Do kdy dudlík nejpozději, co si myslíte?

14335
27.10.10 16:38

Do kdy dudlík-nejpozději, co si myslíte..

Ahojte holky, zajímalo by mně, protože to řešíme v rodině, do kdy tak vidíte dudlík u dítěte.
Ne kdy jste vy vzaly, protože každé dítě to má jinak, některé nechce vůbec, některé se vzdá dobrovolně, ale prostě tak obecně.
Kdy dudlík prostě už ne, vzít a hotovo- 2 roky, 3 roky, viděla jsem i 4 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
27.10.10 16:43

Aho tak naše malá ho měla skoro do 4 let,já vím je to ostuda,ale jsme měkota,tak jsem jí ho nechala,měla ho jenom na večerní usínání :oops: a zuby má krásný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
27.10.10 16:43

Ahoj, syn má 20 měsiců a dudá při usínání. Po probuzení mi ho sám odevzdá. Prostě cítím, že je to tak OK.
Až se kamarádce narodí mimi, asi mu ho odneseme. Nechci mu ho brát natvrdo. Je o tom i dotaz u Mertina :palec: Řekla bych ze tak ty 2 2,5 roku jsou pro mě max - ale jen na spaní, přes den už by mi to bylo blbý i teď. Ale je to každého věc, rozhodně se nad tím nijak nepozastavuju když chodí tříleťák s dudákem :nevim:

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.10.10 16:46

Malý bude mít v prosinci dva a už v rodině nervují, že je na to velký, bla, bla bla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.10.10 16:47

Ahoj,já bych to viděla okolo těch 2 let.Uvidím,jak to u nás půjde,zatím je dudlík v provozu dost :lol: nechci,aby si strkal prsty do pusy,a když má nerva,tak se uklidní.Kolikrát ho ale vyplivne,a nechce ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.10.10 16:47
kvaček píše:
Malý bude mít v prosinci dva a už v rodině nervují, že je na to velký, bla, bla bla :think:

Prosím tě,já taky pořád od někud poslouchám narážky,hlavně od starých babek :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
27.10.10 16:50

Ahoj,
já plánuji dudlík odstranit po prořezání všech předních zubů - ono jim to nějak pomáhá jak si ty dásna mohou šolichat dudlíkem. To je tak cca do roka a půl a pak ho odeberu - ještě nevím jakou fintu zvolím… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.10 16:51

já si nemyslím nic, ale můj bratříček ho měl do 6. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
27.10.10 16:51

podle me 1,5 to nepochopí.

našla jsem ten dotaz v poradně :

https://www.emimino.cz/…ani-dudliku/

:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
27.10.10 16:53

My máme dudlíka na spaní, přes den jsme odbouraly asi od roka. Mě se to tedy nelíbí, když chodící dítě má dudák, ale každého věc. Terka je taky naučená hned po probuzení dudlík odevzdat, ale jak to udělám, aby si odvykla i přes noc, to tedy nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
27.10.10 16:53

Děkuji, děkuji :dance: , diskuze akorát pro mě, zrovna to dost řeším (u sebe v hlavě). Malej bude mít 2 roky, dudlík má jen na spaní. V noci, když se probudí a nemůže ho najít, tak mě volá a já mu ho musím jít podat (to mě dost štve :zed: , naštěstí většinou najde sám a já nemusím vstávat). Ráno odezvdává v pohodě. Upřímně si neumím moc představit mu ho sebrat (a to jsem docela tvrďák). Ale taky si říkám, kdy už o to pustí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
27.10.10 16:55

No jo, ale už tam nepíše, jak se zbavit dudlíka na noc, bez toho, aby to dítě trpělo :nevim: Já zatím mám hranici do dvou let, uvidíme, nemáte někdo tip, jak se zbavit dudu na noc? Kvaček buď v klidu, vy ho máte i přes den, nebo na noc?

Příspěvek upraven 27.10.10 v 16:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
27.10.10 16:56

čau tak já jsem teda asi spíš od těch starých babek. Já jsem dudlík vzala v 15 měsících, protože na něm byl šíleně závislej a musel dudlat pořád a mě už to fakt nebavilo. Myslela jsem že bude řev a katastrofa, ale měli jsme to naprosto bez problémů. Asi po 4 dnech jsme byli u kamarádky co měla ještě dudla a on se po něm ani nepodíval a byl naprosto v pohodě. Ted jsme bez něho necelých 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.10.10 16:57

Ahojky holky tak maly 19.mesicu jeste duda moc rad i pres den,teda ne porad,ale ma chvilky kdy ho proste jeste potrebuje.Ja na tom proste zatim nevidim nic spatneho a at si kazdy rika co chce.Me prijde,ze mu slusi :mrgreen: a brat mu ho zatim jeste nechci,ale do skolky uz rozhodne nechci aby ho mel.Dokonce jsem vcera byla v lekarne a chtela mu koupit krasnej novej dudak,ale pak jsem si rikala,ze ho prece zas tak nemuzu podporovat :mrgreen: ,to by mi dala pani doktorka,ktera nas za nej na 18ti mesicni prohlidce karala :lol: a babicka by se asi zblaznila,to je asi vsude stejne :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
27.10.10 16:58

No Terka když vidí přes den u miminek dudlík, tak by ho ukradla :mrgreen: Teď má i mánii, že by ho chtěla přes den, ale to má smůlu. Ležel vždycky v postýlce a začala ho krást, tak je na poličce a ani si nevzpomene, ale jakmile jde spát, ukazuje na poličku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí