Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny a prosim o radu ci nazor. Mala ( 14 mesicu) ma rozstepene a od pulky zlomene nehty na palcich od noh. Nejsou rovne, spis vlnkovite. Byla jsem s tim u lekare, ale rekl me, ze je to normalni. Kdyz jsem se ho zeptala, zda takhle vypada zrdavi nehet, odpovedel ze ano. Od te doby k nemu chodit nechci. Rekla bych, ze ji chybi vitamin. Ovsem v lekarne pro tak male dite pry nic na to nemaji, tak uzivame multivitaminovy sirup. Nezijeme v CR a tak by me zajimaly zkusenosti ostatnich rodicu ktere se stim setkali, hlavne co jim lekar/ka doporucila, dekuji ![]()
Naš malý (dva roky) je má také lámavé. Ptala jsem se na to dětské lékařky a jen nám doporučila dál používal Vigantol
![]()
Náš malý taky nemá zrovna hezky vypadající nehty na palcích u nohou, ale nějak jsem to neřešila a myslím, že se to časem srovná samo, nakonec já mám nehtové palce u nohou tak zparchantělý až se za ně stydím.
Jednou jsem se bavila s kamarádkou a její malý má úplně stejný nehty jako její.
faldy náš Mikulášek (teď 3 roky) má to samé od mala a postupem času se to lepší a ten nehtík odrůstá, tak myslím, že to bude čím dál lepší. Byli jsme s tím i na chirurgii a řekli mi, že to je OK, že by se to mělo srovnat.
Moje malá byla od mala anti-mlíkař
, tedy po ukončení kojení bojkotovala všechny mléčné výrobky a nehty byly taky hrozné. Dělá se vápník pro takhle malé děti, já ho kupuji a nehtíky jsou teď super
Dá se pořídit i přes internet… http://www.zbozi.cz/?…
Ale třeba není nedostatek vápníku váš případ, tak jen píšu tip ![]()
Myslim, ze vapnikem to nebude, mlicko i jogurty bastime, ale vitaminek ji urcite chybi, ma to zrejme po me. I tak dekuji za snahu
Jen me mrzi, ze se to neda tady volne koupit v lekarne a dr. me nic predepsat nechtel. Podivam se i na tu koupi pres email, dekuji vam ![]()
Joj tak k vapniku je i vitamin D, tak to by mohlo byt super, jdu si to bliz procist ![]()
Ještě jsem nad tím přemýšlela a je jasné, že je to tím déčkem… Jestli jsem to pochopila, bydlíš na Slovensku a tady v Čechách všechny děti do 1 roka dostávají ten Vigantol, což je vitamín D. Kouzlo je v tom, že bez déčka se veškerý ten vápník, co tvoje malá tak super papá v mléčných výrobcích vyloučí bez užitku z těla. Pokud nemáš od lékaře nějakou alternativu k tomu Vigantolu, nějaký slovenský vitamín D, tak je to sichr ono… To jsem tedy ráda, že tu máme tak dobrou pediatrickou péči
Tou Lifteou bys to vyřešila…
Nebo se zkus v lékárně zeptat jen na to déčko pro tak malé děti…
No kezby na Slovensku
, zijeme v Anglii, kde vam bezne v lekarne neprodaji pomalu ani paralen. Ptala jsem se uz i v lekarne, ale volne vitamin D pro 14 mesicni dite pry nemaji. Holt asi povolam mati a ta me to sem posle. Strasna to zeme a pak ze na zapade se zije lip- zalezi po jake strance, ale zdravotnictvi naprosta katasrofa!! ![]()