Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem týden po laparo. odstranění jednoho vaječníku kvůli hemoragické cystě. Mám vnitoděložní hormonální tělísko..Nevíte zda by za to mohlo..Jak se po takové operaci žije..myslím tím omezení v osobním životě.. ![]()
zdravim
![]()
jestli zato muze telisko to nevim.
Jinak ja mam taky 1vajecnik uz dlouho jeste pred detma.Nejak me to neomezovalo vse bylo normalne jen jsem nevedela kdy to dostanu a kdy mam ovulaci.Proto nam 1dite neslo a tak je Eli z IVF a sara prisla prirozene.
![]()
Ted uz me to neomezuje vubec sice zase nevim kdy to dostanu no ale co nadelam neni to zase takova hruza.
Mivam delsi intervaly nekdy i 75dni mezi mesickama.takze te to ceka asi taky.No berme to tak ze usetrime na tamponech nebo vlozkach.
![]()
Preji brzke uzdraveni.
![]()
Ahoj,já mám taky jeden vaječník a menzes mám každý měsíc přesně na den, takže to ani nepociťuju, krom problému otěhotnět,ale to je jeden z mnoha důvodů proč nemůžu otěhotnět, pokud není jiný problém,je život s jedním vaječníkem uplně normální.
Ahoj,můźu se zeptat,jestli se to nějak projevovalo?To slyším poprvé,většinou berou vejcovody a ne vaječníky.Mě jeden totiž opravdu hodně bolí když mám OVU.A to tak,že musim vstát když sedím protože vsedě je ta bolest síla.Doktoři to zatím nijak neřeší i když jim to hlásím každou návštěvu
U mě to začalo jako chvilková bolest v podbřišku,při otřesech například když jem si zprudka sedala..a zhoršovalo se to při fyzické zátěži..Ale do rána jsem se z toho vyspala..Nakonec jsm přecejen dorazila k dr.a ta mě poslala s podezřením na slepák na chir. ambulanci..takm mě odveleli na gyn.ambulanci a na Uz mi našli 5cm hemorqickou cystu(plnící se krví), v krevním rozboru jsem měl ahodně zvýšené bílé krvinky,..Když mi dělali laparo tk už cysta byla velká jako pěst..po 4dnech a byla nějak pře vaječníku takže mi ho museli odebrat..Mám podezření že mi to dělá tělístko(stálo 4,500,–) které jsem si dala při kojení protože jsem nesnášela natikoncepci..pořád jsem špinila, výkyvy nálad a tak..V pátek jdu na stehy a na kontrolu chci o tom pohovořit s dr. Tk uvidíme co mi řekne..
pilcanda píše:
U mě to začalo jako chvilková bolest v podbřišku,při otřesech například když jem si zprudka sedala..a zhoršovalo se to při fyzické zátěži..Ale do rána jsem se z toho vyspala..Nakonec jsm přecejen dorazila k dr.a ta mě poslala s podezřením na slepák na chir. ambulanci..takm mě odveleli na gyn.ambulanci a na Uz mi našli 5cm hemorqickou cystu(plnící se krví), v krevním rozboru jsem měl ahodně zvýšené bílé krvinky,..Když mi dělali laparo tk už cysta byla velká jako pěst..po 4dnech a byla nějak pře vaječníku takže mi ho museli odebrat..Mám podezření že mi to dělá tělístko(stálo 4,500,–) které jsem si dala při kojení protože jsem nesnášela natikoncepci..pořád jsem špinila, výkyvy nálad a tak..V pátek jdu na stehy a na kontrolu chci o tom pohovořit s dr. Tk uvidíme co mi řekne..
Aha,tak Ut mě dělali snad 10× a nic v něm nevidí,jen říkaj,že je moc malej.Jako nevyvinutej..
Já mam taky jeden pryč i s vejcovodem, menzes naprosto přesně,a teď jsem 26 tt na poprvé,bez snažení.Bez problémů,měla jsem taky tělísko,ale udájně to kvůli tomu nebylo.
me vzaly vajecnik i s vejcovodem.Cystu jsem nakonec mela jak destskou hlavocku ze pry
.Byla to dermoidni cysta tzn.ze mama moje asi cekala dvojcatka a nejak jsme srostly nebo co.No jsem to tedy ukaz.
![]()
ahojky,v c ervnu mam jit na operaci,odstraneni vajecniku praveho…jsem z toho vyrizena,mam tam vicekomorovou cystu vetsi,jako tenisovy micek.....
absolvovali jste nekdo???boli to po operaci???jaka je doba rekonvalescence prosim???jsem kadernice,osvc…v praci stojim non stop,myslite,ze po tydnu budu schopna???dekuji ![]()
po operaci jsem mě nic nebolelo..po týdnu mi vyndali stehy a mohla
jsem normálně fungovat žádná změna v životě se nekonala..snad tě to trochu uklidní..mě to dělali laparo jsem zakladatelka ![]()
pokud máš druhý ok tak dá.. aspoň mi dr říkal že druhý mám v pořádku kdybych chtěla další dítko tak by neviděl problém..jenže já nechci
, myslím že tady maminy psali,že mají baby po odstranění jednoho vaječníku ![]()