Bolesti hlavy

980
31.7.04 08:40

Bolesti hlavy

Ahojky všem,
Mám na Vás prosbu. K lékaři jdu až za týden, ale už nevím jak dál.

Jsme na konci 4.-tého měsíce, zatím bylo vše bez problémů. Posledních 14 dnů mě ale strašně bolí hlava. Není to pravidelné, třeba den nebo dva klid, pak den dva bolesti. Ale jsou to strašně velké bolesti. Třeští mi hlava a jsem k nepoužití. :cry: :cry: Žádné léky jsem si zatím nevzala, ale uvažuju, že zkusím alespoň paralen.
Přitom na slunce nechodím ( čili k úpalu bych neměla ani kde přijít), piju docela dost. Tělesně až na tu hlavu jsem naprosto fit.

Nemáte prosím někdo taky podobné zkušenosti? Stávalo se Vám to?

Díky za rady

Desty a Cipátko 16+5tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
31.7.04 09:54

Ahoj Desty, to jsem tě dlouho neviděla toto letí co?Klidně si paralen vezmi to miminku neuškodí, jen nesmíš moc často.Já na to taky trpím, je to většinou migréna ze změn počasí a tlaku, teď je to hrůza chladno a vedro se střídají moc rychle, tak hlava si to nestačí srovnat.Ptala jsem se na to známé doktorky a miminku by opravdu paralen neměl ublížit.Ahojky Eva2

• Citovat
  • Upravit
850
31.7.04 10:50

Ahoj Desty,

já už mám od bolení hlavy klid, ale taky jsem si tím prošla. Nikdy jsem bolestma hlavy netrpěla, až na to tebou jmenované období těhu. Trvalo to 2-3měsíce a musím dodat, že to bylo fakt nepříjemné.
Já tablety od bolesti kvůli krevní chorobě nesmím a navíc ty bolesti byly téměř každodenní a zobat denně analgetika v těhu by asi nebylo ideální ani u zdravé ženské.
Někdo mi poradil skvělou věc. Slabé kafe s několika kapkami citrónu. Miminku to neuškodí a tobě to fakt pomůže. Já nejsem kafař, takže jsem si klidně dávala citrónu více, nemohlo dojít k tomu, že bych si zkazila (pro mě už tak nedobrou) chuť kávy :-)).
Ale věř mi, že těch pár kapek vůbec nepoznáš a uleví se ti.

Šťastný boj s bolením!

Lucie + Slimáček (32+1)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
31.7.04 11:38

Ahoj Desty. Také jsem trpívala bolestmi hlavy, nejen v těhu (asi v 18tt to samo přešlo). Dost pomáhá omezit mlíko, jogurty, sýry, zmrzliny! a také snížit přísun rychlých cukrů (to jsou ty rafinované bílé cukry, melasa, třtinový cukr a čokolády). Moje sestřenice se takto dostala během půl roku ze stavu, kdy měla migrénu 4-5× za týden a říkala, že raděj umře… . Napsala jsem ti sice jenom zlomek z toho, co by se při bolestech hlavy nemělo, ale pro začátek by to mohlo stačit. Je dobré vypozorovat také ostatní jídla po kterých tě bolí hlava, je to ale těžké. Třeba i oříšky jsou pěkné potvůrky. Já jsem se takhle pozorovala asi 5 let a věř mi, že už mám hezky vychytáno a nastudováno, co můžu a co nemůžu jíst. To pak říkám jenom: děkuju, nechci, to by mě pěkně bolela hlava… . Jo, Desty, paralen můžeš, já si ho občas taky v těhu dala, když jsem si to bolení neuhlídala, protože jsem měla pořád šílené chutě hlavně na ty věci, které nemůžu. A nezapomínej hodně pít, na tohle téma tu už byla debata a hodně holek bolí hlava čistě a jenom z toho, že se nedokáží přinutit pít. Hlavně vodu. Přeju ti aby tě to co nejdřív přešlo a voda aby vyplavila permoníky někam hooodně daleko.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
296
31.7.04 13:44

Ahoj Desty,
můžu potvrdit, co už psaly holky přede mnou. Taky mě dost bolela hlava loni v létě, když jsem byla těhule, dr. mi řekla, že si mám hlavně hlídat pitný režim a nechodit na přímé slunce. No a paralen mi povolila taky, že se k miminku vůbec nedostane (placenta ho „odfiltruje“), dokonce jsem mohla až 3 tablety denně. To jsem teda nezkoušela, většinou stačila půlka, maximálně jedna celá a byl klid. Myslím, že je lepší si ten prášekk zavčasu vzít, než čekat, že to možná přejde. Aspoň mně ta bolest hlavy nikdy nepřejde, leda se to pořádně rozjede a pak je to utrpení. No a miminko potřebuje hlavně maminku, která je v pohodě.
Taky tak od půlky těhotenství bolesti hlavy přestaly úplně a objevily se zas až teď v létě.
Měj se a pohlaď pupíka
 Lajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
1.8.04 09:59

Ahojky holčinky,
moc děkuju za rady.
ALe jak tak čtu, tak je to v těhu asi normální stav. Já jsem nikdy na bolesti hlavy netrpěla, jen tak normálně jednou za čas. ALe te´d už to začalo být i 4× týdně.
Ale kdyby jen slabá bolest, ale měla jsem pocit, že tam mám stado slonů a ti pochodují z místa na místo :cry:
Včera jsem si vzala půlku Paralenu. Mám fakt výhodu v tom, že jsem nikdy léky zbytečněš nebrala. Vše řeším bylinkama. takže ta půlka mi vystačila na celý den.
Hlídám si i pití - včera to bylo cca 3,5l jen pití - ne polévka atd.

