Celiakie = neplodnost, potraty?

11
9.12.10 22:17

Celiakie=neplodnost/potraty

Nedá mi, abych se s vámi nepodělila o svou zkušenosti. Byla mi diagnostikována celiakie před rokem. Držím bezlepkovou dietu a už dva měsíce jsem v očekávání. Nechápu, proč na to doktoři nevzpomenou, že celiakie může mimojiné způsobovat neplodnost nebo i vícečetné potraty. Proč se máme takhle trápit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12658
9.12.10 23:07

pretoze celiakie je hodne nova choroba, vela lekarov si nespoji priznaky a nevyvodi z toho prave tuto chorobu ;-) poznam to .. bezlepkovu drzim asi tristvrte roka.. predtym som mala diagnostikovanu a v siedmich rokoch mi povedali ze som ok ( ha nevyliecitelna choroba a oni povedia ze som sa vyliecila) este sa cudujues?
inak drzim palecky ;-)
a ja som mala stastie, otehotnela som cez antikoncepciu a vysledok? vcera mala dcerka jeden rok :-DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
10.12.10 06:20

Moje sousedka před časem potratila, pak jí diagnostikovali celiakii, začala také s bezlepkovou dietou a dnes už má doma cca 3měsíčního synka :wink:
Je opravdu škoda, že na to nepřišli dřív, nemusela si projít tak smutnou zkušeností :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
10.12.10 07:46

dcerka má diagnostikovanou celiakii od 5ti let, bude jí 14 a ještě i teď se mi stává, že se mě některý doktor zeptá, jestli jsme někdy dietu zkoušeli vysadit a jak reagovala, tak si připadám, jak pako, že musím poučovat lékaře, že celiakie je celoživotní nesnášenlivost lepku a každé porušení diety by dcerku ohrožovalo zdravotními komplikacemi :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
9879
10.12.10 08:14
mamčababča píše:
dcerka má diagnostikovanou celiakii od 5ti let, bude jí 14 a ještě i teď se mi stává, že se mě některý doktor zeptá, jestli jsme někdy dietu zkoušeli vysadit a jak reagovala, tak si připadám, jak pako, že musím poučovat lékaře, že celiakie je celoživotní nesnášenlivost lepku a každé porušení diety by dcerku ohrožovalo zdravotními komplikacemi :zed: :pocitac:

To je teda jak u blbejch to chápu že jsi musela bejt mírně řečeno překvapená když ti tohle řekne lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
10.12.10 08:18

to je právě ten problém, spousta doktorů není informovaných o nových poznatcích o celiakii a snaží se protlačit názor starý 20 let, že se z celiakie vyroste :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.11 08:40

Ahoj mam takovou otázku přítelova neteř trpí celiakií, lékaři se rozhodli její matce a otci udělat rozbor krve, když se potvrdí, že to pochází z přítelovo rodiny, jaké je riziko, že se to přenese na naše dítě??? Jsem nyní těhotná tak mě to hodně zajímá??

• Citovat
  • Upravit
22.7.13 18:18

Zdravím
Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti
Před 3 lety mi diagnostikovali celiakii, ale nijak zvláště jsem si z toho hlavu nedělala.
do loňska jsem poctivě držela dietu než jsem poznala kamarádku, která skvěle peče a začalo občasné ochutnávání
v zimě jsem nečekaně otěhotněla a manžel byl šťastný jak veverka (ještě nemáme společné mimi) jenže bohužel do dneška jsem už oficiálně po druhé samovolně potratila a začala jsem mít (na popud manžela) podezření, že za to může celiakie.
má otázka zní jak dlouho může trvat než budu mít možnost těhu i s udržením? jak dlouho budu muset přísně držet dietu? Jak dlouho budeme se trápit? Vím, že dieta je doživotní a byla chyba porušovat, ale loni mě ani nenapadlo, že budeme miminko chtít, když už mám svoje děti. Sobecky jsem si myslela, že manželovi stačí a nepotřebuje naše společné což nyní chceme všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
22.7.13 18:20

Souvislost s potraty to určitě mít může…dieta by se porušovat neměla vůbec…myslím, že je to individuální věc (každé tělo reaguje jinak), za jak dlouho se dá organismus do kupy, pokud dieta porušována byla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.13 18:22

Nikdy jsem samovolné potraty neměla až nyní. Proto nás napadlo, že to bude tou celiakii, v březnu jsem byla na kolono a marsh byl jen 1.stupeň tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
22.7.13 18:23

@martas-kelly Ale dieta přece není o tom mít děti /nemít děti. Z takového porušování diety se klidně časem může stát rakovina střev. Také z toho mohou být psychické problémy, kromě jiného. Takže ta dieta se fakt nedrží jen kvli těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.13 18:31

Tohle já vím, jenže chutě jsem měla hrozně silné a nedokázala jsem se ovládnout a právě nyní je prioritou těhotenství. Moc si miminko přejeme a touha je po těch potratech ještě silnější, svou chybu jsem si uvědomila a jen mě to zajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
22.7.13 18:50

Kamarádce diagkostikovali celiakii, držela dietu spravilo se to částečně, ovšem měla problémy otěhotnět, zjistily se i problémy se štítnou žlázou!!! nech si to zkontrolovat. v těhotenství sejí průjmy vrátliy, znova bezlepková dieta, velmi málo v těhu přibrrala, ale dítko o. k. i velké, jak mělo být. dietu drží i po porodu, aby neztratila mlíko. Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
22.7.13 19:41

Ahoj, sestra mojí kamarádky třikrát samovolně potratila a pak jí zjistili, že má celiakii-začala držet dietu a po půl roce zkusili znovu a má už 4-letého chlapečka, pak se snažili o druhé, měla ještě jeden potrat a pak se zadařil druhý chlapeček. Držím palce ať se brzo zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
22.7.13 19:50

Tak moj trosku iny pohlad, som celiak, potratila som az po tom co som bola uz rok a pol na prisnej diete, predtym bezproblemove tehotenstvo len nizsi tlak, na diete kopa problemov.. vysadila som a som spokojnejsia, k tej rakovine - na zjazde celiakov o tom hovorili, takze zas taku pravdepodobnost mat rakovinu nevidim :-))
je to len taky trosku iny pohlad na bezlepkovu (jo mala som creva nejak hodne spatne marsh 3b)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí