to pravděpodobně do roku samo upraví a že se s tím nedá nic dělat. Prý se to dá přelepovat (vtáhnout pupíček zpět dovnitř a zalepit), ale kýla našeho Jeníka prý je opravdu malá nato, abychm ho takto trápili. Přesto bych se vás ráda zeptala, jestli s tím máte některá zkušenost a zda neexistuje přece jen možnost, jak hojení pomoci (nějaké cvičení nebo tak). Vím, že to nic není, že máme krásné zdravé miminko, ale přesto člověka ta nečinnost deptá a rád by malému pomohl.
Díky moc Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
28.7.04 13:21

moja sestra to mala ked bola miminko a same jej to zmizlo, ani sa to uz nevratilo. za to ja som v dospelosti mala uz kylu 2× a viem ze prave prilisnym namahanim sa to furt zvacsovalo. ale mimca su odolnejsie jak my starousci :D
 danka

• Citovat
  • Upravit
60
28.7.04 18:36

Ahoj Kláro,
naší holčině asi taky v 6 týdnech byla zjištěna pupeční kýla. P. doktorka mi řekla, že kýla je malá a že se spraví až mimčo bude víc posilovat a používat břišní svaly. Dneska je jí 7 měsíců a kýla je pryč. Neboj se určitě zmizí, jen se musí pozorovat jestli se nezvětšuje. Ničím bych ji nepřelepovala - chudinka mimčo :o
Zdraví Renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.7.04 19:07

Holky, děkuju moc za podporu, snad se mu to teda spraví, doufám bych poznala, kdyby se mu to zvětšovalo nebo něco…
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
5.3.13 20:14

Můžu se zeptat, dcerka má pupeční kýlu, je ji rok a půl. Stalo se někomu z vás, že by se uskřinula??? Vím, že to u pupečních kýl nebývá, ale před chvílí jsme měli hodinový řev, bolestí se propínala a pak se mi podařilo kýlu prsty zatlačit a pak se jí ulevilo…(má ji jinak venku pořád).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
6.3.13 08:26

@ivodička, syn měl pupeční i tříselnou kýlu - na podzim (to mu byly 3 roky) mu to na dětské chirurgii sešili, obojí najednou. Problémy s tím do té doby nikdy neměl.

Uskřinutí se ale podle mého názoru projevuje jinak. To, co popisuješ Ty, mi připadá zvláštní - na jednu stranu, pokud dítě hodinu řve, je to pro kýlu obrovský nápor. Ale těžko říct - nepochopila jsem přesně, proč malá brečela. Protože ji bolelo bříško? Dovedla Ti to říct?

Pokud ano, řeknu Ti na rovinu, že mi připadá neuvěřitelně nezodpovědné nechat osmnáctiměsíční dítě (o němž vím, že má kýlu) víc než hodinu „brečet a propínat se bolestí“ bříška… a pak řešit na internetu, jestli nemohlo dojít k uskřinutí. Uskřinutí kýly může být životu nebezpečná věc, takže při jakémkoli podezření (či takto výrazně se projevující bolesti) by se s takovým dítětem mělo mazat na chirurgickou ambulanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
6.3.13 20:05

@BohunkaP Já vím, veškeré příznaky uskřinuté kýly znám(pracuji na chirurgii, z toho 6 let na dětské chirurgii) :). Jen jsem chtěla vědět, zda se někomu stalo, že se zrovna pupeční kýla uskřinula, protože já jsem se s tím v praxi nesetkala :) Jinak, možná to zní blbě, ale dcerka je chronicky nemocná, proto jsem zase až tak nešílela, když měla „opět bolesti“, už jsem trochu zvyklá. Ale co vím o kýle, kterou kvůli jejímu chronickému onemocnění nechtějí operovat dříve než ve dvou letech, tak jsem měla strach…
Jinak dnes nám udělali imunologické odběry na bílkovinu, lepek…tak uvidíme, co z toho bude…

Příspěvek upraven 06.03.13 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
6.3.13 20:08

@BohunkaP A i mě by se to přišlo samozřejmě neuvěřitelně nezodpovědné, kdyby někdo s takovým problémem neletěl k doktorovi a řešil to na internetu…ale, jak jsem psala, máme chronické problémy, proto už na pohotovost neletím pokaždé, když vidím problém…možná jsem se o tom v mé otázce měla zmínit, psala jsem to rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí