Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, dávají u vás učitelky ve školce dětem (tříleťáci) bonbóny? Za obouvání, ve třídě jako odměny apod.? Zajímalo by mě, jestli je to teď běžné.
U nás dostávají bonbony, jen když je přinese nějaké dítě, že má svátek nebo narozeniny.
Ano, bohuzel dostavaji, jako motivaci, odmenu, kdyz ucitelkam donesou nejaky maly darek atd…nesouhlasim s tim, ale nic s tim neudelam.
@jamoni u nás nedávali, jen výjimečně - oslava - svátek, narozky a mimořádné výkony. Dávaly gumové bonbony.
Za odmenu u nas nedostavaji, ale k narozkam, svatkum jo. A ze ma skoro kazdy nekdo neco…hruza. Dcera ma za tyden narozky, budu pect muffiny, ale to jsem jedina a myslim si, ze toho skonci pulka v kosi, preci jenom bonbony jsou pro deti no.1
U nás to běžné není, ale čas od času nějakou odměnu vyfasujou. Při prvních třídních schůzkách se učitelky ptaly, jestli to někomu z nás vadí, aby věděly, komu nedávat a dát alternativní odměnu (kartičky s obrázky apod)
Určitě ne, jestli dostanou bonbóny, tak v rámci nějaké soutěže, teď měli olympiádu, tak dostali čokoládový penízek jako medaili a lizatko.
Jinak když má někdo narozeniny a donese bonbony, tak to dají dětem do poliček v šatně, aby si rodiče pak mohli rozhodnout, jak s tím naložit ![]()
Tak já se dobrovolně hlásím - jsem učitelka a dětem bonbony za odměnu dávám. Ne pravidelně, ani velké množství, ale dávám.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.