Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj hloky, nemáte někdo zkušenosti s bolesti v kyčlích?
Je to moje 2. těhotenství, ale při prvním jsem nic takového neměla. Jsem v 32+ TT, dle US 35+ TT. A cítím každou kostičku v pánvi. Jako kdybych se už připravovala k porodu. Přijde mi to brzy. Už teď chodím jako kachna, co budu dělat za 6.-8. týdnů. Bohužel ani klidový režim nemůžu dodržovat, jelikož prvorozený syn je trošičku živější. ![]()
ahojky,já jsem taky 32tt,jsem poprvé těhu a bolesti kyčlí pociťuju už týden,asi se už naše kyčle připravují… ![]()
…no a o tom chození jako kachna mi povídej-já už mám přez 22kg nahoře a když nejdu denně na procházku tak mě do toho ještě chytají křeče do lýtka,je to fuška,kéž bych aspoň už nic nepřibrala
![]()
Ahoj, já při prvním těhu měla příšerné bolesti. Vzpomínám si že jsem měla v noci problém se otočit nebo prostě vstát
pravděpodobně to budu mít i při dalším těhu
Taky jsem to měla u druhého těhu, bylo to hrozné, bolelo to fest. Jednou jsem celý den chodila a večer jsem se nemohla ani postavit. Nevím, čím to bylo, ale 11dnů jsem přenášela, takže rozhodně to neznamená, že by se ti rapidně blížil porod.
A já si říkala, že to třeba znamená, že to budu mít brzy za sebou. Tak to velkou radost nemám, malej je ještě k tomu veliký cca 2,5 kg v 32+ TT. Tak se mám na co těšit ![]()
Ahoj.taky ty křeče mám a je to někdy děsný
U prvního těhu jsem je neměla.Kyčle,lýtka bolej jak děs.Jsem ve 35tt a můj syn je skvělý
kolikrát mi jde pomoci vstát z křesla
a to je mu teprve 8 let.Přítel je hodně v práci a tak jsem ráda,že mám doma takového pomocníka
Dr.mi na to dal magnesko,beru ho ráno a večer a je to lepší.
Ahoj holky. Oživuju diskuzi…
Mám velký problém s kyčlema, bolí to až do podbřišku, bolest tam úplně vystřeluje. Nemůžu chodit, sedět ani ležet. Navíc mám doma dvouletého, který vyžaduje mou pozornost, procházky. Beru denně Magnosolv, ale žádná změna. Nemáte nějaký tip, jak ty bolesti zmírnit nebo potlačit? Už jsem opravdu zoufalá..
@Temeraire píše:
Ahoj holky. Oživuju diskuzi…
Mám velký problém s kyčlema, bolí to až do podbřišku, bolest tam úplně vystřeluje. Nemůžu chodit, sedět ani ležet. Navíc mám doma dvouletého, který vyžaduje mou pozornost, procházky. Beru denně Magnosolv, ale žádná změna. Nemáte nějaký tip, jak ty bolesti zmírnit nebo potlačit? Už jsem opravdu zoufalá..
Jsem na tom úplně stejně. První těhu v pohodě a teď už měsíc a půl trpím jak pes. Do toho vyžadovaná pozornost od prvorozené. Tablety mi bohužel žádné nepomáhají. Pořídila jsem si na radu fyzioterapeutky těhotenský podpůrný pás a je to tedy lepší. Nezmizelo to tedy úplně, ale aspoň půl dne jsem schopná jakž takž fungovat - uvařit, poklidit a krátkou procházku taky dám.
@Temeraire Nechci strašit..ale mi nepomohlo nic. Brala jsem Magnezium, polohovala, ale bez efektu ![]()