Bolesti zad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
93
5.3.10 13:11

Bolesti zad

Ahoj holky, můžete mi prosím poradit zda je to normální nebo radši zajít k doktorovi. Jsem 11+0 a asi 14 dnů mě hrozně bolí spodek bederní páteře až kostrč. Dříve jsem mívala po uraze bolesti zad, ale byli na přechodu hrudní a bederní. Přez den a při pohybu je vše v pořádku - nebolí měto, ale jakmile si večer (nebo i přez den - jen o víkendu - chodím do práce) lehnu na záda nebo na bok u televize a pak se potřebuju otočit nebo vstát - cítím šílenou bolest. Nemůžu se zvednout nebo udělat krok, nakonec se samo postavím a udělám s bolestí několik kroků a pak to přejde. Jakobych to rozhýbala. Může to být způsobeno těhotenstvím? např. roztahováním dělohy nebo tak něco. Na kontrolu jdu příští týden v pátek, tak jestli bych třeba neměla jít dřív. Je to moje první těhotenství. Doufám, že jsem to nenapsala moc zmateně. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anette28
5.3.10 13:22

Ahoj, já bych řekla, že máš zablokovanej SI kloub, měla jsem to totiž taky, ale naštěstí to bylo ještě před těhu.Takže jsem mohla chodit na RHC a tam mi to odblokovali a udělali nějaký masáže a měla jsem pokoj.Každopádně bych se s doktorem šla určitě poradit, protože jsi těhu teprve brzo, takže těžiště se ti ještě nemění a když to teď necháš, tak pak s přibívajícími kily a větším bříškem to bude určitě jen a jen horší.Taky mi pomáhala horká vana a vůbec teplo na záda, nahřát dečku a přiložit, to se může i v těhu.Hlavně žádný masáže od laika, to by ti mohlo ublížit!

• Citovat
  • Upravit
5527
5.3.10 13:23

Je to těhotenstvím a prý to po porodu přejde. Mám to stejné. Chodila jsem na obstřiky, brala různé léky a doktoři si nevěděli rady, nakonec jsem zjistila, že jsem ve 14TT a tím se vše vysvětlilo. Bolest je to ukrutná, kolikrát mi tečou slzy a připadám si jak invalida, když se mám zvednout z postele nebo se v ní otočit.
Nejlepší je, že mi řekli, ať nezvedám nic těžkého - se 13kg pídětem to je ale dost těžké realizovat :nevim: :zed:
Tak se modleme, ať to po porodu fakt přejde. Prý už na porodním sále ta bolest zad ustoupí. Kdyby jo, tak to se na porod fakt těším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.3.10 13:25

Jo, a k předchozímu příspěvku - není to o těžišti, ale o tom, že se ti prokrví břicho. Mně doktoři masáže zakázali a teplo taky. Takže bych být tebou zapomněla na „babské rady“ a prchla k pořádnému neurologovi, který ti vše vysvětlí, i když bohužel nepomůže :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.3.10 13:43

ja mela behem tehu taky desny bolesti zad…pomahala jen uz zminovana horka vana a nahrivani (doporucil to i lekar)…bohuzel porodem to nezkoncilo…prve nez se clovek nauci kojit tak ma zkrouceny zada a boli…no a pak tahas porad miminko… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
5.3.10 13:55

tak mě záda chytli už v 5tt. bolest hrozná a byli to zablokovaný SI kloubky. Pak jsem ve 12tt. potratila, neví se proč, asi genetika, ale záda mě bolí dodnes, chodila jsem na rehabky, byla na masážích, na RTG, scintigrafii a vše v pořádku, takže každý den cvičím a dá se to. Už se toho asi nezbavím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
5.3.10 14:20

Měla jsem to celé těhu, porodní bolesti jsem měla křížové a po porodu se mi ulevilo, ale pak nastalo zpětné stahování pánve a bylo to zpět, teď jsem 8 měsíců po porodu a už je vše oka. Samo to odeznělo. Tak vydrž!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
5.3.10 14:30

Holky díky moc, jak už jsem psala jsem na bolesti zad zvyklá, ale toto bolí trochu jinak a hlavně jinde než obvykle. A taky jsem se bála aby nebylo něco špatně. Zkusím se na kontrole zeptat dr. Ještě jednou díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
5.3.10 14:42

Ahoj - já mám tyhle problémy už od prvního těhu. Ale je fakt, že mám taky dost nadváhu. Nejhorší je lehnout si na tvrdou podložku. To se fakt nezvednu. A pak i někdy v posteli se mi to stane, jakoby mi tam přeskočí a nemůžu se hnout. Už jsem si říkala, že zajdu k doktorovi. To roztahování a „měknutí“ všech kloubů a skloubení od pasu dolu způsobuje myslím nějaký hormon těhotenský. Takže s tím asi moc nenaděláš. Tak se drž, ať je líp a moc tě to netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
5.3.10 14:56
Kel-tec píše: …Nemůžu se zvednout nebo udělat krok, nakonec se samo postavím a udělám s bolestí několik kroků a pak to přejde. Jakobych to rozhýbala…

:lol: mi to připomnělo Vesničko má středisková, jak Hrušinský povídá: No ale nakonec se vždycky zvednete, ne? Tak si nestěžujte, jsou lidi co se nezvednou."
Omlouvám se za černý humor :oops: :lol: :lol:

Jinak k tématu, zkus si zajít za chiropraktikem, ale nezapomeň říct, že jsi těhu, nevím, jestli se můžou všechny rovnací prvky ( :nevim: ) Každopádně se na tebe může kouknout, prohmatat a povědět, jestli tam není nějaký problém.
Já měla bloklou krční páteř někdy v půlce těhotenství (nebo po půlce? :think: ) a musela jsem na srovnání, páč jsem neměla vůbec cit ve dvou prstech a jen mi v nich mravenčilo :-? Po srovnání to ještě den bolelo, ale pak už dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.12.12 15:49

Tak s tím běž určitě k dokrotovi. Kdyby nic, tak spoň bzudeš mít jistotu. Jinak, co se týče léků, to bych moc nedoporučovala, ani masti, maximálně tak něco, co se nedostává moc do krve, třeba Aulin gel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí