Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@lucenka píše:
Tak my netrávíme víkendy doma na zadku. Takže bych kvůli sobotní výuce nerušila naplánovaný program s rodinou/přáteli.
ale tak u vás ve škole se tohle určitě nestává, tak to nemusíš naštěstí řešit ani hypoteticky, ne? ![]()
@Regina Hero píše:
ale tak u vás ve škole se tohle určitě nestává, tak to nemusíš naštěstí řešit ani hypoteticky, ne?
Tak kluk bude chodit do školy i v ČR. Takže proto se divím, co si nechají rodiče líbit. Protože já bych se kvůli tomu neomezovala.
@Murka píše:
@jessikka Super hlavně pro nás rodičeDítě pošlou neplánovaně ze školy domů kvůli vtipálkovi s bombou, dcera mi volala, kam má jít, co má dělat (do školy dojíždí). Byla to docela honička, já 60 km pryč, manžel ještě dál. Nakonec pomohla kamarádka a dceru vzala k sobě. Další den donese dítě zápis v žákajdě, že se vyučování nahrazuje v sobotu a z účasti ho omlouvá pouze vlastní smrt nebo velmi vážný zdravotní stav potvrzený lékařem. Kupodivu byla fakt docházka téměř stoprocentní. Ťukám na dřevo, zatím je klid a doufám, že to tak zůstane.
Tak my jsme byli na střední, to jsme vždy věděli, co dělat (hospody k prasknutí) ![]()
@lucenka píše:
Tak my netrávíme víkendy doma na zadku. Takže bych kvůli sobotní výuce nerušila naplánovaný program s rodinou/přáteli.
no tak by mělo dite neomluvene hodiny a popřípadě dutku ci snizenou znamku z chovani. Ono staci jedna odpoledni ci sobotni vyuka a zadna ulozena bomba se uz víckrát neopakuje…
@Hanka1 píše:
no tak by mělo dite neomluvene hodiny a popřípadě dutku ci snizenou znamku z chovani. Ono staci jedna odpoledni ci sobotni vyuka a zadna ulozena bomba se uz víckrát neopakuje…
Pochybuju, ze6 škola může jen tak nařídit výuku o víkendu. Navíc by pak stačilo i upozornit vedení, zda zaplatí učitelům práci v sobotu na což v napjatém rozpočtu moc prostředků mít nebudou.
@lucenka no tak ji nenaridi o vikendu, ale naridi ji v patek odpoledne. To byl nas pripad…poprvé a naposledy s bombou, nikomu se nechtělo tvrdnout ve skole v patek do peti…
@lucenka píše:
Pochybuju, ze6 škola může jen tak nařídit výuku o víkendu. Navíc by pak stačilo i upozornit vedení, zda zaplatí učitelům práci v sobotu na což v napjatém rozpočtu moc prostředků mít nebudou.
Ale prd prosím tě, sobotu nemusí nijak zvlášť platit, pokud si jí mohou vybrat coby náhradní volno - tedy den bomby. Funguje to tak o víkendech i se svátky. Mnoho lidí pracuje ve svátek a pak si ten den vyberou. Dokonce se na to zákoník práce dívá tak, že volno má přednost před penězi, proto je zaměstnavatel povinen nejdřív nabídnout volno a pak až peníze. Na tuhle situaci se to lehce vztáhnout.
A nechápu, proč se hádáš - pochybuju, že škola může nařídit výuku v sobotu - evidentně může jak vidíš. Máš tu příklady z praxe.
@jessikka píše:
Ale prd prosím tě, sobotu nemusí nijak zvlášť platit, pokud si jí mohou vybrat coby náhradní volno - tedy den bomby. Funguje to tak o víkendech i se svátky. Mnoho lidí pracuje ve svátek a pak si ten den vyberou. Dokonce se na to zákoník práce dívá tak, že volno má přednost před penězi, proto je zaměstnavatel povinen nejdřív nabídnout volno a pak až peníze. Na tuhle situaci se to lehce vztáhnout.A nechápu, proč se hádáš - pochybuju, že škola může nařídit výuku v sobotu - evidentně může jak vidíš. Máš tu příklady z praxe.
Tak škola to zkouší. Ale otázka je, jak moc je to v souladu se zákony. ja osobně bych dítě do školy neposlala a napsala mu omluvenku. Ale většina lidí radši drží hu.bu a krok a radši zruší svůj program.
Já mám jedno dítě v 9. a druhé v 5. třídě a nahlášení bomby jsem ještě nezažila.
@lucenka píše:
Tak škola to zkouší. Ale otázka je, jak moc je to v souladu se zákony. ja osobně bych dítě do školy neposlala a napsala mu omluvenku. Ale většina lidí radši drží hu.bu a krok a radši zruší svůj program.
Ne, většině lidí to nestojí za vzrušování. Kdyby měla být škola v sobotu jednou měsíčně, tak mně to vadí hodně. Pokud to má být jednou a tečka, protože víckrát fakt bomba nebude, tak je mi to prostě šumák.
@jessikka píše:
Ne, většině lidí to nestojí za vzrušování. Kdyby měla být škola v sobotu jednou měsíčně, tak mě to vadí hodně. Pokud to má být jednou a tečka, protože víckrát fakt bomba nebude, tak je mi to prostě šumák.
No tak mně by vadilo i to jednou, protože na sobotu už máme většinou nějaký program.
@lucenka píše:
No tak mně by vadilo i to jednou, protože na sobotu už máme většinou nějaký program.
Tak mi taky. Ale škola je u nás prostě povinnost a tečka. Tak holt jednou nebude výlet nebo návštěva babičky. Pokud bych kvůli tomu měla rušit předem zaplacený pobyt, tak se domluvím s třídní. Ale nebudu k tomu přistupovat stylem „ani náhodou, vlezte mi na záda.“
@jessikka píše:
Tak mi taky. Ale škola je u nás prostě povinnost a tečka. Tak holt jednou nebude výlet nebo návštěva babičky. Pokud bych kvůli tomu měla rušit předem zaplacený pobyt, tak se domluvím s třídní. Ale nebudu k tomu přistupovat stylem „ani náhodou, vlezte mi na záda.“
Tak škola je ale povinná jen pondělí až pátek dle rozvrhu
a beru to tak, že dítě si o víkendu potřebuje odpočinout a en být naštvané ve škole. To mu stejně nic nedá, akorát ho to otráví.
Příspěvek upraven 03.06.19 v 13:35