Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Osobně bych zkusila test a hlavně, pokud bys nebyla těhotná a takhle zlobí cyklus, tak se trochu pokusit harmonizovat, je to vhodné před otěhotněním. osobně doporučuju čínskou medicínu, homeopatii, bioinformační detoxikace atd…
Ahoj holky potřebovala bych poradit už rok a pul se snažíme s manželem o miminko a už je to necelé 3 týdny co se mi nedostavila MS občas mě pobolívá v pod bříšku strašné tlaky a mužu třeba ani vstát s postele nebo chodit a teď od včerejška mě začaly bolet na dotek prsa směrem od pod paží možná si to jenom nalhávám nebo opravdu nevím poraďte mi prosím
@RachelSunny… mam stejni problem uz je to asi 2 -3 noci ck me boli prsa I bradavky test jsem si zatim nedelala nevim s dwho to muze bit niksy predtim me to nebolelo
![]()
Ahoj holky mam dotaz při prvním jsem poznala těhotenství podle bolestí prsou a test mi to potvrdil ale ted mám bolesti prsou uplně stejne ale po třech dnech zpoždění které u mě je neobvykle jsem dostala menses nějakě rady co to může být?
@Daanus bolesti prsou mohou být projevem PMS, někdo to tak prostě má vždycky, jiný jen při nějaké nerovnováze.
Ahoj holky,
moc prosím o zachování anonymu.
Chtěla bych vás poprosit o radu (nebo možná spíš uklidnit). Už chvíli mě pobolívá prsa, resp. prso, druhé také, ale téměř minimálně. Abych to popsala. Mám jedno prso od puberty menší, druhé viditelně větší a to i většinou reaguje na změny (ovu, MS). To jedno mám takové jakoby „prázdnější“, druhé plné. Bude mi 25 let, neberu HA a těhotná na stopro nejsem. A o co mi jde? Mám už pár dnů citlivé bradavky, nevadí mi teda podprsenka, ale když bych na bradavku sáhla (např. při mytí), není mi to příjemné. Na tom větším prsu je to intenzivnější. A to prso mám citlivé i jakoby zespod pod dvorcem. Když si na něj sahám (chtěla jsem se prohmatat), tak vespod při zmáčknutí bolí (spíš mi přijde, že je to až jakoby žebro), popis bolesti bych přirovnala k nataženému svalu (ale jinak to necítím). Problém je, že mám v prsou plno útvarů a asi bych nepoznala, jestli je tam něco jinak, co tam patří a co ne…
S tímto je spojen i podbřišek. V určitých dnech (asi ovlivněno opět ovu, MS, ještě jsem to nevypozorovala), mám citlivý podbřišek. Ale ne moc jakoby „vevnitř“, ale spíš mi to přijde hned pod kůží. Mám tam jakoby „tukové útvarky“, nevím, jak to nazvat… Prostě při zmáčknutí jsou tam nějaké hrudky, ale neřekla bych, že to jsou uzliny, spíš takové ty tuky (nevím, jak se to jmenuje). Mám to i např. na vnitřní straně stehen, kontrolovala jsem to u mamky to tam má prý taky a nikdy jí to divné nepřišlo.
Byla jsem nedávno u gynekoložky a po vyšetření a ultrazvuku neshledala nic, všechno se jí zdálo v pořádku. I ultrazvuk, i pohmat a dopadly dobře i stěry.
Prosím vás, mám se obávat a řešit to, nebo to jsou nějaké výkyvy hormonů a některá to znáte? Jsem hrozný plašan, takže myslím hned na nejhorší, pak se tím užírám… Ale ne že bych měla bolesti, prostě občas prsa a podbřišek takto cítím. A ptám se proto, protože jsem donedávna ani nevěděla, kdyu mě probíhá ovulace nebo MS, teď mi přijde, že to vnímám intenzivněji.
Mimochodem, byla jsem teď na krvi, i kvůli štítné a tak, tam všechno v normě.
Pokud má pro mě někdo slova na uklidnění, budu moc ráda ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
moc prosím o zachování anonymu.
