Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny 🤗
Nedávno jsem se zde v jedné diskuzi ptala ohledně punkce, měla jsem šílený strach. Ta nakonec proběhla až včera a snad asi vše v pohodě, jen mě teď trochu bolí břicho a při konci zákroku jsem se nějak brzy vzbudila a cítila jsem velkou bolest jak se ve mně lékař ještě vrtá. A teď nastává další strach, a to z ET. Dole jsem bolestivá i při obyč prohlídce a vyjukala mě paní, která byla se mnou včera na pokojíčku a šla uz na 4.punkci, se slovy „punkce je procházka růžovým sadem oproti ET“. Nikde jsem nenašla podobné téma, a všude se to uvádí jako bezbolestné, a proto se ptám na zkušenosti, bolelo to někoho???
ET mě teda vubec nebolelo a docela úsměvné bylo, že doktor pronesl „hotovka“ a ja vubec nic necitila
2× jsem se ujistovala jestli opravdu.
Doporucuje se jit naposledy curat cca hodinku a půl pred ET
pomuze to lepsimu zavedeni katentru.
Držím pěsti a určitě se neboj, vse proběhne v pořádku ![]()
Vůbec to nebolelo, jen jsem celou dobu myslela, že se počůrám
Doporučili mi, abych měla plný močový měchýř, prý se lépe potom provádí transfer, no zřejmě jsem ho měla plný až moc, ihned po transferu jsem vypálila z křesla rovnou na záchod 😄
ET by neměl bolet. Max. Nepříjemný pocit chvilkový. Poprvé jsem nic necítila a byla to rychlovka. Po druhé jsem měla úzkou branku tak se tam doktor nemohl dostat. A to už příjemné nebylo ale dalo se to vydržet.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.