Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
syn (10 let) byl v pátek přeočkován Boostrixem Polio. Po očkování neměl nikdy žádnou reakci, ale tentokráz mu už během pátku vyskočila horečka, která po podání Nurofenu vždycky klesne, ale po nějaké době se vyšplhá ke 39. To trvá až doteď. Chci se zeptat na vaše zkušenosti a jak dlouho případně dětem horečka trvala.
Děkuji ![]()
Nám bylo vždycky řečeno, že max dva dny.. Pro klid duše bych zítra zavolala doktorce a ona ti rekne ☺️️
Ahoj, v pondělí jsme byli na očkováni Boostrix v pěti letech, a ve čtvrtek dostal syn teplotu. Dneska začal večer kaslat takovým tím hroznym stekavym kaslem, budí se ze spaní a brečí, zda se mi ze se mu špatně dýchá. Teď jsem otevřela okno. Nemůže zo být reakce na ockovani, na ten černý kasel co je v té vakcine obsaženy? Mám strach..
@Anonymní píše:
Ahoj, v pondělí jsme byli na očkováni Boostrix v pěti letech, a ve čtvrtek dostal syn teplotu. Dneska začal večer kaslat takovým tím hroznym stekavym kaslem, budí se ze spaní a brečí, zda se mi ze se mu špatně dýchá. Teď jsem otevřela okno. Nemůže zo být reakce na ockovani, na ten černý kasel co je v té vakcine obsaženy? Mám strach..
Na cerny kasel byvaji spis neuro reakce.
Ale obecne cca 14 dni po vakcinaci je organismus extremne oslabeny (bunecna imunita jde na vedlejsi kolej a maka ta protilatkova, zjednodusene), takze i velmi vnimavy na jakoukoliv infekci.