Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj těhulky,
já mám termín březen/duben jak jsem již někde ve foru psala. Chtěla bych se zeptát Vás maminek co již kojí zda když si předkojím do zásoby trošku dopředu do lednice a později budu chtít mléko ohřívat jestli když ohřev přeženu se na mléce udělá také škraloup jako u kravského?
Děkuji za odpověď ![]()
To nevím. Ale ohřev by se přehánět neměl, protože tím zničíš ty prospěšné látky v mléku. Takže ohřívačka, vodní lázeň…
Kojila jsem obě děti rok a něco a nikdy jsem ohřívat mléko nepotřebovala. Měly rovnou od zdroje vždycky.
Já vím, ale když ho dám do mikrovlnky jak jsem zvyklá bude tam škraloup taky nebo ne? ![]()
Já osobně bych MM vůbec do mikrovlnky nestrkala… Fakt bych ohřívala jen v té vodní lázni… My jsme to tak dělávali u staršího prcka, když jsem ještě chodila do školy a byl s ním po dobu cvičení/přednášek delší dobu manžel sám… ![]()
Mateřské mléko do mikrovlnky? Tak to ty prospěšné látky zabijete rovnou…
@Chlupatice ohrivala jsem tak jednou jedinkrat a ani to mleko neslo k miminku. skraloup na tom nebyl, jen to bylo potřeba rozmíchat, byla tam trosku jakoby srazena vrstva, asi mlecny tuk ci co.
jinak se opravdu doporucuje v mikrovlnce neohrivat, spise v te vodni lazni jak psala @Pipet
ja si teda do lednicky ani do mrazaku nedavam, nejlepší je rovnou od prsa ![]()
Dávat mateřské mléko do mikrovlnky je strašná prasárna. Ono se to někde zahřeje víc, někde míň, fakt tam zničíš ty důležité látky.
To rovnou můžeš dát UM.
Jestli plánuješ ohřívat častěji, pak asi ta ohřívačka.
@Chlupatice Tak za prvné řešíš něco, co vůbec nevíš, jak bude
Já třeba kojila (a kojím) hodně a hodně tučné mléko, děti jsou jak mišelinky. Ale odsála jsem nula nula nic. Prostě to nešlo. Taky jsem měla vizi, jak odsaju, chlap pohlídá a může dát mlíko. A další věc je ta, že ti děcko nemusí vzít flašku. Takže tohle teď vůbec neřeš, natož škraloup ![]()
Jinak souhlasím ze zbytkem, v mikrovlnce neee. Tam neohřívám ani příkrmy. Nebo hoooodně vyjímečně.
Tak skraloup se i na kravskem dela, az kdyz se prevari, ne? To nevim, jestli uz se nekomu povedlo s materskym, to je docela zajimava otazka, zda by se udelal
V kazdem pripade do mikrovlnky radeji ne a mas po problemu
Nebo to schvalne vyzkousej, jestli budes mit hoooodne mlika a budes moct trochu obetovat
Dekuji Vám za komentáře a jde tu opravdu o to, že je to záhadná otázka jestli se vážně škraloup udělá. Nikdo mi to zatím nedokázal ríct, jen neohřívej to v mikrovlnce, ale nezkusil nikdo to „přepálit“ jestli bude škaloup. ![]()
@Chlupatice Když budeš mít přebytek, tak co Ti brání to vyzkoušet? Jinak MM do mikrovlnky fakt nepatří.
@Chlupatice píše:
Dekuji Vám za komentáře a jde tu opravdu o to, že je to záhadná otázka jestli se vážně škraloup udělá. Nikdo mi to zatím nedokázal ríct, jen neohřívej to v mikrovlnce, ale nezkusil nikdo to „přepálit“ jestli bude škaloup.
Nejde o „přepálení“, nesmíš ho prostě převařit. Vysráží se ti pak bílkoviny.
Ráda bych, ale zatím nic není nechce se mi čekat
holky zkuste to… prosííííííím ![]()
@Chlupatice : jsi mela napsat tak pred mesicem, rozmrazila jsem davku a mlade ji odmitlo vypit
Ted se mi uz s odsavanim delat nechce
![]()