Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Měl to tak někdo? Nečekám dítě, jen potřebuji info pro kamošku. Ja tam rodila, ale deťátko mi odnesli protože byly tam menší komplikace, takže nemám zkušenost jestli to jde. A rodil tam někdo s dulou?
http://www.aperio.cz/…raha-5-motol
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to, co v Motole nazývají ´´bondingem´´ se za bonding v pravém slova smyslu považovat nedá, a to ani vzdáleně ![]()
@Malinkasom půjčili mi ho na chviličku, zabaleného v pleně (předtím ještě proběhly bezodkladné úkony jako vážení a měření), pak s námi strávil ty dvě hodiny na vyhřívaném lůžku. Na první přisátí dala sestra malému asi tak dvě minuty, pak prohlásila, že TO nepůjde a sebrala mi ho. Prostě se tam s ničím nepářou (chápu, že toho mají moc). Ale pokud kamarádce na podobných věcech záleží, ať si radši vybere jinou porodnici (nejlépe mimopražskou). Na dulu se myslím taky moc tvářit nebudou, nehledě na to, že jako doprovod je povolená jen jedna osoba.
Tak podpora kojeni v motole hruza, to jsem zazila, ale vkuse jsem otravovala sestricky takze pak to slo
tak kdyz bude na porodnim sale otravna tak mozna… akorat nevim jestli zenska po porodu ma tu energii aby se tam natahovala s nekym o dite…
Zdravím všechny, ráda bych obnovila diskusi. Jdu na plánovaného císaře a zajímalo by mě, jestli se přístup k bondingu v Motole někam posunul. Máte někdo čerstvější zkušenosti? Předem dík.
2 kamarádky rodily v posleních 12 měsících a byly spokojené. Jedna plánově řezem, jedna spontánně. ![]()
No, na to už je bohužel pozdě. Jdu rodit 23. 11.
Takže se stejně musím smířit se stavem, který je. Jen mě zajímalo, na co se mám připravit.
@BaunkaS píše:
Zdravím všechny, ráda bych obnovila diskusi. Jdu na plánovaného císaře a zajímalo by mě, jestli se přístup k bondingu v Motole někam posunul. Máte někdo čerstvější zkušenosti? Předem dík.
Ani náhodou. Moje zkušenost: Miminko ukážou na sále cca z půl metru, pak ho přinesou až druhý den (za 20 hodin) cca na dvě minuty (pokud budeš mít štěstí, tak už večer, já jsem to štěstí neměla). Pak až na šestinedělí, kdy děti vozí co tři hodiny na kojení (pokud nejdeš hned na rooming-in, což po sekci nejdeš).
Červenec 2014: Na sále mi doktor malou podržel chvíli u hlavy, pohladila jsem si ji, přivítala ji na světě a pak jsem souhlasila, aby ji odnesl. Byla jsem poněkud neschopná nějakého dalšího kontaktu. Na JIP mi ji nosili po těch 3 hodinách. Rooming-in mi nabízeli asi 3. den, ale necítila jsem se na to (měla jsem šílené otoky, i na rukou, prsty mi brněly a neměla jsem dobrý pocit, když jsem ji držela v náruči). Taky záleží jak moc mají plno. Ale sestry byly spíš rády, že si miminko vzala matka k sobě.
Před skoro 14 lety mě dali U Apolináře na rooming hned 2. den a měla jsem co dělat to zvládnout.
Já jsem rodila 02.07.2019 v Motole. Porodní plán jsem měla, zkonzultovala jsem to při příjmu na porodní sál a to bylo vše. Když jsem šla přímo na porodní sál, tak už jsem na PP vůbec nemyslela, byla jsem postupně úplně mimo sebe. Nicméně po porodu mi miminko hned přiložili i s pupeční šňůrou aniž bych jim musela cokoliv říkat, ale jen na chvilku, protože potřebovalo kyslík, pak mi jí zas přiložili, to už zabalenou, ale také né na dlouho. Kdo ví jak by to bylo kdyby byla malá úplně v pořádku, třeba by mi jí tam nechali opravdu několik hodin.
Porodnici v FN Motol mohu opravdu doporučit, příště půjdu zase tam. Skvělé, moderní prostředí, hodný personál od paní v kartotéce přes sestry až po doktory. Všichni strašně moc hodní a milý. S kojením pomohli, prostě se vším co bylo potřeba.
Asi už se to tam tedy hodně zlepšilo, co čtu předchozí příspěvky.
Já si to tam nemůžu vynachválit.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.