Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Chlupatice Já už rok a půl nekojím, obávám se, že nic nevymáčknu
![]()
@Chlupatice Můžu se zeptat, proč to chceš vědět? Však pokud se škraloup dělá jen na převařeném mléce, tak ty ho asi převařovat nebudeš ne?
Já to teda taky nevím, nikdy jsem neměla tolik mléka, abych měla do zásoby.
@Chlupatice
A jinak je ti dobře? Nemáš třeba teplotu???
![]()
Raději si zjisti něco o kojení, ať nemusíš řešit škraloupy…
@Chlupatice píše:
Já vím, ale když ho dám do mikrovlnky jak jsem zvyklá bude tam škraloup taky nebo ne?
Mateřské mléko se nesmí dávat do mikrovlnné trouby. To hned ze dvou důvodů, za prvý to zabije veškerý prospěšný látky v tom mlíce a za druhý v tom mlíce plavou mastné kousky, které se ohřívají jinak, než zbytek a mohla by jsi dítěti popálit pusu.
Do zásoby si samozřejmě můžeš zamrazit a následně ohřívat ve vodní lázni nebo v ohřívačce mléka(v bazaru koupíš za pár kaček), která vlastně funguje na základě vodní lázně.
Ja teda ohrivam, ze dame do flasky a dame do konvice trosku ohrivat vodu ![]()
Diteti zasadne neohrivam nic v mikrovlne, vlastne ani pro sebe ne.Kup si ohrivac na lahve a mas to vyresene stoji to par stovek.
Tady se nikdo neptá jak ohříváte, jde o to zda se udělá škraloup na mateřském mléce. TO je vše.
A mikrovlnka je hrozný vrah no. Děda si odjakživa ohříval vse v mikrovlne a dožil se jenom 25let
a babička taky a ta jenom 22 let to je zabiják tak bacha!
@Chlupatice : hele ja chapu, ze se ptas na ten skraloup, ale s tou mikrovlnkou ti to nedochazi - nejde o vlny (teda nekomu mozna, mne osobne teda ne), ale o to, ze mikrovlnka ohriva nerovnomerne, tj pokud chces mliko o teplote 35 stupnu nebo kolik, mikrovlnka ohreje cast na ja nevim 60° a cast bude studena, pak to zamichas a mas 35°, ale v tom mleku, co bylo na 60° pochcipaly ty prospesne latky (za ty stupne me nikdo prosim nechytejte, cisla jsem si vymyslela jenom jako priklad).
Slibuji, ze jestli nekdy budu mit prebytek mleka a nebudu vedet, co s nim, zkusim ho prevarit
ale nechces prozradit, proc te ten skraloup tak zajima? ![]()
@Chlupatice píše:
@Dojcanis @katule9Tady se nikdo neptá jak ohříváte, jde o to zda se udělá škraloup na mateřském mléce. TO je vše.
A mikrovlnka je hrozný vrah no. Děda si odjakživa ohříval vse v mikrovlne a dožil se jenom 25leta babička taky a ta jenom 22 let to je zabiják tak bacha!
no slusny…tak clovek ti chce poradit jak predejit „skraloupu“ a tobe se to jeste nelibi, hele myslim ze z komentaru jednoznacne vyplyva ze nikdo nevi jelikoz nikdo MM do mikrovlnky nestrka, ale pokud hcces ohrivat v mikrovlnce tak alespon nepouzivej plast-u toho je prokazano ze je prokazano ze pri zahrati se z nej vylucuji skodlive latky
@Chlupatice píše:
@Dojcanis @katule9Tady se nikdo neptá jak ohříváte, jde o to zda se udělá škraloup na mateřském mléce. TO je vše.
A mikrovlnka je hrozný vrah no. Děda si odjakživa ohříval vse v mikrovlne a dožil se jenom 25leta babička taky a ta jenom 22 let to je zabiják tak bacha!
Na každém přírodním mléce se logicky udělá škraloup, když ho převaříš, na kravském, ovčím a vsadím se, že i na tvém mateřském, ale to nikdy nevaříš, takže se ptáš na blbost… A nebuď protivná, nebo zmiz a neotravuj.
@Chlupatice píše:
Tebe se zas nikdo nepta, na tvoje soukromi ![]()
Tady se furt řeší, že ohřev v mikrovlne je špatný. Ano dejme tomu ať máte radost, ale pořád mi nikdo nedokázal říci zda se ten škraloup udělá nebo ne. Záhada není stále vyřešena ![]()
@Chlupatice píše:
Tady se furt řeší, že ohřev v mikrovlne je špatný. Ano dejme tomu ať máte radost, ale pořád mi nikdo nedokázal říci zda se ten škraloup udělá nebo ne. Záhada není stále vyřešena
Tak to zkus ne?!
@Chlupatice píše:
Tady se furt řeší, že ohřev v mikrovlne je špatný. Ano dejme tomu ať máte radost, ale pořád mi nikdo nedokázal říci zda se ten škraloup udělá nebo ne. Záhada není stále vyřešena
A tys nám zas neřekla, proč tě to tolik zajímá. Ty plánuješ mléko převařovat nebo jak? Jinak ne - při ohřevu jakkoli na normální teplotu se škraloup neudělá. Ale můžu ti říct, že když jsem flašku zapomněla v ohřívačce moc dlouho a mléko bylo tak horké, že jsem v něm neudržela prst, škraloup na něm nebyl ![]()