Bolesti hlavy, únava, mdloby...

1
27.6.21 15:34

Bolesti hlavy, únava, mdloby..

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda tu někdo nemá zkušenosti jak bych to mohla řešit nebo čím by to mohlo být? Už cca rok jsem úplně bez energie, motá se mi hlava, spím treba i 10 hodin a jsem unavená, mám unavené oči i tělo, občas jdu spát i odpoledne - dřív jsem spala klidně 4 hodiny a byla jsem úplně ok plná elánu. Do toho mívám po ránu i migrény na které mi občas zabere migralgin, mívám občasné a náhlé bušení srdce. Byla jsem s tím na neurologii, ale doktorka mi nevěří jelikož na MR se nic neukázalo. Byla jsem testovaná na borelii a mám igg aktivní protilátky. Nevím zda to může patřit k tomu. Cpu do sebe všemožné vitamíny, ale nic nepomáhá. Depresemi netrpím. Jde hlavně o to že chci sportovat jako dřív, jsem mladá, ale nemám na to sílu ani energii. Aby to všechno nestačilo, jsem hodně naladová - asi z té únavy protože dřív jsem to tak neměla. Ale opravdu žádné psychické problémy nemám ze kterých bych to mohla mít a já už začínám být zoufalá, nechci pořád jen spát a nic nedělat. Jsem teď úplně neschopná něco dělat, i uklízet musím na etapy protože mě to hodně unaví. Tak kdyby jste někdo prosím měl s tímto zkušenosti tak mi prosím dejte vědět. Děkuji moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27664
27.6.21 15:54

Štítná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
27.6.21 16:04

Borelióza, štítná žláza, nedostatek železa, postcovid, nedostatek hořčíku…
Jestli máš protilátky na boreliozu, tak to klidně může být z toho

Šup na další krevní testy ;)

Příspěvek upraven 27.06.21 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.6.21 16:06

Ahoj) jak už bylo zmíněno- byla vyšetřena stitna žláza?
Pokud je v pořádku a všechny ostatní vyšetření dle lékaře také, pak bych se vydala jinou cestou. Z osobní zkušenosti ; psychika je mocná paní a nemusíš nutné trpět depresemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.6.21 16:43

Cukr máš v pohodě? Me podobně stavy dělá hypoglykémie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.6.21 16:52

Plus imunolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 18:07

Může to být klidně psychosomatické. Sama jsem si před několika lety prošla něčím podobným. Cítila jsem se neuvěřitelně unavená, měla jsem asi tak rok neustále tachykardii, tep 120. Dokonce nějakou dobu i dvojité vidění a časté průjmy. Migrénami trpím od 19 let, ale byly častější. Neustále jsem chodila na různá vyšetření, dokonce mi nakonec udělali i CT mozku a moji krev poslali na rozbor do Prahy, jestli nemám borelyózu nebo něco podobného. Nakonec diagnóza zněla psychosomatická porucha. Vůbec se mi tomu nechtělo věřit, necítila jsem se v depresi, nanejvýš jsem měla jen stálý strach, co mi najdou za nemoc. Doktor mě poslal na jedno sezení k psycholožce, popovídala si se mnou, dala mi nějaké testy, ze kterých vyplynulo, že nemám sklony k depresi. Nakonec mi napsala, že je to ze stresu a doporučila mému doktorovi, aby mi předepsal prášky. Brala jsem je asi měsíc a je fakt, že jsem z nich byla pořád strašně ospalá, ale opravdu zabraly. Najednou jsem zas mohla normálně fungovat a měla jsem energii, všechny potíže zmizely, kromě migrény, ta se mi i zhoršila. Teď beru preventivně volně dostupný L-Tryptofan, migrény mi úplně zmizely a cítím se po něm uvolněná a zklidněná. Kdyby mi to dřív někdo vyprávěl, nevěřila bych. Ty fyzické potíže byly strašně reálné.

• Citovat
  • Upravit
20
27.6.21 19:08

Nějakou závislost nemáš? Pokud máš zbav se jí.. i např častá masturbace je špatná a bere energii, sebevědomí atd..jinak já když začal dávat vitamíny jako céčko, omega, Complex, magnesium tak jsem se cítil ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 20:18

Výše zmíněné plus dodávám EBV-prodělání mononukleózy nebo reaktivace, případně jiné viry. Mne to našli až v mozkomisnim moku z lumbalni punkce. Testy z krve byly OK.

• Citovat
  • Upravit
15
27.6.21 21:08

Ahoj. Já skrz tohle byla dost dlouho v prac. neschopnosti. Co 3 dny jsem byla na kr. testech, ale nic moc neukázaly, kromě nedostatku železa a chudokrevnosti. Železo jsem brala a nepomohlo. Dostávala jsem vitamíny v injekcích. Potom jsem byla poslána na neurologii, kde mi zjistili něco s krční páteří, což mi vystřelovalo do ruky. Každopádně ani přes rehabilitace nic nepomohlo. Až když jsem změnila neuroložku, která se vyznala ve více oborech, tak jsme tomu přišly na kloub. A to jí stačila jen řeč mého těla-když si semnou povídala, já si mnula ruce. Je to PSYCHIKOU. Ani ve snu by mě nenapadlo, že psychika může hrát takovou roli. Napsala mi teda prášky a já začala chodit na sezení k psychologovi. Ani nevíš, jak se mi ulevilo a obtíže v podstatě přestaly. Jen teda zůstala úzkost, když je kolem mě hrozně moc lidí. Léky už neberu, nechci to do sebe cpát.. A bohužel teď jsem zažívala hrozně velké stresy a problémy se zase objevily. Únava, nechutné motání hlavy, bolest hlavy, píchání jakoby u srdce. Ale já už vím, že to je v hlavě a že si od toho pomůžu hlavně a jen já. Musím se dát do pohody. Takže začínám s meditací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.25 11:52

Zkusim obnovit diskuzi.
Mě bolí hlava 4 měsíce, hučí mi v uších, mam unavene oči.
Vyšetření v pořádku.
Napsany rehabilitace kvůli CC syndromu. Plus tens proudy a take antidepresiva Cipralex.
Dá se to nějak zvladnout bez těch leku?:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
30.5.25 12:12
@kristynahol píše: Více

Pokud se neodstraní stresor lepší psychický stav nenastane. Pokud ano může se to zlepšit i bez léků ale déle to trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.25 12:36

Jenže já nemám žádný veliký stres, momentálně mě nejvíc trápí moje problémy bolest hlavy a očí už trvá moc dlouho a jsem jak v začarovaném kruhu.
snažím se s hlavou pracovat a určitě cítím zlepšení, ale furt to neni ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast