Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny. Cetla jsem podobne jiz stare diskuze, ale nenasla jsem odpoved pro nas. Poradi prosim nekdo? Uz tyden mala spi vecer dost neklidne a v noci se budi s hysterickym revem. Place dlouho a tak po nekolika min.vzdycky k ni prijdu. Stoji v postylce, ma otevrene oci a place. Rostou nam zuby, ale nejsem si jista, ci je to od toho. Tyden me i vic kaka, dokonce 1 den to bylo 9× (obcas byl i prujem) a tak jsme na diete. Zlepsilo se to, ale nezpravilo. Taky ma struhadlovou kuzi na pusince a tak me napadlo, ci neni na neco alergicka (pokozku ma takovou uz nekolik mesicu). Pres den je uplne v poradku, mozna trochu vic me vyhledava nez jindy, ale jinak v pohode, bez znamek bolesti. Na prdiky jsme nikdy netrpeli, ale ted
, pritom ji nic noveho co by driv nejedla, nedavam-krom multivitaminoveho sirupu. Uz jsem z toho hotova, nevim co to je a vlastne ani jak ji pomoct..???? ![]()
ahoj a kolik malé je?my jsme toto zažili kolem 5-6 měsíce, taky jsem myslela že alergie…průjmy, prdíky, přes den nic, ale v noci kroucení a pořád byla vzhůru, průjem, prdění…a nakonec to přešlo a myslím že to byly zuby…teď nám rostou další…ono to dle mé zkušenosti fakt vypadá někdy úplně jinak, ale pak to nic není…a při těch zubech jsou prý průjmy a prdíky často…
Ma 14 mesicu, uz mame venku 7 zubu, ale jeste nikdy jsme toto nezazili. Doufam, ze mas pravdu, nic to nebude a brzo to prejde.
Já nevim zda je to zrovna dobrá rada,ale já bych zkusila dát na noc sirup na bolest a uvidíš jestli se budí bolestí a nebo třeba má noční děsy ![]()
U dr si ještě nebyla s tou kuží?
S tím kaděním to můžu potvrdit, když malému rostly zuby, kadil x-krát za den, klidně 9 a víckrát. Nebyl to teda vyloženě průjem - většinou vcelku normální stolice, ale vůbec jsem nechápala, kde se toho v něm tolik může vzít. Jedl stejně jako předtím. Tak si myslím, že tohle se zuby může souviset a to noční buzení a pláč taky. Když leží, tak se ta bolavá dáseň asi víc prokrví, takže to asi taky víc bolí než ve dne, kdy je ve vzpřímené poloze. Aspoň podle mého názoru… ![]()
Jo byla, je to „normalni“, tak jak vsecko ostatni. Je to tady banda volu!!(anglie) ![]()
A jeste takova blba otazka…meli vasi prcci pri stolicce dobre stravene jidlo? Mala treba mrkvu a hracek ne, ale to je mozna normalni, kdyz jeste nemaji tolik zoubku, nevim, jen tak premyslim uz nad vsim, diky za nazory ![]()
faldy píše:
Jo byla, je to „normalni“, tak jak vsecko ostatni. Je to tady banda volu!!(anglie)
Náš malý trpí hlavně v zimním období na takové suché červené skvrny - loni na nožičkách, letos se to objevilo ale už v létě a na bříšku a nešlo se toho absolutně ničím zbavit. Dr. nám předepisoval kdeco, promašťovali jsme, nic… Pak nám dal mastičku Advantan a do tří dnů!! to bylo (po čtyřech měsících bez úspěchu) pryč. Nezkoušely jste to?
Tady nam nenapsala dr. nic a v lekarne se jen tak neco volne koupit proste neda. Zatim jsem zacala kuzi mazat Bepanthenem a uvidime.
faldy: opravdu to muzou zuby.Mala to tak mela obcas taky.Ale ne moc.Ale to kakaani k tomu patri nam se vzdycky do par dni vyklubal zuobek.
Diky diky diky vsem, asi je to zubal
uz se nam zacina klubat, je to des co si ti prckove musi protrpet
rostou-boli, narostou-kazi a nakonec si je stejne nechame vytrhnout, pokud nevypadnou sami ![]()