To mlíko, jogurty - to je moje strava, denně kefír, jogurt, prostě něco mléčného. Ale i mamka mi říkala, že bych to mléčné měla omezit.

Zkusim to kafe s citronem - já totiž taky nekafuju. mě to prostě nechutná. ANi sladký nai hořký. Kafe pijud tím stylem, že si udělám silný výluh a hodně ho naředím mlékem :lol:
Chutná mi tak jednou do roka a to už musí být.
Prostě kafe u nás kupujeme jen pro návštěvy.

Ještě jednou Vám všem děkuju a já se do deníčku vrátím. Jen teď čekám na AFP testy, tak se mnou nic moc není. Držte mi palce a hezký den. Desty a Cipátko - od zítra již 17tt !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.04 18:42

Ahoj, tak temmito radami jste pomohli i me HURÁ :lol: taky jsem to s bolestma nemohla pretrpet, k doktorovi jdu zitra tak jsem zvedava co mi na to rekne a jestli rekne neco jinyho tak vam taky tu moji zkusenost a doporuceni napisu.
Mejte se a ahojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.8.04 23:24

taky jsem si v těhotenství vytrpěla s bolestmi hlavy své -řešila jsem to také Paralenem a doplnila to studeným obkladem na hlavu :)

• Citovat
  • Upravit
40
10.8.04 09:35

Bolesti hlavy mám při náhlé změně počasí, to znamená že teď skoro pořád. Zatím mi pomáhá hrníček kávy (teď už jedině nescafé … z logru se mi zvedá od začátku těhu žaludek). Ale bolel mě zub a dr. mi proti bolesti doporučil paralen nebo panadol. Vyzkoušela jsem oboje a panadol zabírá rychleji a účinek má delší.)

Katka a prcek 16tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.04 00:10

bolest hlavy

Ahoj těhulky,

taky mám momentálně už třídenní neustálou bolest hlavy. Sladký ani mléčné výrobky už nejím, piju jak duha, ale přesto mně hlava třeští dál. Paralen jsem si zatím nevzala, bojím se totiž, že stejně bude slabý (nikdy dřív mně nepomohl). Asi se zítra vydám k dr., je to k nevydržení.

Hodně síly a zdravá miminka!

Timmi, 18 tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.11.04 13:03

Ahoj, tady Timmi

díky Bohu za radu kafe s kapkami citrónu! Dnes po šílených třech dnech můžu opět fungovat. Doporučuju!

Timmi, 18 tt

• Citovat
  • Upravit
2304
18.11.04 17:21

Nejsem těhu, ale taky jsem měla teď tři dny migrénu. Kafe s citronem jsem ještě nikdy nezkusila. Příště zkusím a jsem zvědavá. Já na to „beru“ kafe a paralen a měla jsem to povoleno od dr. i vtěhu. Kolem 4 měsíce jsem měla tak nízký tlak, že se mi točila hlava i vleže.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
18.11.04 18:05

Pokud ti zabralo kafe s citronem, existuje ještě jedna první pomoc o které vím a to je javorový sirup. Já ho nosila v kabelce v malé flaštičce místo paralenu. Záleží ale na tom, ve kterých místech tě hlava bolí. Jestli v týlu nebo oči, čelo…? Je to jednoduché rozlišení jinových a jangových bolestí hlavy.

• Citovat
  • Upravit
78
18.11.04 19:59

Ahojky,
přidám také svou trošku ddo mlýna…
Mě v těhotenství hlava také bolela,ale až tak po 30tt,jenže mě se k tomu přidalo otýkání,vysoký tlak…a byla tady preeklampsie,tak pozor na to,porod tak musel proběhnout dříve.
Krásný zbytek těhotenství přeje Lexi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.04 20:41

Ahoj holky,
takze ma zkusenost je takova, ze doktori se spise sichruji a kolem leku v tehu a pri kojeni se dela prilis veliky poprask. Ja sama jsem tezky migrenik a pri prvnim diteti (praskly kondom), kdy jsem v prvnim mesici tehotenstvi nevedela, ze cekam, jsem do sebe valila denne ergotaminove cipky (takova pekelna smes z diazepamu, fenobarbitalu a podobnych lahudek). Jakmile jsem se dozvedela, ze jsem tehotna, vsechno jsem vy:,–(ila, nacez jsem prozila tri nejhorsi tydny meho zivota - migrena, zvraceni atd. Zbytek tehotenstvi byl stres, zda detatko bude zdrave, protoze ty leky jsou fakt mazec. Muj chlapecek ma dva roky, je zcela v poradku (klepu na drevo). Mluvila jsem s genetickou a ta mi rekla, ze bohuzel existuji 4% vyvojovych vad a bohuzel nelze jednoznacne prokazat, zda na to nemel vliv lek uzity v tehotenstvi, takze dat doktora k soudu a (aspon na zapade) vysoudite tezke odskodne. Takze doktor Vam, mile damy nic silnejsiho nez paralen neda. Existuje par opravdu nebezpecnych leku pro mimi, ale je jich jen par, myslim nejake estrogeny, antibiotika tetracyklinove rady a dal nevim, ale vetsina leku, i kdyby se k diteti pres placentu dostala, by ho nemela ohrozit.Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky