Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, poprosim o radu. Malý ma deset měsíců a stále kojim. Dnes mě ale začal strašně bolet dvorec. teploty nemam.Jen to silene bolí. párkrát jsem už podobnou bolest prodělala, ale to me bolelo prso celé a malý to kojenim většinou rozehnal, nebo sprcha.Ale teď nic.co to může být?
Zatvrdliny mas? Nebo je prso po kojeni dokonale prazdne a mekke? Pouzivas vlozky do podprsenky?
Myslím ze zatvrdlinky ne. Prso taky prázdné nebude, měkké je mám pořád. Vložky nepoužívám.
@Pajoš Streptokoky, stafylokoky. Právě už měsíc řeším u sebe. Nic nepomáhá.
@Pajoš pokud tam nejsou zatvrdliny a boli fakt jen dvorec, muze to byt kvasinkami. Ani to nemusi byt nejak videt. Muzes na tom dvorci mit drobne prasklinky, ktere se kvuli kvasinkam nehoji.
@Pajoš pokud tam nejsou zatvrdliny a boli fakt jen dvorec, muze to byt kvasinkami. Ani to nemusi byt nejak videt. Muzes na tom dvorci mit drobne prasklinky, ktere se kvuli kvasinkam nehoji.
Holky moc děkuji za info
Zkusím ještě teplou sprchu. Prechazi me zima, ale leze na me ještě nějaká viróza. Tak ze těžko říct odkud
Teplá sprcha, na noc namazat bepanthenem a pro jistotu potřít borglycerinem.
Soucítím s tebou, když byla dcera malá, řešila jsem tohle měsíc v kuse a už mi z toho solidně hrabalo.
A nerostou mu zuby? Mně vždycky, když malý rostou zuby je nějak podivně okousá ( vůbec o tom nevím nekousá vyloženě do bolesti), že mi je nějak pohmoždí a kolem dvorce mám modřiny (není to moc vidět…).. a za pár dní v pohodě…
@Samuše zuby mu rostou určitě. má už 7a teď začínají Stolicky.Ale nekouse me právě vůbec. Max tahá bradavky.
@Pajoš mě taky právě nekouše, ale na prsou mam modřiny
…jako není to právě moc vidět až když jsem to zkoumala víc, tak sem říkala to vypadá jak kdybych tam měla modřinu a fakt asi jo..už se mi to takhle stalo 3× a vždycky v dob, ě když jí rosly zuby…no a mazu bepantemem..když dýl nekojím tak heparoidem…a před kojením ho smyji…;)