Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, včera při senách mě poštípal nějaký hmyz. Nohu mám oteklou, horkou a hlavně mě dost bolí. Mám tam několik štípanců pravděpodobně od takových těch „kousavých“ mušek, alespoň tak se tomu tady říká, pravý název té potvory neznám. Teď jednak musíme dosušit a za druhé v týdnu jedeme s manželem na Moravu na dovču a chceme tam hodně chodit. Mám už zkušenost, že když to nechám, je to na týden, než to trochu sleze
Navíc se bojím dalších štípanců. Myslíte, že i na tyhle potvory zabírá repelent? A poradíte, čím si to mám mazat, ať je to rychleji pryč? Díky ![]()
Muchničky… svinstvo.
Kolegyně skončila na antibiotikách kvůli zánětu, stejná příčina jako u Tebe.
Zkus Višněvského balzám - proti zánětu, pokud je to horké, oteklé a zarudlé, jinak doktora.
Stipance bych vydezinfikovala, namazala nohu Fenistilem a chladila ![]()
Zkusila bych tea tree olej. Celkem smrdí, mohl by je i odehnat.
@Žirafátko píše:
Jez Béčko! Fakt to pomáhá!
Jé dík, super nápad, já věděla, proč se ptát tady
.
@versatilka píše:
Zkusila bych tea tree olej. Celkem smrdí, mohl by je i odehnat.
Tím si to právě patlám, je to manželova oblíbená léčba téměř na cokoliv, ale mě strááášně smrdí.
Ja taky skoncila na ATB. Stiplo me onehda neco do kotniku, presne na zilu a behem par hodin jsem mela nohu jako bakuli a nedoslapla jsem.
Octovy zabal, Fenistil, tea tree
Fenistil je fajn. Urcite jist B vitamin.. Ja mam fleky po stipancich minimalne 14 dni a repelent nezabira-tak i tak jsem dostipana:-( jeste me napada takova cerna mast-vytahuje to hnis a zanet atd.,ale ted si nemuzu vzpomenout jak se jmenuje. Je to podobne tomu Visnaku.
@Bobby píše:
Fenistil je fajn. Urcite jist B vitamin.. Ja mam fleky po stipancich minimalne 14 dni a repelent nezabira-tak i tak jsem dostipana:-( jeste me napada takova cerna mast-vytahuje to hnis a zanet atd.,ale ted si nemuzu vzpomenout jak se jmenuje. Je to podobne tomu Visnaku.
@Maki1970 myslim ze jo
u nas se tomu vzdycky rikala cerna mast ![]()
Holky, tak to vypadá, že pojedu zítra na pohotovost. Ta bolest a otok jsou fakt příšerný, celou nohu mám jak v ohni
. Ale stejně moc děkuju ![]()