Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mimma.on no ono se zdá že nesouvisí, ale když nefungují střeva tak jak mají nefunguje pořádně ani mozek ![]()
@rychnov3 píše:
Dcera kamarádky (5 let) si jen občas stěžovala na bolení bříška (žádné průjmy, žádné nadýmání), z krve jí vyšla hraniční hodnota, z vyšetření střev nejhorší stupeň celiakie. Takže s těmi příznaky to asi taky není jednoznačné.Kdo by se ptal na plodnost mužů celiaků, vím o jednom případu, kdy to vůbec nemělo vliv, prostě stoprocentně plodný.
Moje sestřenice, co má celiakii, je teď těhotná, nějak v 10. týdnu, tak uvidím. Věřím, že všechno dobře dopadne. Vlastně jsem nikdy neslyšela o tom, že by celiakie měla vliv na plodnost. No, jsou to radosti…
A kdo se ptal na dědičnost, prý až 50 %.
k dedicnosti. mam pred sebou spravu od mudr fuchsa. rizikovy gen ma 30% populace a len 1% ma skutocne celiakii. pokial ma matka celiakii, riziko u potomka nepresahuje 17%, spis mene ![]()
@pata308 ještě dodám že ne každý kdo celiakii má má i ten rizikový gen
@pata308 neviem jako je to s tymi percentami. Ja mam celiakiu, před tyzdnom sa potvrdila biopsiou aj u mojej 4 rocnej dcerky. Doktorka nam povedala, ze ked to mam ja, aj starsia holka, ze je takmer 100% iste že to bude mat aj mladsia dcerka
.
@mimma.on dokud neudělají testy, nic není jisté. Mladší dcera má, já taky, starší ne.
Ahoj holky,
Obnovuji téma a zároveň prosím admina o zachování anonymu, rodina nic netuší a chci aby to tak zůstalo.. mám diagnostikovanou Crohnovu nemoc už asi 12 let, k tomu se teď čerstvě přidala i celiakie.. proč se vlastně ptám.. biopsie z dělohy již v minulosti ukázala NK buňky a nyní i cytokiny, myslíte že celiakie může způsobit zvýšení těchto buněk a proto jsem léta nemohla otěhotnět? Máme jedno dítě, snažíme se o druhé.. krev byla hraniční na celiakii, paradoxne biopsie z dělohy ukázala GSE - závěr celiakie.. na endoskopii jdu až 24. října a do té doby prý nemám vysazovat lepek, ale po každém rohlíku je mi zle, chleba nemůžu ani vidět a z pizzy jsem se dnes pozvracela..jak dlouho vám trvalo než se tělo úplně zbavilo lepku?
Budu vděčná za jakékoliv postřehy, odpovědi.