Při chůzi stáčí špičky dovnitř

42
27.10.10 13:39

Při chůzi stáčí špičky dovnitř

Ahoj všichni,dcerce je 1,5 roku, je hodně čilá, běhá od roka, v poslední době jsem si všimla, že levou nožičku stáčí při chůzi špičkou dovnitř. Není to moc, ale je to vidět. nemáte někdo podobnou zkušenost? Za týden jdeme na prohlídku k dětské lékařce, tak se jí určitě zeptám.Díky J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
27.10.10 13:44

dcera to také dělá a ortoped mi řekl že se to řeší až v předškolním věku.....do té doby nacvičovat správnou chůzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
27.10.10 13:50

Můj syn právě nějak v tomhle věku začal šmatlat a kulhat, no strašné, taky stáčel jednu nohu, ale my v té době chodili cvičit Vojtovku s rukou, tak jsme se zaměřili i na nohu a naštěstí to zmizlo a docela rychle

• Citovat
  • Upravit
xzuzkax
27.10.10 15:06

Ahoj! Dcera má 5 let. Před rokem jsme s tím byly na ortopedii a dostala do bot zdravotní vložky. A každý rok na kontroly a pro nové vložky (hradí pojišťovna). A musí si dávat při chůzi pozor jak tu nožku dává, což je docela boj… :roll: Ale tvoje dcerka je malá, nevím jak se to řeší u tak malých dětí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9909
27.10.10 15:07

Ahoj,moje kamarádka má taky 1,5ročního chlapečka a mají ten samý problém a jdou s tím na ortopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
27.10.10 15:15
xzuzkax píše:
Ahoj! Dcera má 5 let. Před rokem jsme s tím byly na ortopedii a dostala do bot zdravotní vložky. A každý rok na kontroly a pro nové vložky (hradí pojišťovna). A musí si dávat při chůzi pozor jak tu nožku dává, což je docela boj… :roll: Ale tvoje dcerka je malá, nevím jak se to řeší u tak malých dětí. :kytka:

tak nám ortoped řekl,že ortopedické vložky nic nevyřeší,ale bude to určitě případ od případu,každé dítě to má určitě jinak.....každopádně návštěvou ortopeda nic nezkazíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
27.10.10 16:58

čau taky to můj malej dělá, od té doby co začal chodit tak je vtáčí hodně. Doktorky jsem se ptala v 18 měs. a ona říkala, že je to dobrý, že to většinou do 2 let zmizí, a když ne tak nás potom pošle k ortopedovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
27.10.10 19:31

Ahojky :mavam: mám 5letou dcerku a tento problém řešíme co začla chodit tak snad od 1 roku až do dnes.Vtáčí levou nohu dovnitř a to docela fest.Oběhala sem snad všechny ortopedy v okolí a naposled sme byli a ten nám řekl že se to bude srovnávat jak bude rust a že ta nožička se bude vtáčet zase ven,ale že uplně se to nesrovná at stim počítám.Musíme jí na to upozornovat aby chodila rovně a prý sedět v tureckým sedu a kolínka tlačit jako k zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
27.10.10 20:03
mikoy píše:
Ahojky :mavam: mám 5letou dcerku a tento problém řešíme co začla chodit tak snad od 1 roku až do dnes.Vtáčí levou nohu dovnitř a to docela fest.Oběhala sem snad všechny ortopedy v okolí a naposled sme byli a ten nám řekl že se to bude srovnávat jak bude rust a že ta nožička se bude vtáčet zase ven,ale že uplně se to nesrovná at stim počítám.Musíme jí na to upozornovat aby chodila rovně a prý sedět v tureckým sedu a kolínka tlačit jako k zemi.

tak nám teda říkal že se to samo nesrovná :nevim: a že až bude v pubertě tak by mohla hodně trpět bolestma a že by mohlo dojít až na operaci.....je to špatnou rotací kyčlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
27.10.10 20:34

Klárka mi to dělala v tomto věku taky. nějaký čas jsem obouvala boty opačně (na radu tet v jesličkách) a chůze se krásně srovnala. naše dětská to taky jenom odmávala s tím, že se to časem srovná samo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.10.10 20:55

Díky všem, při kontrole na dětském se zeptám a uvidíme, na čem jsme.
 J.F.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.10.10 21:00

malá vtáčí nožičky od narození, měla je hodně vtočené po porodu, jsme taky sledované na ortopedii. když byla miminko cvičili jsme a dodnes cvičíme, jen mi už přijde že to není tak účelné. Ve 13 měsících jsme byly na kontrole ještě sama nechodila ale pořád trochu vtáčí (hodně se to spravilo tím cvičením) a ortopedka nám doporučila dávat na hodinu denně sandálky na doma opačně. Tak dávám. Při chůzi mi nepřijde že by je nějak moc vtáčele, ale asi trochu jo. Na kontrolu jdem po novém roce (chodíme po půl roce).

ještě mi říkala, že do 6 let je času dost, ale asi čím menší tím lépe se to rovná. pak že to zatuhne a už se s tím nedá dělat nic. Já bych zašla na ortopedii na to nepotřebuješ žádné doporučení. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.10.10 10:36

Naše malá taky vtáčí špičky.Chodíme na rehabilitaci, cvičíme doma a taky jsme byly na ortopedii, kde nás poslali na rentgen kyčlí. Ten dopadl dobře, ale má asymetrická járda, takže budeme docházet na kontrolní ultrazvuky. Rozhodně bych to s pediatrem řešila, jak jsi psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
28.10.10 11:11

Ahojky jo přesně tak jak si to napsala to má i moje malá má ASYMETRICKÁ JÁDRA.Nemohla sem si vzpomenout jak to ortoped říkal.Ptala sem se jestli je nutná operace a on říkal že neni.Jenomže mojí dcerce je 5let a já nevím jestli to mám řsšit.Oběhali sme spoustu doktoru a všichni říkaj to samí.Že se to časem narovná ale nechce se mi tomu moc věřit a hlavně mám strach aby pak holka neměla problémy na celej život asi mě to pak hooodně moc mrzelo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.10.10 11:32
mikoy píše:
Ahojky jo přesně tak jak si to napsala to má i moje malá má ASYMETRICKÁ JÁDRA.Nemohla sem si vzpomenout jak to ortoped říkal.Ptala sem se jestli je nutná operace a on říkal že neni.Jenomže mojí dcerce je 5let a já nevím jestli to mám řsšit.Oběhali sme spoustu doktoru a všichni říkaj to samí.Že se to časem narovná ale nechce se mi tomu moc věřit a hlavně mám strach aby pak holka neměla problémy na celej život asi mě to pak hooodně moc mrzelo :-?

my jsme byli s holkou v necelých 5letech u ortopeda a on nám řekl ať přijdem za rok že se to řeší v předškolním věku-pak jí dělal nějakej roll test a skončily jsme s derotačním aparátem kterej jí vytáčí špičky ven :-( kdyby jsme to neřešili tak by jí určitě v pozdějším věku čekala operace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí