Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se zaptat co může znamenat bolest stydké kosti. Bolí mě už dva dny, včera mě bolelo tak nějak i celé tělo ale dneska už jen ta stydká kost a je to hodně nepříjemné. A taky celkově si příjdu unavená a taková celá přešlá. Napadl mě zánět močových cest ale na záchod chodím normálně tak by to mohl být i nějaký gynekologický zánět. Měli jste někdy taky takový problém? Bolí to i na dotek. nebo je to jen začátek chřipky? Já nevím.
Ahoj, tak tohle téma je pro mě dosti aktuální…bohužel. Mám problémy se stydkou kostí od sedmého měsíce těhotenství…bolí to čím dal tím více, takže pokud jseš těhotná, tak te napotěším…kvůli vlastní zkušenosti
…čím je těžší miminko, tím víc to bolí…kvůli bolestem mi chtěli porod vyvolat dříve, ale nakonec jsem ráda, že to neudělali, jen at je malá v bříšku tak dlouho, jak chce
…dneska mám termín porodu, tak se těším, že už to budu mít brzo za sebou a ta bolest se zmírní
. Pokud by šlo o zánět, myslím, že bys měla raději jít k dr. na vyšetření moči…
Na to trpím celé těhu, u prvního asi od 7.měsíce..je to normální a nejde s tím nic dělat..je to rozvolňování tkání, někdo to vnímá bolstivě, někdo ne…Bohužel, asi jsem moc neporadila…
Docela mě překvapuje, že je to někde i důvod k vyvolání porodu dřív..
Mně dr. řekl ( a to je to kamarád), že ho to mrzí, že tak trpím, ale že se nedá svítit… ![]()
Bongiorno18 píše:
Na to trpím celé těhu, u prvního asi od 7.měsíce..je to normální a nejde s tím nic dělat..je to rozvolňování tkání, někdo to vnímá bolstivě, někdo ne…Bohužel, asi jsem moc neporadila…Docela mě překvapuje, že je to někde i důvod k vyvolání porodu dřív..Mně dr. řekl ( a to je to kamarád), že ho to mrzí, že tak trpím, ale že se nedá svítit…
ono asi záleží jak moc se kost rozvolní
, já si kolikrít nemůžu ani sednout, jak me to bolí
m nehlde na to, že otočit se v posteli na druhý bok, to je jak porod
.
Dobrý den,oživuji tuhle diskusi,nejspíš mě asi bolí stydké kosti,je to taková bolest,jako když dlouho jedete na kole a když dáte nohy k sobě,tak to bolí,i když stoupnu,tak se mi hůř chodí,než to rozchodím.Těhotná nejsem,jsem 9 měsíců po porodu,může to být i třeba tím,že denně tahám desetikilovou dceru,4 patra nahoru a dolů,nemáme výtah…?
Děkuji moc za rady ![]()
Mě stydká kost bolela ještě 1 rok po porodu. V těhu s tím nebyl problém,ale po narození syna -ouvej ouvej
. Mělo by se to samo srovnat… Kdyby to bylo opravdu hodně bolestivý,zašla bych asi za ortopedem..Teny by mohl udělat RTG,jestli něco není špatně..
Stydká kost mě hodně bolela v těhotenství, zabrala kalciovka - dostala jsem 2 po 3 týdnech. Není to okamžitá úleva, ale aspoň něco ![]()
Fyzická námaha má taky určitě svůj podíl, ale s tím člověk nic nenadělá, já tahám dvojčata do 3.patra bez výtahu ![]()
Gabčulinda píše:
Mě stydká kost bolela ještě 1 rok po porodu. V těhu s tím nebyl problém,ale po narození syna -ouvej ouvej. Mělo by se to samo srovnat… Kdyby to bylo opravdu hodně bolestivý,zašla bych asi za ortopedem..Teny by mohl udělat RTG,jestli něco není špatně..
tak děkuji za uklidnění,není to každý den,ale jen občas,tak uvidím,jakmile to bude hodně bolet,tak zajdu k dr.
Gigis píše:
Stydká kost mě hodně bolela v těhotenství, zabrala kalciovka - dostala jsem 2 po 3 týdnech. Není to okamžitá úleva, ale aspoň něco
Fyzická námaha má taky určitě svůj podíl, ale s tím člověk nic nenadělá, já tahám dvojčata do 3.patra bez výtahu
Jeje a jak je máš veliký?Taky,když jdeš ven,se desetkrát podíváš do tašky,jestli máš všechno,aby ses náhodou nemusela vracet?
To teda musíš mít svaly ![]()
v těhotenství mě nebolelo vůbec nic,za to ted to mám i s ůrokama,pořád něco ![]()
Bolí to v těhu i po - jakoby tě někdo nakop
. Mě to po porodu začalo zlobit, když sem začla zatěžovat těěělo sportem - tak se to asi vracelo zpátky nebo co ![]()
Já si myslím,že to bude tím,že se ta styd.kost vrací zpátky na svoje místo
.Přece jen je hlavička mimča dost veliká
.Nikdy jsem to s nikým nekonzultovala..
Anonymní píše:Gigis píše:Jeje a jak je máš veliký?Taky,když jdeš ven,se desetkrát podíváš do tašky,jestli máš všechno,aby ses náhodou nemusela vracet?
Stydká kost mě hodně bolela v těhotenství, zabrala kalciovka - dostala jsem 2 po 3 týdnech. Není to okamžitá úleva, ale aspoň něco
Fyzická námaha má taky určitě svůj podíl, ale s tím člověk nic nenadělá, já tahám dvojčata do 3.patra bez výtahuTo teda musíš mít svaly
v těhotenství mě nebolelo vůbec nic,za to ted to mám i s ůrokama,pořád něco
No tak nějak. Dvojčatům je 5,5 měsíce, jeden 7kg, druhá 6kg, + korbičky
A jako bonus ještě první dítko 2 a 3/4 roku… ten naštěstí chodí sám, musela jsem ho vycvičit… ![]()
V těhotenství jsem se až na drobné obtíže cítila dobře, i když nakonec jsem strávila poslední měsíc před porodem v nemocnici - trochu jsem zakrvácela a už mě měli… no a po porodu taky nic moc, bohužel, i když ty problémy jsou kapku jiný.
První den po porodu mě bolela celá pánev (včetně stydké kosti),takže i když jsem nebyla šitá, tak jsem chodila pěkně s nohama u sebe. To ale docela brzo ustoupilo, než se tělo trochu vzpamatovalo… ono tlačit 2 mimina asi nic moc ![]()
Gigis píše:Anonymní píše:No tak nějak. Dvojčatům je 5,5 měsíce, jeden 7kg, druhá 6kg, + korbičkyGigis píše:Jeje a jak je máš veliký?Taky,když jdeš ven,se desetkrát podíváš do tašky,jestli máš všechno,aby ses náhodou nemusela vracet?
Fyzická námaha má taky určitě svůj podíl, ale s tím člověk nic nenadělá, já tahám dvojčata do 3.patra bez výtahuTo teda musíš mít svaly
v těhotenství mě nebolelo vůbec nic,za to ted to mám i s ůrokama,pořád něcoA jako bonus ještě první dítko 2 a 3/4 roku… ten naštěstí chodí sám, musela jsem ho vycvičit…
V těhotenství jsem se až na drobné obtíže cítila dobře, i když nakonec jsem strávila poslední měsíc před porodem v nemocnici - trochu jsem zakrvácela a už mě měli… no a po porodu taky nic moc, bohužel, i když ty problémy jsou kapku jiný.
První den po porodu mě bolela celá pánev (včetně stydké kosti),takže i když jsem nebyla šitá, tak jsem chodila pěkně s nohama u sebe. To ale docela brzo ustoupilo, než se tělo trochu vzpamatovalo… ono tlačit 2 mimina asi nic moc
Gigis tak to muselo být něco být měsíc bez malého v nemocnici, jaks to zvládla? Taky mám dvojky na cestě a přesně toho se bojím. A porod dvou dětiček - „přirodňo“ - byli hlavičkama dolů nebo jak?
Zvědavica píše:Gigis píše:Gigis tak to muselo být něco být měsíc bez malého v nemocnici, jaks to zvládla? Taky mám dvojky na cestě a přesně toho se bojím. A porod dvou dětiček - „přirodňo“ - byli hlavičkama dolů nebo jak?Anonymní píše:No tak nějak. Dvojčatům je 5,5 měsíce, jeden 7kg, druhá 6kg, + korbičkyGigis píše:Jeje a jak je máš veliký?Taky,když jdeš ven,se desetkrát podíváš do tašky,jestli máš všechno,aby ses náhodou nemusela vracet?
v těhotenství mě nebolelo vůbec nic,za to ted to mám i s ůrokama,pořád něcoA jako bonus ještě první dítko 2 a 3/4 roku… ten naštěstí chodí sám, musela jsem ho vycvičit…
První den po porodu mě bolela celá pánev (včetně stydké kosti),takže i když jsem nebyla šitá, tak jsem chodila pěkně s nohama u sebe. To ale docela brzo ustoupilo, než se tělo trochu vzpamatovalo… ono tlačit 2 mimina asi nic moc
Jééé gratuluji k dvojčátkům!!!!
Kdy máš rodit? Ty už nějaké dítko máš?
No musela jsem to zvládnout, naštěstí Vojtík byl relativně v pohodě, není mamánek, náročný to bylo hlavně pro taťku. Byla jsem tam měsíc před porodem a 3 týdny po porodu, mimča byla kapku nedonošená, rodila jsem v 34+6.
Porod - no, nejsem typ matky, která by musela rodit spontánně za každou cenu a upřímně jsem preferovala CS, Martin byl i dlouho napříč, takže to tak i vypadalo. Poslední týden v nemocnici se ten holomek otočil hlavou dolů
Nakonec mi ten CS hlavní lékařka velmi rázně rozmluvila (nějaká drobná indikace by se i našla, ale nechtěla o tom ani slyšet), až jsem z toho šla druhý den rodit
Na sále můj postoj taky znali (shodou okolností měla službu moje gynekoložka
), takže na mě nastoupili, v podstatě jsem ani neměla moc prostoru na protesty, vyžrala jsem si to pěkně akorát s oxytocinem. Na druhou stranu už jsem byla hodně otevřená, nadopovaná magnézkem (tlumí kontrakce), takže to byl celkem fofr. Mimča to zvládla dobře, Terezka byla hodně malinká, trochu trvalo, než se naučila baštit, oba měli akorát žloutenku, takže inkubátor a solárko
Pustili nás, když pěkně přibrali, jinak bez problémů.
No, jdu na to v červnu a doma mám 11 měs. Lucinku. Právě mám taky obamu, aby bylo vše OK a my byli brzo doma a v pohodě. Lucí mě ani moc k životu nepotřebuje - spíš bude problém se mnou
a nápor na tatínka taky očekávám. Jinak nejraději bych, kdyby šlo mít děti bez porodu - nechce se mi upřímně ani do císaře ani do příroďáku
ale co už no. Zatím jsem ve 28. a jeden hošík stále KP. Mám ale nehoráznej pocit plnosti břicha, že snad ani nemůže mít místo se otočit. Mno, uvidíme, jestli kost stydká dostane zabrat, nebo bude na prázdninách
.