Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, chci se zeptat. Jsem po císařským řezu. Doma jsem už necelý měsíc. Stává se mi docela pravidelně hlavně večer, že mě bolí břicho. Ale ne u řezu spíš víc nahoře jako žaludek. Má s tím někdo zkušenost? Nevim jestli je to v pořádku a má to co dělat se srovnáváním v šestinedělích nebo jestli s tím mam jít k doktorovi. Taky mi přijde, že se mi to stává když déle chodím venku..to mě chytaj pak i záda jako v kříži.
jo tak já mám někdy bolesti vlevo ještě rok a něco po císaři ))-: bolí mě ta vnitřní jizva. Ale u tebe jestli to je ještě něco jiného? to si asi zajdi na vyšetření.
Ahoj, tak já toho moc nenachodím ještě teď(4,5měsíce po), protože mi to břicho pak děsně bolí - ale spíš do třísel, a směrem do boků a nahoru k vrcholům pánevní kosti a směrem dovnitř někdy i v klidu bez zátěže.No, chce to čas, je to velkej zásah.Pamatuju, že asi ten měsíc po císaři jsem ještě lezla do postele večer po čtyřech.Ono těm orgánům taky nějaký čas trvá než se dostanou na původní místo.
A v kříži mě bolívalo taky hlavně v tom šestinedělí.
děkuji za názory…mě pořád právě k doktorovi honil přítel ale já se bála abych neslyšela, že je něco špatně a musej zas udělat nějakej zásah..jsem docela srab na takový věci a nemocnice a doktory nesnášim…nebo spíš mám strach. Tak jak jsem četla i vaše bolesti tak myslím, že to šestinedělí počkám. Taky mě napadlo, že se mi v těhotenství objevil písek v žlučníku a říkali, že s tim nic dělat v těhotenství nemůžou, že jedině po porodu. To jsem mívala občas děsný bolesti a pak ke konci to bylo už dobrý, že jsem na to zapoměla, tak jestli ty bolesti nemůžou být spojený s tim??
Aha, žlučník, tak to pak vysledovat spíš podle jídla.To v těhu zlobí často.
Ono asi zalezi jak to ma kazda z nas jinak, ja byla treba mesic po cisari uz uplne fit, ted uz o tom vubec nevim, jen ta hnusna jizva ![]()
Takze radsi bych si zasla k lekari, pro klid duse…
Jsem po dvou císařích a vesměs po návratů domů (6 a 14 dní) jsem o břiše už nevěděla. Nepočítám-li jizvu takovou, třeba dneska jsem jí docela cítila - a le to bych mohla stejně mluvit i o koleně, do kterýho mi vrtali před osmi lety.
Ale já jsem ten typ, který by si nejraději nechal udělat v anestezii i řezání pih, jaký mám strach z jakéhokoli zákroku a operace jako takové, ale když je poté a je to fyzicky jen trochu možné, tak do 24 hodin běhám … no, běhám. Chápejte. Na záchod a do sprchy si prostě samostatně dojdu!
to já normálně chodim atd. Ale přijde mi divný to břicho, že občas cítím ten řez to asi bude vždycky prý při změně počasí ale mě je divnej ten žaludek nebo kde to je ![]()