Chtěla bych vás poprosit o radu (nebo možná spíš uklidnit). Už chvíli mě pobolívá prsa, resp. prso, druhé také, ale téměř minimálně. Abych to popsala. Mám jedno prso od puberty menší, druhé viditelně větší a to i většinou reaguje na změny (ovu, MS). To jedno mám takové jakoby „prázdnější“, druhé plné. Bude mi 25 let, neberu HA a těhotná na stopro nejsem. A o co mi jde? Mám už pár dnů citlivé bradavky, nevadí mi teda podprsenka, ale když bych na bradavku sáhla (např. při mytí), není mi to příjemné. Na tom větším prsu je to intenzivnější. A to prso mám citlivé i jakoby zespod pod dvorcem. Když si na něj sahám (chtěla jsem se prohmatat), tak vespod při zmáčknutí bolí (spíš mi přijde, že je to až jakoby žebro), popis bolesti bych přirovnala k nataženému svalu (ale jinak to necítím). Problém je, že mám v prsou plno útvarů a asi bych nepoznala, jestli je tam něco jinak, co tam patří a co ne…
S tímto je spojen i podbřišek. V určitých dnech (asi ovlivněno opět ovu, MS, ještě jsem to nevypozorovala), mám citlivý podbřišek. Ale ne moc jakoby „vevnitř“, ale spíš mi to přijde hned pod kůží. Mám tam jakoby „tukové útvarky“, nevím, jak to nazvat… Prostě při zmáčknutí jsou tam nějaké hrudky, ale neřekla bych, že to jsou uzliny, spíš takové ty tuky (nevím, jak se to jmenuje). Mám to i např. na vnitřní straně stehen, kontrolovala jsem to u mamky to tam má prý taky a nikdy jí to divné nepřišlo.
Byla jsem nedávno u gynekoložky a po vyšetření a ultrazvuku neshledala nic, všechno se jí zdálo v pořádku. I ultrazvuk, i pohmat a dopadly dobře i stěry.Prosím vás, mám se obávat a řešit to, nebo to jsou nějaké výkyvy hormonů a některá to znáte? Jsem hrozný plašan, takže myslím hned na nejhorší, pak se tím užírám… Ale ne že bych měla bolesti, prostě občas prsa a podbřišek takto cítím. A ptám se proto, protože jsem donedávna ani nevěděla, kdyu mě probíhá ovulace nebo MS, teď mi přijde, že to vnímám intenzivněji.
Mimochodem, byla jsem teď na krvi, i kvůli štítné a tak, tam všechno v normě.
Pokud má pro mě někdo slova na uklidnění, budu moc ráda
mám od puberty prsa citlivá na změny, taky v nich jsou ty útvary, co popisuješ. bradavky mi reagují na chlad, v zimním období mě venku dost bolí. každopádně s bolestí a napětím prsů mě pomohlo pití zeleného ječmene a jedení chlorelly. dělaly se mi i cysty a po detoxu to zmizelo. byl mi doporučován také pupalkový olej a vit. E, ale nebrala jsem to pravidelně.
Ahoj holky. Mám takový dotaz. Už asi tak měsíc mě pořád bolí prsa, trochu se zvětšily. Antikoncepci beru asi dva roky. Je mi 19. Tak se chci zeptat jestli jen rostou nebo je to něco jiného. Přijde mi totiž divné, že to tak dlouho přetrvává. Předem dekuji ![]()
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat
Bolí mě prsa a mam je těžké
Nevím čím to muže být
A menstruace jsem měla a četla jsem že mužu být těhotna ikdyž mam menstruaci ???? ![]()
@Michaela Francová píše:
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat
Bolí mě prsa a mam je těžké
Nevím čím to muže být
A menstruace jsem měla a četla jsem že mužu být těhotna ikdyž mam menstruaci???
A je mi par mesicu už blbe a prujem nevim no bolesti hlavy migreni a nazvracení
Ahoj holky prosím poraďte
Je mi blbe už jak dlouho bolí mě prsa mam prujem migreni a strašně mi je blbě ale menstruaci jsem měla ale je mi blbe boli mě prsa mam je těžka a nafoukla a i ňaké divné bradavky a nema jsem je tak
a uż mi je tak asi 3 mesice nebo 2 špatne prostě a chuť na jidlo velka
děkuji za odpověď
Ahoj holky už par mesicu mi je zle menstruace jsem mela a mam bricho trochu tuste pribrala jsem ale jen na brichu a mam ho zakulaceni a jine bradavky mam
Ahoj holky,
mě prsa bolí od ovulace (půlka cyklu) a bolest neustává spíš naopak. Dřív vždycky bolest zčala tak 3 dny před MS a skončila s MS a při ovulaci mně nebolela Teď jsem 37. den od poslední MS. Zatím jsem netestovala
Volala jsem na gyndu. Sestřička říkala, že spíš to vypadá k těhotenství, ale jsem objednanáza 14 dní, protože by stejně nic vidět nebylo a na TT asi taky ne.
Tak nvm, je to čtvrt roku od vysazení HA. Od začátku cyklu jsem brala Gynex a po 3 týdnech přestala, tak nevím.